perjantai 15. maaliskuuta 2013

Päällystetty makuupussiMiulla on kangasvarastoissa muutama aivan ihana kangaspala, joita en millään raaskisi käyttää: jos kangasta on pala, niin siitä voi tulevaisuudessa tehdä vaikka mitä, mutta kun sen kerran on käyttänyt, ei sitä sitten enää saa takaisin. Hankalaa!

Miulla oli palanen aivan ihanaa Finlaysonin kangasta, jonka nimi kyllä on arvoitus. (Saa vinkata, jos joku tietää!) Erityisen ihastunut olin palasessa hyppivään oravaan ja kuusen latvassa kukkuvaan käkeen.
 

Näin ihanasta kankaasta piti tehdä jotain erityistä. Idea antoi kuitenkin odottaa itseään, kunnes se iski kuin salama kirkkaalta taivaalta...

" keinu kuusen kainalossa,
tuutu tuulen kartanossa,
sammuta siniset tähdet " 


Loppujen lopuksi päällystin ihanan metsäisellä kankaalla äitiyspakkauksen makuupussin - ja pidin tarkasti huolta, että sekä orava että käki pääsisivät mukaan. Väritkin sopivat kivasti meidän vihreisiin vaunuihin.

Jonkinlainen ohje makuupussin päällystämiseen löytyy täältä

 
En voinut vastustaa kiusausta: vetoketjuun tuli huopainen käpyvedin

Ja mikä runo tosiaan pyöri päässä koko ajan, kun tätä ompelin?

Tiitiäinen metsäläinen
pieni menninkäinen,
posket tehty puolukasta,
tukka naavatuppurasta,
silmät on siniset tähdet.

Tiitiäinen metsäläinen
pieni menninkäinen,
keinu kuusen kainalossa,
tuutu tuulen kartanossa,
sammuta siniset tähdet! 

- Kirsi Kunnas 

9 kommenttia:

 1. Ooooo! Miten hieno kangas! Todella hieno pussi tuli, kyllä tuossa nyt kelpaa tulokkaan köllötellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrätkö siis tuskaani kankaan käyttämisestä? :D Onneksi tuo onnistui niin ei tarvinnut katua.

   Poista
 2. Itse päällystin myös vuosimallia -89 olleen äitiyspakkauksen makuupussin tytön odotusaikana. Projekti oli tosin hieman isompi, koska päällystin molemmat puolet uudelleen sekä uusin vetskarit. Ja koko homma oli kyllä tosi tuskainen, sormetkin verillä ties kuinka monesti :D

  Tuo huopainen käpy-vedin on muuten tosi herttainen ja kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siehän olet tehnyt kokonaan uuden pussin. :D Vetskarin uusimisessa olisi mennyt miun raja, tuo pelkän päällispuolen uudistaminen onnistui vielä miun kärsivällisyydelläkin.

   Poista
 3. Ihana kangas ja lopputulos! Ja käpyvedin aika pop yksityiskohta:)!

  VastaaPoista
 4. ooh, ootpa ahkera väkertelemään kaikkia ihania juttuja! en tiedä mitä tuo kangas on, mutta mulle tuli tästä heti mieleen 70-luvun finlaysonin kanit kaalimaassa-kangas, jota näin joskus jossain ja olen yrittänyt etsiskellä (sopuhintaan) siitä asti. tuokin kangas on kyllä hirmu nättiä. oliko vaikeaa tuo makuupussin tuunaaminen? haluisin itekin, mutta vähän epäilen että siinä menis sekä hermot, että makuupussi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Kanit kaalimaassa -on kyllä ihana. Olen yrittänyt tuota metsäkangasta googlettaa, mutta enpä ole löytänyt mitään jälkiä.

   Tuo oli älyttömän helppoa hommaa, ainakin, jos teki kuten mie ja meni siitä, mistä aita on matalin... :D Miulla taitaa olla projektista pari (surkeaa) kuvaakin, laittelenpa ne tännekin.

   Poista
 5. Hei
  Itse olin samassa hommassa, eli kvg:sta kun sattumoisin omistan ko. kangasta muutaman 200x130cm palasen. Mikäli joku on kiinnostunut niin kauppoja ja kuvia sopii kysellä osoitteesta izmo1967@gmail.com

  P.S. Tiedän ettei tälläinen ole vissiin ihan etiketin mukaista :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!