perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kinuski-pähkinäpalat


Open Cafe -blogin välityksellä löytyi tällainen Maku-lehden resepti, jossa yhdistettiin muromainen pohja, kinuski ja suolapähkinöitä. Kiitos reseptistä! Tuloksena olivat mielettömän hyvät kinuskipalat, jotka olivat melkein terveellisiä. Maistuivat oikein hienosti vieraille - meistä nyt puhumattakaan, sokerihumala on näiden kanssa vakavasti otettava vaara...

Mukavaa pitkäperjantaita kaikille! :) Päivän suunnitelmissa on ompelua, appelsiinilohta, imurointia, ulkoilua ja muuta perusviikonloppumeininkiä. Niin ja mämmiä, lempimerkkini uhkasi loppua lähikaupasta, onnistuin eilen nappaamaan toiseksi viimeisen laatikon.


KINUSKI-SUOLAPÄHKINÄPALAT

Pohja

200 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus

3 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl voita
150 g suolapähkinöitä

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna.

 Sekoita taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. 

Kauli taikina leivinpaperin päälle 30 x 35 cm levyksi. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista kuorrutus: mittaa kerma ja sokerit kattilaan. Kiehauta ja annan kiehua hiljalleen 20-25 minuuttia. Kinuski sakenee keitettäessä. 

 Lisää voi ja sekoita tasaiseksi. 

Kaada kinuski muropohjan päälle. Rouhi suolapähkinät ja ripottele kinuskin päälle. 

Anna jähmettyä jääkaapissa pari tuntia ja leikkaa pieniksi paloiksi.


Pari pientä vinkkiä: 

-  Itse käytin 4 dl kuohukermaa kun olin ostanut kaksi pikkutölkkiä, ja lisäsin sitten vastaavasti muitakin aineita - kinuskin keittoaikakin piteni siis hieman

-  Kinuskia ennenkin keitellyt mieheni kertoi, että kun kinuskia keitettäessä tulee kattilan ylälaitaan kiteitä ja kovettumia, ei niitä saa kauhalla rapsauttaa takaisin kattilaan: ne saattavat tehdä koko kinuskin kiteiseksi

- Ainakin meillä kinuski jähmettyi oikein hyvin ihan huoneenlämmössäkin, siihen meni noin puolisen tuntia

 

2 kommenttia:

  1. Mmmmm... Taas yksi lisäys pitää-joskus-leipoa-listalle!

    Hyvää pääsiäistä!

    VastaaPoista
  2. Mun on pakko kyllä kokeilla tätä! Tää pääsee heti mun kirjanmerkkeihin :)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!