sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Lapasia ja heijastimia

Viikonloppua on vietetty elokuvien ja sukuloinnin parissa. Anttilan alehyllystä löytyivät erityisesti miua pitkään kiinnostaneet J. Edgar ja Iron Lady, molemmat osoittautuivat hyviksi ostoksiksi. Nyt tekisi mieli lähteä katsomaan Anna Karenina ja miulla olisi leffaan vapaalippujakin, mutta en kyllä tiedä, jaksaisinko istua niissä elokuvateatterin kehnoissa tuoleissa... Joulukuussa oltiin viimeksi elokuvissa, silloin katselin jo käytävälle miettien, voisinko istua leffan loppupuolikkaan ajan siellä.


En olekaan vielä laittanut kuvaa niistä itsetehdyistä lapasistani. En tosiaan ole tehnyt lapasia tai sukkia vuosikausiin, viimeksikin tarvitsin aika lailla äidin ohjeistusta erityisesti peukalon tekoon. 
Neulominen on kuitenkin mukavaa puuhaa, sitä voi helposti tehdä televisiota katsellessa (miusta on kiva iltaisin näpertää jotain pientä), valmista jälkeä tulee aika nopeasti ja hommasta on oikeaa hyötyä, kun lapaset lämmittävät talvipakkasilla. Plussaa vielä siitäkin, että neulominen on sitä lääkärin sallimaa, kevyttä tekemistä. 

Googletin helpon lapasten neulomisohjeen, ja löysinkin sellaisen Pientä kivaa -blogista. Lapaset for dummies, et voi epäonnistua!  


Virkkasin lapasiin vielä pitsireunuksen ja kirjoin hiukan köynnöksiä, kun näpertely loppui eräänä iltana liian aikaisin.

 Nyt talven aikana olen tehnyt myös heijastimia heijastinnauhasta ja kierrättämällä vanhoja heijastimia.  Harmi että osa meni lahjoiksi ilman, että tajusin ottaa niistä kuvaa.

Tällaisen linnun tein itselleni

Onnistuneesta lapaskokeilusta huolimatta en ole vielä rohkaistunut tekemään toisia. Ehkä se tulee ajankohtaiseksi, kun joku taloudestamme oikeasti tarvitsisi lapaset tai edes varalapasten varalapaset. Heijastimia sen sijaan pitäisi tehdä lisää, mies on nimittäin mestari kadottamaan omiaan, eikä miullakaan vielä roiku heijastinta ihan joka takissa.

6 kommenttia:

 1. Tosi suloiset lapaset!!

  Satunnainen kävijä

  VastaaPoista
 2. oi miten kivoja :) Sain puolivuotta sitten iso-sedän vanhan ompelukoneen joka vieläkin lojuu koskemattomana kaapissa. Pitäisi päästä kangaskauppaan että pääsisi testailee mitä kaikkea kivaa sitä voisikaan tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti esiin vain ja kokeilemaan! :) Itse olen saanut oman ompelukoneeni valmistujaislahjaksi, ja se on osoittanut arvonsa useamminkin kuin kerran.

   Poista
 3. Hienot lapaset! Miksen mie ole ikinä tajunnut kirjoa mitään yksivärisiin lapasiin? Ja hienot heijastimet kanssa, loistava idea tuommoinen vanhojen tuunaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Nämä oli ekat lapaset joihin miekään kirjoin mitään, mutta olin kyllä suunnitellut sitä jo useamman vuoden. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!