torstai 21. helmikuuta 2013

Punajuuri-linssipihvit / punaiset linssipihvit

Vaikka olemme miehen kanssa kumpikin ihan sekasyöjiä, kokkaillaan meillä paljon kasvisruokaa - ihan vain siksi, että se on hyvää. En tuunaile liharuokien reseptejä vaihtamalla jauhelihaa soijarouheeseen tai hernemaissipaprikaan, vaan syömme liharuokaa silloin kun reseptissä sanotaan niin, ja kasvisruokiin etsitään sitten omat reseptinsä.

 En ole oikein koskaan ymmärtänyt sitä, että liharuokaa pitäisi syödä joka aterialla, tai edes joka päivä. Ihminen ei tarvitse niin paljon lihaa. Ja onhan tässä sekin puoli, että liha on aika kallista - minun ja miehen seitsemän ja puolen yhteiselovuoden ajan vähintään toinen meistä on aina ollut opiskelija, joten ehkä sekin on houkuttanut tutustumaan paremmin vihannesosaston antimiin?

Jääkaapissa odottivat kokkausvuoroaan borssikeitosta ylijääneet punajuuret ja kuivakaapissa oli erääseen makkarapataan tarvittuja linssejä. Pienellä googlettelulla ja reseptien yhdistelyllä syntyivät sitten linssipihvit punajuurella.

Punajuurilinssipihvit

PUNAISET LINSSIPIHVIT

5 keitettyä punajuurta
1 sipuli
2,5 dl vettä
1,5 dl punaisia linssejä
1 kasvisliemikuutio
2 kananmunaa
1 dl kauraleseitä 
(1 dl auringonkukansiemeniä)
0,5 dl korppujauhoja
mustapippuria
rosmariinia
(suolaa)
öljyä paistamiseen 

Keitä punajuuret kypsiksi.

Raasta punajuuret ja pilko sipuli hienoksi. 

Kiehauta kattilassa vesi ja lisää kasvisliemikuutio. Lisää huuhdotut linssit ja anna kiehua n. 5 minuuttia. 

Riko munat punajuuri-sipulisilppuun. Lisää leseet, korppujauhot, mausteet ja sekoita. Lisää auringonkukansiemenet, jos haluat pihveihin "rakeisuutta" ja hiukan enemmän pureskeltavaa - siemenet voi kyllä hyvin jättää poiskin, jolloin pihveistä tulee pehmoisempia. Sekoita. 

Lisää kypsät linssit muuhun taikinaan ja sekoita. Tarkasta maku. 

Muotoile pihveiksi ja paista paistinpannulla öljyssä molemmin puolin. 

Tarjoa kermaviilikastikkeen kanssa.

7 kommenttia:

  1. Nam! Pitääpä kokeilla. Punajuuren raastaminen on vaan inhokkihommaa kun sitä väriä on joka paikassa. Ei muuta kuin suojahaalarit päälle ja hommiin... Näyttävät muuten ihanan rouheilta!

    VastaaPoista
  2. Siis pihvit näyttävät rouheilta, eivät mun kuvitteelliset suojahaalarini ;) .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai että nauroin tälle. :D Ja juu, punajuuresta saa kivan punaiset kädet, ei parane ennen mitään juhlia kokkailla siitä mitään...

      Poista
  3. hyvältä näyttää piffet! näitä vois kokeilla joku päivä (: mä olen nyt raskausaikana ottanut lihan mukaan ruokavalioon, että saisin varmasti rautaa ja muita ravintoaineta tarpeeksi. usein sitä huomaa vaan edelleen ryhtyvänsä kokkaamaan vegemättöjä kun niitä on tottunut syömään.. aina välillä kaupassa mietin, miten paljon enempi menis ruokaostoksiin rahaa jos tyyliin päivittäin/joka toinen päivä menis se jauheliha/broiskupaketti (varmaan aika moni suomalainen syö kuitenkin lihaa melkeinpä päivittäin..?) ja sitten vielä makkarat/leikkeleet siihen päälle..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miun tekis niin mieli kokeilla sitä lihatonta kuukautta, mutta se saa nyt vielä raskauden ja ihan pikkuvauva-ajan ajaksi jäädä.

      Poista
  4. Oi ihanan hyviltä näyttää, näitä pitää koittaa! Sulla on muutenkin tosi ihana ja monipuolinen blogi, onneksi löysin blogiini jättämiesi kommenttien kautta tämän sinun blogisi! :)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!