keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Muistoja talteen - vauvakirjat / kuulumisia


Mie teetän valokuvat albumiin vähintään vuoden välein, yleensä kahdesti vuodessa. Homma pysyy helppona kun pidän koko ajan tietokoneen työpöydällä Teetettävät -kansiota, johon kopioin tilattavaksi suunniteltuja kuvia aina kuukauden, parin välein: eipähän sitten tarvitse tehdä tuhotonta kuvienkarsimisrumbaa kerran kolmessa vuodessa.

Yhden päivän sain kulumaan laittamalla uusimmat kuvat albumiin ja samalla liimaamalla potretteja vauvakirjoihin. Meillä on kaksi vauvakirjaa, ajatuksena, että toinen jää sitten aikanaan meille ja pikkuinen saa toisen. Lisäksi noissa käsitellään vähän eri asioita, joten onhan se kiva, että muistoja saa talteen vähän monipuolisemmin.


Jo ihan alkuraskaudesta ostettiin paikallisen taiteilijan, Heli Pukin, Uusi pieni -vauvakirja. Pukin karhu ja kettu ovat vedonneet aina, ja jotenkin tuntui kivalta, että pikkuisella on "paikallinen" vauvakirja.  Niin, ja tirautin pari kyyneltäkin kun selailin tuota liikkeessä ensimmäisen kerran. :D

 

Kirjassa on tosiaan ihana kuvitus, lomassa Heli Pukin runoja ja kirjasta pääsee tekemään omanlaisensa, koska valmiita kysymyksiä ei ole paljoa. Huumoriakin löytyy. Raskausajasta ei pääse paljoa kirjoittelemaan, mutta sen sijaan kirjaan voi tallentaa lapsen ensimmäiset seitsemän vuotta.


Toisena vauvakirjana meillä on Vaukirjan liittymislahjana tullut Kirja sinusta -vauvakirja. Näin tämän kaverilla ja sitten miun oli ihan pakko liittyä kyseiseen kirjakerhoon...  Noh, töiden vuoksi olen ostellut jo aiemminkin aika paljon Vaukirjoja, ja olen jo nytkin ehtinyt tilata pari kirjaa tuolta, joten olen nyt Ihan Oikea Kirjakerhojäsen.


Tämä on paljon helppotäyttöisempi kuin tuo Uusi pieni, kun kysymykset ovat valmiina ja vanhemmat pääsevät kirjaamaan varsinkin raskausajan tuntoja ja tapahtumia: miltä tuntui nähdä pikkuinen ensimmäisen kerran ultrassa, mitä tarvikkeita ostettin ja saatiin, mitä nimiä mietittiin ja miltä kumpikin arveli tulokkaan näyttävän. Tämä on vähän sellainen (ihana) ällösöpöilykirja, johon mahtuu vain vauvan ensimmäinen vuosi.


Nyt sitten odotellaan, että pääsisi liimailemaan vauvan ensimmäisiä kuvia ja kirjoittelemaan kotiin tulosta ja ristiäisistä. Mitään merkkejä synnytyksen lähestymisestä ei edelleenkään ole. Mitä jos mie olenkin oikeasti norsu ja tää raskaus kestää 22 kuukautta?

Valokuvien liimailun lisäksi päivät ovat kuitenkin kuluneet ihan mukavasti: ihania vieraita on käynyt, itsekin olen saanut jotain kyläilyä aikaiseksi ja olen siivoillut vaatekaappeja. Lisäksi olen käynyt romanttisella lounaalla miehen opiskelu-työpaikalla ja (vihdoin viimein) saatiin testattua myös kaupunkimme turkkilainen kahvila. Oi että oli ihania kakkuja! Jos emme jaksa tehdä ristiäiskakkua itse, niin voisin tilata sen tuolta.

"Herkkua on siinä monenlaista..."

Kyllähän tässä toivoo, että pikkuinen syntyisi jo, mutta jos ei synny, niin viimeistään viikonloppuna olisi mukavaa päästä testaamaan toinen paikkakunnan "uutuus" (...turkkilainen kahvila vietti juuri yksivuotispäiviään ja tämäkin taisi avautua ennen joulua), italialainen ravintola. Lauantai-aamuna olisi tarjolla myös brunssi eräässä kahvilassa, ensimmäinen laatuaan tässä kaupungissa. Ihanaa, että tämänkin tuppukaupungin kahvila- ja ravintolatarjonta on piristynyt!

6 kommenttia:

 1. Melkoisen tehokkaalta kuulostaa tuo sinun valokuvien tilaus-systeemi! Itse kuulun juuri siihen kategoriaan, että tilataan kuvat kerran kolmessa vuodessa.. Filmikamera-aika sopi siis minulle paljon paremmin.. =D

  Ps. täällä toinen norsu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, filmikamerasta tuli aina kehitettyä! :D

   Mie oon havahtunut tähän kuvien tilaamiseen kun huomasin töissä, että kun esikouluikäisen piti tuoda lapsuudenkuvia, toivat puolet porukasta oman ristäiskuvansa... Ne olivat kuulemma ne viimeisimmät teetetyt. :D Saas nähdä, lipsuuko tämä itselläkin siihen.

   Laskettuun aikaan pari päivää ja harkitsen jo sen saunan pesemistä.

   Poista
 2. Miä oon viimeaikoina tilannut noita valokuvakirjoja, kun tuntuu, etten sitten saa laitettua kuvia albumiin, jos teetän niitä :D Mullakin on teetettävät-kansio, joka on kyllä aika kätevää. Tosin nyt taidan olla sinnekin laittamisessa aika paljon jäljessä..Ehkä tässä joku päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valokuvakirjat on kyllä ihania, olen muutaman sellaisen teettänyt lahjaksi. :)

   Poista
 3. Heli Pukin työt on niin ihania! Meillä on myös tuo Uusi pieni-vauvakirja ja Pukin iso seinätarrakin pojan huoneessa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattuipa hauskasti. :D Ei tuota ihan jokaisella olekaan!

   Tänään pyörittelin pääsiäismarkkinoilla kaikkia ihania Pukin töitä, mutta maltoin jättää ostamatta.

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!