tiistai 19. helmikuuta 2013

Itsetehty leikkimatto

Rapiseva mustekala
Halusin ipanalle jonkinlaisen leikki- ja pötköttelyalustan, elikkä siis leikkimaton. Yritin selailla nettikauppoja ja kiertelimme katsastamassa paikallisten liikkeiden valikoimaa, mutta mieluisaa ei vain löytynyt: maton piti olla pestävä, koiraperheen kestävä (ei siis mikään karvaimuri), budjettiin sopiva, helposti pois taitettava ja mielellään vielä suht (vanhempien) silmää miellyttävä. Jostain vaatimuksesta olisi ilmeisesti pitänyt tinkiä, jos maton olisi halunnut saada valmiina.

Varhaiskasvattajana ymmärrän kyllä kirkkaiden värien merkityksen vauvalle, mutta rajansa kaikella kikertävän kukertavalla.  Sattuneista syistä en muista, kuinka itse näin maailman vaippaikäisenä, mutta kai väriärsykkeitäkin voi olla liikaa? (Seliseli, olen vain puhtaasti itsekäs tässä asiassa.)

Kävin läpi kangasvarastojani ja ajatus alkoi jalostua. Koska meiltä löytyi paljon sinisävyisiä kankaita, päätin tehdä ipanalle meren. Siitä on toivottavasti iloa vielä vähän isompanakin eikä ainoastaan vauvaiässä: ainakin, jos jälkikasvu intoutuu nuoremman siskoni tapaan leikkimään aurinkoisina päivinä rantalomailua.Pohjakankaan ja aaltojen väliin laitoin fleeceä pehmusteeksi, mutta en uskaltanut tehdä peitosta kauhean paksua, että sen pystyisi suht vaivattomasti pesemään ja kuivaamaan. Kankaat ovat aiemmista projekteista jääneitä tilkkuja ja pohjakangas vanhasta päiväpeitosta, joten en joutunut ostamaan tätä varten muuta kuin kanttinauhaa.


Jotkin aalloista ovat reunasta irti (ehkä niitä on kiva maiskuttaa?) ja yksi aalto on tasku, johon saa piiloteltua tavaroita.

 

Sinne sun tänne ompelin tukevasti lenkkejä (joita varmaankin myös on kiva maiskuttaa ja)  joihin saa kiinnitettyä itsetehtyjä tai kaupan leluja. Ajatuksena näet oli, että maton leluineen voi kääräistä kainaloon ja vaihtaa majapaikkaa näppärästi. Toivon myös, että matto säilyisi mielenkiintoisena, kun leluja vaihtelee välillä.

Miusta tää oli aivan ihana: Lamazen leluja olen hankkinut ipanalle pari kappaletta
Teemme vieraat iloiseksi kaksi kertaa: kun tulemme ja kun lähdemme

Ehkä me ompelukoneen kanssa alamme tottua toisiimme, hermo ei meinannut mennä meistä kummaltakaan kuin pari kertaa (tällä kertaa alalangan puolausongelmia). Saas nähdä mitä uskallan kokeilla seuraavaksi...

jk. Tänään illalla on synnytysvalmennus! Kuulemma nähdään synnytysvideo, kuullaan kivunlievityksestä ja tutustutaan osastoon. Ehkä tämän illan jälkeen alkaa pikkuhiljaa valkenemaan, että niin, tämä vauva syntyy ihan oikeasti lähitulevaisuudessa.


12 kommenttia:

 1. Hieno puuhamatto! tuo vanha päiväpeitto, jota olet käyttänyt takakankaana on samanlainen kuin meillä on käytössä :D Ja Lamazen lelut on ihania. Me saatiin aikoinaan synnytyssairaalasta mukaan Liberon hoitolaukku, jossa oli mukana muunmuassa tuo sama ötökkä mikä sulla näytti tossa olevan ja se oli meidän pojan ehdoton suosikkilelu pitkän aikaa :)

  VastaaPoista
 2. aivan mahtava! toi ei näyttänyt niin vaikelta että ehkä tämmönen tumpelokin osais tollaisen tehdä(ehkä heiman yksinkertaisemman)! ja tää on ihanaa ku ei oo ihan kaikki sateenkaaren värit tuossa vaa rauhoittava sininen sävy!:)

  VastaaPoista
 3. Jaksat aina yllättää hienoilla ideoillasi! Toi tekemäsi leikkimatto on niiiin paljon hienompi, kuin se jonka itse ostin käytettynä. Hyvä idea tuo, että leluja voi vaihdella - säilyy mielenkiinto varmasti paremmin!

  ps. sain äidiltäni kirjan "Luo uutta vanhasta" ja tulit heti mieleeni. Veikkaan, että kyseinen kirja olisi tehokkaammassa käytössä sinulla kuin itselläni.. :D

  VastaaPoista
 4. onpa heino leikkimatto! paljon hauskempi kuin ne riemunkirjavat nallepuhit joita itselle on tullut kaupoilla vastaan.. hauska idea myös tuo, että leluja saa vaihdeltua. muakin houkuttelis tehdä leikkimatto itse, ei vaan ihan nuo ompelukoneenkäyttötaidot ja visiot kohtaa.. :D

  VastaaPoista
 5. Vau mikä leikkimatto! Vaikuttaa kätevätlä,e ttä sen saa kääräistyä mukaan ja lelut kulkevat samalla. Ja tyylikäs ulkokuori on myös hyvä veto. Eikä kai niitä kirkkaita värejäkään tarvitse määräänsä enempää olla. Silloin kuin me olimme vauvoja, vauvojen ympäristöön kuulemma suositeltiin paljon ihonväristä!

  VastaaPoista
 6. Ihanan vierasystävällistä ajattelua! Hieno matto tosiaankin.

  VastaaPoista
 7. Sähän olet ahkera ompelija! Samaa mieltä olen siitä, ettei niitä räiskyviä värejä nyt ihan joka paikassa tarvitse olla - näkeehän niitä vaikka leluissakin.

  VastaaPoista
 8. Olet kyllä viime aikoina tehnyt paljon käsitöitä! Voi, kunpa olisi itselläkin aikaa värkätä kaikkea mukavaa! On ollut myös kiva lukea raskauskuulumisia. Pidetään peukkuja, että kaikki menee jatkossakin yhtä hyvin. :)

  VastaaPoista
 9. Kiitokset kaikille kommenteista ja kehuista!

  Miehän olen näissä käsityö- ja ompelujutuissa täysi aloittelija, jolla nyt äitiyslomalla vain on rutkasti aikaa. :D Jos osaa ommella ompelukoneella suoraa, niin tällainen onnistuu kyllä keneltä vaan.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!