keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Aulan muutosta suunnittelemassa


Sattuupa sopivasti tämän postauksen kumpaankin aiheeseen

Ja täällä edelleen, yhtenä kappaleena. Eilen olin oikeasti jo niin ärtynyt kaikkiin "Jokos, jokos" -kyselijöihin ja "Noh, ei sinne kukaan ole jäänyt asumaan" -lohdutuksiin, että tirautin pienet turhautumisitkutkin ja mies haki miulle lohdutukseksi kaupasta suklaata. En oikein osaa selittää, mistä tää ärtymys aiheeseen johtuu: kai se on jotain omaa synnytyksenodotteluturhautumista yhdistettynä siihen, että mie en ole koskaan ollut kovin innokas raportoimaan asioistani, etenkään ruumiintoiminnoista, yhtään kenellekään.

Kaiken huippu oli eilen tullut puhelu: "Toivottavasti se nyt pian syntyy, tuolleen lopussa kun tulee niin kovasti niitä raskausarpia". Meinasin käydä kirkumaan: en mie saa sitä syntymään yhtään sen aikaisemmin vaikka se olisi kuinka järkevää, ja mitä helkattia miun raskausarvet kelleen kuuluu?

Ja jos joku vielä kerran mainitsee ne kolme ässää (sauna, seksi ja siivoaminen, lapsettomille tiedoksi), niin mie saatan vaikka huitaista jollain.

ARGH. 
No niin, end of avautuminen. :D Kyllähän tuo vuodattaminen vähän taas helpotti.

Aikani kuluksi olen katsellut Puhtaita valkeita lakanoita (muistaako kukaan muu sitä sarjaa?) äidin dvd-boksilta ja mm. miettinyt tuota ikuista murheenkryyniäni, yläkerran aulaa.

Tuo aula on kovin hankalan mallinen, ja koko tässäasumisen ajan se on tuntunut olevan pelkkiä hukkaneliöitä. Tällä hetkellä siellä on sentään kirjahylly (jonka mieluummin haluaisin olevan olohuoneessa, mutta sille ei ole siellä sopivaa paikaka), mutta muuten se toimii ainoastaan koirien nukkumatilana ja jonkinlaisena varastona.

Välillä olen yrittänyt panostaa aulankin ulkoasuun, mutta yhä edelleen se on vain kokoelma sekalaisia huonekaluja nosteltuna rumalle muovimatolle, jota meillä on jokaisessa yläkerran huoneessa.  Valitettavasti.


 Hyi, masentaa ihan katsoakin näitä kuvia.

Kunhan pääsen tästä mahasta (....), saa aulalle luvan tapahtua.

 • Isompi matto pitää ehdottomasti hankkia
 • Miehen vahvistin saa lähteä varastoon (...jonne sitä ei vielä voi viedä, koska tämän vauvamahan kanssa ei voi siivota varastoa)
 • Peilin kehykset pitää maalata (mustiksi?) ja peili siirtyy kirjahyllyn viereen seinälle
 • Peilin tilalle tulee tauluja 
 • Rajavyöhyke -kyltin alle jonkinlainen pieni lipasto tai kirjahylly säilytyskalusteeksi
 • Uusi, isompi valaisin voisi olla kiva? (nykyinen on pieni, musta spottivalaisin) 
 • Kirjahyllyä olisi kiva uudistaa jotenkin

 Vähän niinkuin näin siis (minkä Paint-taiteilijan maailma on miusta menettänytkään):Nyt on sentään suunnitelmat, enää ei puutu kuin toteutus! Noita tavaroita voi tietysti käydä jo suunnittelemaan ja etsiskelemään, vaikka kaikki siirtelyt ja maalaamiset jäävätkin siihen mystiseen ajankohtaan, että vauva on jo syntynyt.

Lisäideoita ja kommentteja saa esittää! :) Ai niin, eilen kopsahti taloyhtiöltä ilmoitus, että ensi kuun puolessavälissä asunnoissa tehdään kolmen päivän ajan vesikalusteiden huoltotöitä. Ihanaa olla täällä pariviikkoisen vauvan kanssa työmiesten jaloissa, parhaassa tapauksessa ilman vettä. Noh, pitänee soittaa sinne firmaan (...kunhan ipana syntyy...) ja yrittää hiukan kysellä ja sovitella aikatauluja. Toivottavasti homma hoituisi asunto kerrallaan ja pystyisivät ilmoittamaan jonkun ajan, jolloin tulevat meille.

