sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Maailman pienin työhuone / tilat hyötykäyttöön osa 2


Joillain on Suomen kaamein kämppä, meillä on varmaan Suomen pienin työhuone. Ja tämä minikokoisen työhuoneen esittely on jatkoa jutulle tuulikaapin neliöiden suunnittellusta hyötykäytöstä. Jatkovinkkejä asunnon neliöiden hyödyntämiseen saa jakaa esimerkiksi kommenttilaatikossa! :)

Töidensä ja harrastuksensa vuoksi mies ei halua tinkiä omasta työtilastaan. Tietokoneelle, työpöydälle (jolle miehellä on tarkat kriteerit) ja työtuolille on oltava paikka, josta mieluiten saa oven kiinni. Mies on sitä mieltä, että tietokoneen paikka ei ole olohuoneessa, ja yhdessä olemme yhtämieltä siitä, ettei sen paikka todellakaan ole makuuhuoneessa.

Ennen meillä oli makuuhuone ja työhuone. Muutama kuukausi raskaustestin tekemisen jälkeen meillä oli makuuhuone, lastenhuone ja työhuone. Sen sijaan meillä ei enää ollut vaatehuonetta.

  

Vaatehuoneemme on siis yläkerrassa sijaitseva, pieni mutta ikkunallinen koppi. Neliöitä on varmaankin kaksi?

Kun kerroimme tutullemme vaatehuoneen muuttamisesta työhuoneeksi, tämä kauhistui: kuinka mie saatoin olla niin julma vaimo, että käskisin mieheni viettää vapaa-aikaansa pikkuisessa komerossa? Noh, miehän en ole käskenyt mitään, mie olisin järjestänyt tietokoneelle paikan olohuoneeseen, mutta tämä oli meistä paras ratkaisu. Vauvan lelut ja vaatteet tarvitsevat pienestä pitäen säilytyspaikan, työhuoneeseen riittää meillä muutama hylly, työpöytä, työtuoli ja tietokone.
 
Aluksi tietysti tyhjensimme vaatehuoneen ja lajittelimme vaatteet kesä- ja talvivaatteisiin. Nyt talvella kesävaatteet ovat pahvilaatikoissa varastossa ja keväällä sitten suoritetaan vaihto. Vaatteet mahtuivat meidän makuuhuoneen ja lastenhuoneen kaappeihin, ja niistä siirrettiin tavaraa säilytykseen alakertaan ja työhuoneen ylähyllyillä oleviin säilytyskoreihin- ja kasseihin. (Korit kirpparilta, kassit Ikeasta)Halusimme selvitä tästä(kin) muutoksesta mahdollisimman edullisesti, joten työsoppeen ei paljoa uutta osteltu. Työtuoli, matto, valkoinen lipasto ja kaikki korit ja laatikot ovat vanhoja. Työpöydän levyn ostin käytettynä facebookin kirpputorilta ja Ikeasta löytyi siihen sopivat jalat. Myös musta mappihylly on Ikeasta, samoin sen yläpuolella oleva Lack-hylly. 

Mappikaappi säilöö oivallisesti meidän kummankin töihin liittyviä kirjoja ja papereita. Tuollaista paikkaa meillä ei ennen ollutkaan
Pari viherkasviakin mahtui joukkoon


Ensimmäinen suunnitelma oli maalata peräseinä, mutta kiinnitimmekin sitten siihen paksun kankaan ääntä vaimentamaan. Samaan tarkoitukseen ovat vaahtomuovista ja kangastilkuista tehdyt, oveen teippaillut neliöt.
Vaikka huone on pientäkin pienempi, mahtui seinille toki pari taulua ja kello. Canvakset toimivat samalla myös muistitauluina. 

Uusi työhuone on ollut käytössämme nyt muutaman kuukauden, ja olemme olleet siihen todella tyytyväisiä. Ei sen tarvitse suurempi ollakaan, koska yleensähän työhuoneessa ollaan yksin ja istutaan tuolissa. Jos haluamme kumpikin päästä koneen ääreen, nappaamme toiselle jakkaran viereisestä huoneesta. Säilytystilaa kopperoon saatiin valtavasti, ja vielä lisääkin tavaraa mahtuisi tarvittaessa hyllyille. Lisäksi äänieristys onnistui hyvin. 

