lauantai 23. maaliskuuta 2013

Vaaleanpunaisia pääsiäiskoristeita

 
 
 

"Teidän vauva taitaa olla tyttö?", arveli kyläilemässä käyneen ystäväperheen mieshenkilö. 
Puolustauduin, että tällaista meillä oli viime pääsiäisenäkin, enkä kai (vielä?) ole muutenkaan niin pölhö, että sisustaisin koko alakerran vauvan sukupuolen mukaan. 

 
 

Viime vuosi oli ensimmäinen, kun meillä oli minkäänlaisia pääsiäiskoristeita. Otin sitten aiempien vuosien vahingon kiinni ja askartelin pääsiäismunia, kestopajunoksia ja tipuja. Ja tää on nyt varmaan jokin raskausjuttu, mutta miusta oli ihanaa tänä vuonna kylvää rairuoho samaan kulhoon kuin viime vuonnakin ja asetella samaan tapaa tiput oksille. Perinteet kunniaan! (Voi luoja, mie alan olla niin paikalleenjämähtänyttä kotirouvamateriaalia kuin olla vain voi...)Pääsiäisjuttujen asettelu sai taas kerran kauhean Oma koti -kuumeen aikaan. Uudemmille lukijoille tiedoksi, että kotia on etsiskelty enemmän tai vähemmän aktiivisesti aina kesästä 2011 alkaen. Nyt asunnon etsintä on ollut tovin tauolla, koska en todellakaan halunnut muuttaa enkä remontoida viimeisilläni raskaana - kunpa vain olisin tiennyt, että tää raskaus todella kestää laskettuun aikaan asti ja olen viimeiset pari kuukautta uskomattoman energinen - tai vastasyntyneen kanssa. 

Nyt unelmoin, että jos sitä syksyllä saisi aktivoiduttua näissä asuntoasioissa. Pankissakin pitäisi käydä neuvottelemassa, elämäntilanteemme kun on hieman muuttunut sitten kesän 2011.Takaisin pääsiäisasioihin: miehen kanssa käytiin tänä aamuna tiukahkoa keskustelua siitä, kuinka suhtaudumme mahdollisiin virpojiin - emme aiemmin ole olleet virpomasunnuntaina kotona (ihan oikeasti!). Mies ehdotti Verhot kiinni/ilmoitamme jyrkästi, ettemme usko virpomiseen -toimintamallia, itse olen Haetaan varalle muutama lakupötkö -tavan kannalla.  Miun tapa olisi ehdottomasti parempi, koska jos virpojia ei tule, saataisiin syödä lakut itse. ;)


Pääsiäisen ruokia ei ole tullut suuremmin vielä(kään) mietittyä, koska olin aika asennoitunut, että viettäisin tämän viikonlopun synnytyslaitoksella: meidän suvussa kun on ollut tapana syntyä edes hiukan etuajassa. Ehkä tökkäistään vain kanankoivet uuniin ja katsotaan, onko täällä ensi viikonloppuna ketään kokkailemassa parempia ruokia? Viime pääsiäisenä kokkailtiin kolme ruokalajia ja haluaisin siitä jonkinlaisen perinteen.


jk. Sähköpostiin oli kolahtanut kutsu luokkakokoukseen toukokuun lopussa, yläasteen päättymisestä tulee kuulemma kuluneeksi kymmenen vuotta. Ei ehkä huonompaa ajankohtaa voisi olla - jokainenhan saapuu toiveissaan luokkakokoukseen kauniina, tasapainoisena ja menestyneenä : näillä näkymin mie raahautuisin paikalle univelkaisena, huonohiuksisena, vauvakiloisena ja hermoheikkona siitä, kuinka pikkuinen pärjää jos äiti on pari tuntia huvittelemassa. Luokkakokous, voi luoja...

7 kommenttia:

 1. Mie veikkailen et tein vaava on poika. Kivalta näyttää toi vaaleenpunasuus! :)

  Eeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Useamman arvioijan mielestä miulla on selkeä poikamaha. :D Tosin pari on kyllä esittänyt päinvastaisen arvion, mutta katsotaas nyt, kumpi sieltä tulee. (Nyt alkaa kyllä tuntua siltä, ettei tule ikinä kumpaakaan. :P)

   Poista
 2. Vaaleanpunainen pääsiäinen on niin ihana! Hitsi, vielähän sitä itsekin ehtisi, varsinkin kun ensi viikon lomailen;)
  Miun ovella ei oo ikinä käynyt ns tuntemattomia virpojat, mutta aina niihin oon varautunut, samalla periaatteella että saan sitten itse syödä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi siulla on loma! Nauti, säät ilmeisesti ainakin meinaa suosia. :)

   Me ei nyt sitten ostettu mitään, kuulemma kökitään kotona etupihan kaihtimet kiinni. Pöh.

   Poista
 3. Mä veikkaan kanssa poikaa! :)

  Ihanaa, että joku muukin asuntokuumeilee kuin minä. Pelottaa vain, millainen rumba muuttaminen/remontointi/asuntojen etsiminen/ myyminen on pienen vauvan kanssa. Toisaalta, nuoria ja vetreitähän tässä ollaan! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuoret ja vetreätkin saa burnoutin. :D Kiva, asuntokuumeillaan yhdessä! Kyllähän se muutto varmaan menisi, mutta mie haluan kuitenkin maalata ja tapetoida ja laitella laminaattia ennen oikeaa muuttoa, joten asunnonvaihto edellyttäisi meiltä aikaa (ja hermoja) varmasti myös pintaremonttiin.

   Mutta olisi se oma koti vaan niin kiva!

   Poista
  2. mä muutan 2 pv päästä !! hesasta tampereelle

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!