maanantai 21. tammikuuta 2013

Virkattu tiskirätti


Parin pakkasillan ratoksi virkkailin kestotiskirätin. Innoitusta sain Oo.:lta ja Norsikselta, jotka ovat tehneet ihania pesukarhutiskirättejä. Itse tein vain ihan neliömallisen rätin testikäyttöön (harmaahan on iloinen väri), ja tuo on kyllä osoittautunut hyväksi! Bambulankaisella rätillä on paljon parempi hangata sitkeitä tahroja irti ja tuo myös kuivuu äärettömän nopeasti. 

Haluaisin mustan tiskiharjan, mutta uuden harjan hankkiminen veisi "hieman" ideaa meidän vaihtopäiseltä tiskiharjalta. Ei kukaan haluaisi vaihtaa? :D

En ole virkannut aikoihin mitään lapasen reunuksia isompaa, ja oli tosi kiva muistaa, miten nopeaa (ja helppoa!) virkkaaminen on, ainakin jos pysyttelee suht neliönmuotoisissa kappaleissa ja pylvässilmukoissa. :D

Meinaan tehdä näitä rättejä ainakin vielä toisen itselleni (ja varmaan puoli sukua saa näitä lahjaksi, ellei lääkäri tänään sano, että ipana syntyy huomenna), joten merkitäänpä ylös:

 • lankana Novitan bambu (menekki hieman yli puoli kerää, jos koko rätin olisi tehnyt samasta kerästä) 
 • 4 mm koukku
 • koko 40 ketjusilmukkaa + reunat


Jk.Tänään tosiaan äitipolilla lääkärin tarkastus. Iik, hiukan jännittää, toivottavasti kaikki on kunnossa eikä perillinen olisi tulossa maailmaan ihan heti.

PÄIVITYS: Kaikki oli kunnossa! :) Edistymistä ei ollut tapahtunut, joten enää ei ole syytä huolehtia siitä, että vauva syntyisi näiden supistelujen vuoksi liian aikaisin. Lääkäri kirjoitti kuitenkin sairaslomaa äitiysloman alkuun saakka, koska jos lepo on auttanut, niin sitä sitten lisää. Sain kyllä kehotuksen kokeilla esimerkiksi uimista ja käsipainojen nostelua.

Vauvalla oli kaikki hyvin. Painoa pikkuisella oli 1,7 kiloa eli "oikein sorja vauva" olisi tulossa. Sukupuoli taisi nyt varmistua siksi, mitä arvuuteltiin rakenneultrassakin. 

 8 kommenttia:

 1. Kohta sä liputat vain ja ainoastaan noiden bambutiskirättien puolesta, meillä ei olla muita käytettykkään muutamaan vuoteen. Ja tosiaankin, sukulaiset on helppo kohde lahjoittaa kaikki ne helposti valmistuvat ja ihanat tiskirätit - testattu! =D

  Hienoa, että kaikki on massussa hyvin, eikä jälkikasvu ole vielä tulossa maailmaan. Saapi rauhassa siellä vielä kasvaa. Lepoa nyt vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppo uskoa. :D Yritän muutenkin suosia kaikkea kestävää ja pestävää, joten miksei sitten tiskirättiäkin. Ja onhan miulla nyt tosiaan aikaa tehdä noita..

   Poista
 2. Voi lepoa vaan nyt sit :) Etkö paljasta kumpi tulloo?? :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, en. :D Kun jos pikkuinen vaan jotenkin hämää ovelasti ja tuottaakin meille yllätyksen syntyessään?

   Poista
 3. Ihana että levolla ns hoituu ja että tekemistäkin riittää;) Mie annoin paljon tiskiliinoja toissajouluna lahjaksi, mikä minkäkin muotoista. Nyt ostin patalappuohje kirjankin, niin saavat ihmiset (toivon mukaan) lahjaksi molempia tänä vuonna:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu miulla on lista kaikesta, mitä voisin väkerrellä. :P Telkastakaan kun ei päivisin tule yhtään mitään.

   Patalappuja, hm, tarvisikohan joku sellaisen....

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!