Ja mikä parasta, työhuone on aikaisempaa äärettömän paljon helpompi pitää siistinä: pöydillä ei edes mahdu ajelehtimaan turhaa tavaraa ja esimerkiksi kaikki paperit on helppo laittaa heti omalle paikalleen, koska kaikki kansiot ja laatikot ovat kirjaimellisesti käsivarrenmitan päässä. 

jk. Tämä työhuonekokeilu on muuten herätellyt pohtimaan, että mihin kaikkeen me tilaa oikesti tarvitsisimmekaan. Kaksi vuotta jatkuneessa oman kodin etsinnässämme on tullut esiin aivan uusia mahdollisuuksia: "Hei, tuossa on iso vaatehuone, siitähän saisi vaikka työhuoneen..."


11 kommenttia:

 1. Se on pieni ja söpö mutta käy mainiosti työhuoneeksi :))

  VastaaPoista
 2. Todella hyvä idea!!

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että kaikki eivät pidä meitä ihan hölmöinä. :D

   Poista
 3. Upea lopputulos! Ihanasti tein kaikki tilat muuttuu sopiviksi:)
  Mie haaveilen erillisestä työhuoneesta, jonne mahtuisi tietsikka&romppeet ja ompelukonekin. Nyt toinen on pakosta olohuoneessa ja toinen makkarissa. Oon koittanut kanssa miettiä miten saisi vaatehuoneesta kaiken irti, mutta miun versio on niin kylmä paikka sekä ilman pistorasioita. Tällä hetkellä se tosin jo ajaa enemmän kirjahyllyn virkaa kuin vaatehuoneen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mies käski sanoa, että se sähköjen vetäminen vaatehuoneeseen ei ole temppu eikä mikään (meillä tosin näitä sähkömiehiä löytyy lähisuvusta).

   Aattele, siulla on siellä oma minikirjasto! :D

   Poista
 4. Vau, ihailen teitä suuresti! Aivan loistava työhuone. Ikkuna ja viherkasvitkin vielä!

  Meillä oli edellisessä asunnossa toinen työpiste eteisessä. Muuten se toimi hyvin, mutta siitä joutui välillä kävelemään ohi, niin se oli hankalaa. Tuo on senkin puolesta paljon parempi ratkaisu, kun se on kuitenkin aivan oma huoneensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin ollaan koettu asuntohistoriassamme työpöytä eteisessä. Se oli ihan hyvää hyötykäyttöä piiiiitkään ja suht leveään eteiseen, mutta olihan se vähän hassua, kun ulko-ovesta tullessa ekana oli vastassa tietokone.

   Poista
 5. Meillä kärsitään nyt vauvan syntymän myötä myös hienoisesta tilanpuutteesta. Taidan kutsua sut hätiin, voit keksiä jotain näppärää meillekin ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mie en varmaan saisi teillä suustani kuin "oijoijoijoijoi" ja "voi hellanlettas miten sie oot ihana". :D

   Poista
 6. Tääl kans yks "työhuone" väsätty ikkunalliseen vaatehuoneeseen. Mitään muuta ei tarvinnut ostaa kuin työtuoli. Vaatehuoneessa oli valmiina tällainen viikkaustaso tai mikälie, siihen kun kannettavan laittoi, niin näkee mukavasti ulos katsella, ja vaatehuone toimii samalla myös vaatehuoneena, ei nää takana/yläpuolella vaatetangossa riippuvia vaatteita :) Ennen ei ollut mitään paikkaa pienessa asunnossa kannettavalle, eli ei sitä oo viittinyt kaivaa kaapista edes esille, kaikki hoidettu älypuhelimella, mutta nyt onkin paikka missä vois esim. setviä vuosien varrella kertyneet valokuvat :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!