torstai 21. maaliskuuta 2013

Piilo eteisessä / Tilat hyötykäyttöön osa 3Perheenlisäyksen tulo aiheutti taloudessamme aikamoisia järjestelyjä: meidän makuuhuoneemme muutti työhuoneeseen, työhuone vaatehuoneeseen, vanhasta makuuhuoneesta tuli lastenhuone ja tadaa, me olimme ilman vaatehuonetta.

Karsimme tavaroista mitä voimme ja veimme osan säilöön häkkikomeroon. Vielä senkin jälkeen meillä oli molemmilla valtava kasa kenkiä ja miulla lisäksi varsin kunnioitettava määrä käsilaukkuja, jotka piti saada mahtumaan johonkin.

 

Tuulikaapin laittelun myötä kerroinkin vähän siitä, kuinka asuntomme pohjaratkaisu on eteistilojen osalta hiukan erikoinen. Meillä on siis hyvän kokoinen tuulikaappi, mutta silti takit ja kengät on suunniteltu säilytettäväksi siivouskaapin vieressä olevassa naulakossa. Meistä siinä ei alunperinkään ollut mitään järkeä, koska hiekka ja kura kantautuisivat tuossa ratkaisussa turhan helposti pitkin alakertaa. Aloimme siis säilyttää kenkiä ja takkeja tuulikaapissa ja pidimme "oikean eteisen" naulakossa harvemmin käytettyjä takkeja ja muuta sellaista.

Tältä näytti silloin kun muutimme tähän asuntoon

Tällaiseen ylellisyyteen ei kuitenkaan enää ollut tilaa, joten teimme reissun Ikeaan ostamaan säilytyslokerikkoja ja otimme eteisenkin naulakkosyvennyksineen hyötykäyttöön.

Vasemmalla tuulikaapin ovi, olohuone jää oikealle

Virittelimme aukon peitoksi Ikean verhovaijerin ja verhon, jota vaihtelen fiiliksen mukaan aina välillä. Miusta aukko on noin paljon siistimpi kun ei tarvitse katsella sen kikertävän kukertavia sisuksia.


Ja sieltä verhon takaa löytyy reilusti säilytystilaa. Jokapäiväisessä käytössä olevat pari kenkäparia ovat tuulikaapissa, muut usein tarvitut eteisen kenkähyllyssä ja verhon takana säilytetään sitten niitä jalkineita, joita ei tarvita ihan joka päivä. Ja tietysti niitä käsilaukkuja...


 Ajankohdan mukaiset suosikkilaukut roikkuvat naulakossa eteisen ja olohuoneen rajalla. Miusta se on kivan näköistä, ja voihan vaikka olla, että vieraat kuvittelevat noiden olevan miun ainoat käsilaukut ja pitävät miua ihan järjellisenä naisihmisenä.


Sellaista siis tällä kertaa. Kesän ohjelmassa olisi sen täyteenahdetun häkkivaraston järjesteleminen ja varmaan jossain kohtaa pitäisi varata kirpputoripöytä tai mennä sunnuntaikirppiskelle myymään turhia tavaroita pois tieltä.


jk. Ei mitään merkkejä mistään. Eilen oltiin kaveripariskunnan kanssa meksikolaisessa (ei siis edelleenkään italialaista) syömässä ja harkitsin jo tilaavani jotain Ennätysmäisen Extratuliset -listalta. Savu olisi varmasti noussut suusta ja korvista ja vauva syntynyt viimeistään laskua maksettaessa. Taidan kuitenkin malttaa tän testauksen kanssa vielä tovin.

6 kommenttia:

 1. Kivan näköistä teidän kotona, tio verho on hyvä ja edullinenkin idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tuo verho on kyllä ollut ihan hauska kun sen väriä on niin paljon helpompi vaihtaa kuin kodin muiden pintojen. :D

   Poista
 2. Kiinnitin ihan epäolennaiseen huomiota, mutta onko teidän keittiön seinä tuollain vino kuin pohjakuva antaa ymmärtää? Eli toisin sanoen sun on nyt tehtävä keittiöpostaus ;D

  Tosi näppärän näköinen muuten toi verhon takana oleva lokerikko! Meillä kengät on vaatehuoneessa epämääräisessä kasassa, josta ei varmaan löydä pareja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se on vino. :D Ei tosin miun mielestä oikeasti niin paljon kuin pohjakuva näyttää, mutta kuitenkin - laminaatin laittaminen oli kuulemma tosi kivaa tuollaisen kanssa.

   Pitäisikin varmaan postailla aiheesta, kiitos vinkistä! Tuon vinon seinän jatkeena on nimittäin yksi inhokkini tässä asunnossa, "baaritiski" ja lasioviset yläkaapit..

   Poista
  2. No voin vain kuvitella, miten hankalaa laminaatin laittaminen on ollut! :o

   Poista
  3. Miekin tyydyin vain kuvittelemaan, olin laminaatinlaittopäivänä ovelasti kaverin polttareissa. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!