perjantai 25. tammikuuta 2013

Vinyylipatalappu

Pyykkipäivänä havahduin siihen, että me tarvittiin uusi hauska patalappu. Oikeasti tylsäkin patalappu olisi käynyt, koska ainoat kaksi olivat nyt pesussa. Uskomatonta,  miten miulla ei muka ole patalappuja?Googlettelin ideaa hauskaan mutta kuitenkin suht tyylikkääseen patalappuun, mutta en löytänyt oikein mitään. Pengoin sitten hetken kangasvarastoani ja keksin tehdä patalapun, joka muistuttaisi (edes hiukan) vinyylilevyä.


Tämä on helppo tehdä, jos joku innostuu (pahoittelut rautalankamaisista ohjeista, mutta ohjaan yleensä askartelua vain alle kouluikäisille...):


 VINYYLIPATALAPUN OHJE

Tarvikkeet:
 • Mustaa tai tummanharmaata huopaa tai villakangasta
 • Tilkullinen värikkäämpää kangasta, saa olla millaista vain
 • Vanha pyyhe tai pala paksua kangasta
 • Ompelukone
 • Mustaa rihmaa 
 • Sakset
 • Lautanen (+liitu) 
 • Kangastussi tai mustaa rihmaa & neula

- Leikkaa huovasta lautasen kokoinen ympyrä. Tästä tulee patalapun etupuoli, se vinyylin näköinen.

- Leikkaa esim. vanhasta pyyhkeestä tai muusta paksusta kankaasta toinen samankokoinen ympyrä. Pienennä sitä sitten n. sentin verran kauttaaltaan. Tästä tulee eriste patalapun väliin.

- Aseta eristeympyrä huovalle. Asettele päälle leikkaamasi ympyrä niin, ettei eriste vilku välistä. Kiinnitä nuppineuloilla. (Vaihtoehtoisesti voit leikata huovasta toisen ympyrän ja kiinnittää ne siististi yhteen, mutta itse olin liian laiska.)

- Leikkaa vinyyliin pikkuympyrä haluamastasi kankaasta. Jokin vanha bändipaita voisi olla tähän kiva? Itse käytin miehen vanhaa t-paitaa.

- Leikkaa huovasta suikale ripustusnaruksi tai käytä jotain valmista nauhaa. Kiinnitä nuppineulalla kankaiden väliin.

- Ja sitten vain ompelemaan! Ompele ensin mahdollisimman reunasta.

- Sitten se hauskin osuus: lähde ompelemaan suoraa levyn ympäri saadaksesi oikeanlaisen kuvion. Itse käytin mittana paininjalan reunaa, ja yritin aina saada sen reunan osumaan edellisen kierroksen ompeleeseen.

Kas näin siis!


- Ompele suht keskelle asti.

- Leikkaa ympyrä siististi irti huovanpalasesta. Siisti reunat tarvittaessa saksilla.

- Kiinnitä pikkuympyrä levyn keskelle ja tikkaa kiinni.

- Piirrä kangastusseilla pikkuympyrän keskelle "reikä" tai tee se esimerkiksi langalla ommellen.

- Silitä, ainakin jos olet käyttänyt kangastussia.

 •  

Näitä oli kiva tehdä ja tällainen onnetonkin ompelija sai siistiä jälkeä. Mieleen juolahti, että tällainen olisi ihan mukava lahja esimerkiksi vinyylikulhon kanssa.

Mies muuten kysyi, että joko miulla alkaa olla kotona tylsää. Olen nyt ollut yli kuukauden kotona, ja jos ipana pysyy mahassa laskettuun aikaan asti, olisi vielä kaksi kuukautta jäljellä. Tällä hetkellä menee ihan hyvin, olen kehitellyt ihan hyvät arkirutiinit joilla päiviä on saanut kulumaan. Lisäksi olen saanut kivoja vieraita, joten ihan joka päivä ei ole tarvinnut nyhjöttää yksinään. Tosin olen vähän huolissani siitä, miten hyvin jaksan tätä vielä kaksi samanlaista kuukautta: viimeisen kuukauden aikana sentään saan liikkua normaalisti (mikäli tän mahan kanssa vielä johonkin kykenen).

Huomenna olisi lähtö messuille ja siellä kuluu koko päivä. Hieman mietin, uskallanko lähteä mukaan, mutta pääosa matkasta on bussissa ja luennoilla istumista ja loput syömistä ja rauhallista messuilla kiertelyä, joten eiköhän kaikki mene ihan hyvin. Ihana päästä ajattelemaan vähän muutakin kuin pyykin pesua, pölyjen pyyhkimistä ja oikeita silmukkamääriä!


10 kommenttia:

 1. Nyt olen ollut kotona jo 7 viikkoa, ja oikeasti on mennyt mielenkiinto tehdä yhtään mitään :) Alan olla todella kypsä odotteluun, vaikka vielä olisi 3 viikkoa odottelua jäljellä. Kyllä, odottavan aika on PITKÄ!

  Ihanan patalapun olet kyllä tehnyt :) voi kun saisin itsestänikin jotain irti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie uskon, että ei tätä kotonaoloa loputtomiin jaksa. Miulle olisi oikein hyvin riittänyt se puolitoista kuukautta äitiysloman alun ja lasketun ajan välillä...

   Mie saan varmaan kaikesta virkkaamisesta ja muusta jonkin rasitusvamman käteen, ja joudun sitten opettelemaan vauvanhoitoa vasemmalla kädellä. :P

   Poista
 2. Oo näitä sun ideoita!! :)) ehtispä itekin kokeilee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miusta on pelottavaa, miten paljon miulla oikeesti on aikaa.:D

   Poista
 3. Olet kyllä hirmuinen tehopakkaus, kun jaksat aina askarrella ja väkästellä kaikkea ihanaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehokappaus, jolla on liikaa aikaa. :P

   Poista
 4. Oi, tosi makee! Täytyy muistaa tää ohje :)
  Mäkin olin messuilla tänään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooo, oltiinkohan samoilla messuilla? :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!