12 kommenttia:

 1. Voi että! Siu pikkuisella on siellä niin hyvä olla ettei sieltä pois halua vielä :) jaksuja! Mun kaveri kokeili siivousta ja seksiä samana päivänä, 8pv ennen laskettua ja hups, seuraavana päivänä meni lapsivedet,. Nyt sitten kärvistelee sairaalassa josko sitä käynnistettäis jo vai ei:/ meillä olis terassin rakentaminen ja vauvanhuoneen remppa edessä tässä jossai vaiheessa.. En kyl tiedä milloin kun ei miehellä lomista oo viel tietookaa :D noi taloyhtiön viestit tulee yleensä just huonoon saumaan, ainaki meillä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä sitä nyt ollaan asettaudu taloksi, vaikka jossain kohtaa oli harjoitussupistusten myötä muka kiire pois yksiöstä. :P

   Se on ihme miten ne taloyhtiössä osaavatkin valita ne huonoimmat ajat. Niillä on varmaan jokin kristallipallo.

   Poista
 2. On kyllä haastavan muotoinen aula! Itse ehkä pitäisin sen mahdollisimman tyhjänä ja simppelinä. Tyyliin matto, peili, pari taulua ja tuo viherkasvi. Hukkaneliöitähän ne vähän on, mutta tuo ilmavuutta asuntoon.. :)

  Tsemppiä tivaajien ja Ässien tyrkyttäjien suhteen. Muistan niin ton tilanteen, tsiisus oli meinaan rasittavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmavuus olisi kyllä ihanaa, mutta tuon kirjahyllyn on nyt vähän pakko olla tuossa (ellen sitten myisi kaikkia kirjoja, hmmm...? :D) ja se pahuksen lipastokin tarvittaisiin, kun kaapit ovat aika äärimmillään. Voi huokaus, toivottavasti tuosta ei tule ihan kamalaa varastoa...

   Ihanaahan se tietysti on, että meidän tulokas kiinnostaa lähipiiriä, mutta rajansa kaikella. Ja kun ne vinkit eivät oikeasti edes toimi, niin ihan turha tyrkyttää sellaisia. :P

   Poista
  2. Hyvä jos uteluita esittää pelkästään lähipiiri. Meinaan sillon, kun itse kärvistelin yliajalla, niin yks kaupantäti (?!) ahdisteli mua "no joko"-kyselyillään aina kun kävin ruokakaupassa :D

   Poista
 3. Viimeiset viikot on kyllä raastavia. T meni yli viikolla yli ja kyllä jokainen päivä lasketunpäivän jälkeen tuntuivat ikuisuudelta. Tsemppiä ja voimia odottamiseen! P.S. Ei tuo raskausarpijuttu kyllä ihan noinkaan aina mene..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie oon onneksi fyysisesti ihan kunnossa, siis esim. selkä ei ole kipeä, joten tässä pystyy kaikenlaista (vielä) puuhailemaankin. Tietysti alkaa jo olla vähän malttamaton olo eikä mitään voi suunnitella edes seuraavalle päivälle viikonlopusta puhumattakaan...

   Juu ei mene. :D Sama henkilö on ihan suoraan kysellyt koko raskauden ajan, että "joko on tullut arpia". Onpas miun vatsanahka nyt kiinnostava. :D

   Poista
 4. Ei ehkä käynnistä synnytystä, mutta tuo hyvää mieltä nämä kaksi ässää: suklaa ja shoppailu. Suosittelen kokeilemaan :)

  Tsemppiä viimeisiin päiviin!

  VastaaPoista
 5. Aula tosiaan näyttää tosi haastavalta. Eikä pelkästään malli ja koko vaan myös tuo ovien määrä. Suunnitelmat vaikuttavat kuitenkin hyviltä, voin vain kuvitella miten sormet syyhyää päästä toteuttamaan niitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä oikea arkkitehdin älynväläys. Noh, en kyllä ala viisastelemaan, että miten tuo nyt sitten olisi tällä ovimäärällä pitänyt tehdä.

   Kiitos kannustuksesta, ehkä tuo tuosta joskus uudistuu. :)

   Poista
 6. Innostit minut tekemään jotakin meidän haastavalle aulalle: http://kodinelamaa.blogspot.fi/2013/04/merkitysta-aulalle.html

  Ja melkeinpä väittäisin, että meidän aula on vielä haastavampi ;)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!