torstai 17. tammikuuta 2013

Lämmin vuohenjuustosalaatti



Eräänä iltana meillä tyhjennettiin jääkaappia juureksista ja syötiin lämmintä vuohenjuustosalaattia. Mies meinasi saada sätkyn kun aloin paistaa punajuuria pannulla salaattia varten, mutta myönsi ruokaa maistettuaan, että tämä oli äärettömän hyvää. Ja olihan se!

LÄMMIN VUOHENJUUSTO-PUNAJUURISALAATTI
 (kahdelle)

3 punajuurta
2 porkkanaa
100 g  vuohenjuustoa viipaleina
rucolaa
öljyä paistamiseen
hyppysellinen kuivattua chiliä (tai vaihtoehtoisesti esim. jotain yrttimaustetta) 

(Ruissipsejä tai -krutonkeja) 

Pilko punajuuret ja porkkanat ohuiksi siivuiksi. 

Laita paistinpannulle öljyä ja öljyn kuumettua kuivattua chiliä tai mielesi mukaista maustetta. Pyörittele mausteet öljyyn.

Paista punajuuri ja porkkana pannulla kypsiksi. 

Laita lautasen pohjalle rucolaa ja kippaa päälle punajuuret ja porkkanat.

Paista nopeasti vuohenjuustoviipaleet pannulla ja lisää juuresten päälle.

Lisää halutessasi ruissipsejä tai -krutonkeja. Itse pilkoin päälle kotitekoista rustiikkista näkkileipää , hyvin toimi.



6 kommenttia:

  1. Rakastan salaatteja. Ne on helppo tehdä ja yleensä niistä löytyy kaikki ravinteet mitä ihminen tarvitsee. Ja vielä kuituakin. Lisäksi ne ovat melkein aina esteettisesti kauniita ja houkuttlevia.

    Vakkarilukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salaatit maistuvat täälläkin, tosin näin talvisaikaan kaipaa jotain lämmintäkin eivätkä kaupan vihannespuolen antimet ole ihan parhaimmillaan.

      Poista
  2. Mm..Tämä kuulostaa hyvältä! Täytyykin joku päivä kokeilla. Vuohenjuuston kanssa alan pikku hiljaa olla sinut, joten ei muuta, kun kokeilemaan. Miä oon tehnyt uunijuureksista ja rucolasta lohisalaattia ja se oli myös tosi hyvää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, lohisalaattia pitääkin kokeilla!

      Poista
  3. Nami! Kuulostaa hyvältä! Pistetäänpä korvan taakse, tätä voisi itsekin kokeilla.

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!