sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Vauvan makuupussin päällinen - (jonkinmoiset) ohjeet

Päällystin vauvalle (edelleen tiukasti mahassa...) makuupussin. Ohjeita löytyy ympäri nettiä, mutta kirjataanpa vielä tähän, kuinka tällainen kärsimätön ja melko ompelutaidoton tunari sen teki. 


Tosiaan, inhoan minkäänlaisten askartelu- ja käsityöohjeiden antamista, koska en todellakaan ole mikään ammattilainen enkä edes kokenut harrastaja: en tunne edes termistöä.  Joku toinen tekisi aivan varmasti ihan toisella, näppärämmällä, nopeammalla ja siistimmällä tavalla, mutta minä tein nyt näin. Lisäksi olen tottunut aiemmin elämässä neuvomaan ainoastaan polvenkorkuisia kädentaitojen harjoittelijoita: "No niin, onpas kiva päästä teidän kanssa askartelemaan! Nostakaas hihat ylös niin pysyy puserot siistimpinä. Ja muistetaas nyt kaikki, että liimaa ei kannata laittaa suuhun, se ei oikeasti ole yhtään hyvää..." 

Te jotka olette toteuttaneet saman projektin, kertokaas, mitä teitte toisin! :) 
Vauvan makuupussin (äärimmäisen helpot) tuunausohjeet:

1. Hanki siisti vauvan makuupussi, jossa vetoketju toimii. 2. Hanki mieluisa kangas: kannattaa pitää mielessä, että mitä paksumpi kangas, sitä lämpimämpi makuupussi (tietysti äitiyspakkauksien yms. makuupussit ovat aika lämpimiä jo valmiiksi.) Itse käytin verhokankaan palasta kun en kokenut, että tarvitsisimme extralämpimän pussin.


3.  Käännä kangas nurinpäin ja aseta makuupussi päällispuoli alaspäin kankaalle (itse jouduin asettelemaan pussin keskelle kangasta, koska halusin tietyt kuviot mukaan)


4. Leikkaa kankaasta makuupussin muotoinen tasaisesti pala parin sentin reunuksilla 


5. Nuppineulaa kangas makuupussiin: vetoketjun kohdalla taitoin kankaan reunaa hiukan makuupussin ja päälliskankaan väliin. Yritä kiinnittää kangas mahdollisimman vetoketjun reunaan, koska muutoin vetoketju ei kulje!


 6. Muualla kuin vetoketjukohdissa taitoin taas kankaan reunan piiloon ja nuppineulasin reunat makuupussin sisäpuolelle


7. Vetoketjun päissä jätin kankaaseen pienen pussin jonka ompelin lopuksi käsin muutamalla pistolla siistimmäksi. Varmasti näppärämpi olisi saanut tuonkin hurautettua ompelukoneella mutta tämä oli miulle se helpoin ja siistein vaihtoehto


Sitten vaan ompelemaan kankaita yhteen uuden päälliskankaan väriin sopivalla langalla. Haastavinta on tuo vetoketjun ompelu: kankaan reuna menee helposti liian lähelle vetoketjua, jolloin se ei enää mahdu kulkemaan. Onneksi ratkojat on keksitty.


 Lisäilmettä tuunattuun pussiin saa tyyliin sopivalla vetimellä, jonka voi toteuttaa esimerkiksi huovasta.

12 kommenttia:

 1. Itse tein aika erilailla, koska vaihdoin ne vetskaritkin. Ja aikaa mulla meni varmasti 10 x niin kauan kuin sulla :D

  Mutta tuosta makuupussin lämpimyydestä piti kommentoimani. Itse tein pussista aivan liian lämpimän! Lisäsin nimittäin sisäkankaaksi kaksinkertaisen fleecevuoren. Makuupussi on käyttökelpoinen lähinnä kymmenen asteen pakkasilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vetoketjun vaihtaminen toi ihan varmasti lisähaastetta. :D

   Hih, siitä tuli nyt sellainen lämpöpussi. :D Onneksi pakkasia on (ainakin täälläpäin) vielä riittänyt niin pussi on varmaan päässyt käyttöön?

   Poista
  2. Joo kyllä täälläkin on pakkasia riittänyt. Makuupussin käyttöasteen kannalta ihan kiva juttu, mutta muuten saisi kyllä mun puolesta pakkaset jo hellittää.. :D

   Poista
 2. Ihan samalla tavalla tein. Paitsi että meidän pussissa oli pätkä vetoketjua tuolla ylhäälläkin, joten se toi vähän lisähaasteita.. =) Vitsi toi on kyllä niin hieno tuo kangas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miunkin pussissa oli ylävetoketju, menettelin samalla tavalla kuin tuon pitemmänkin ketjun kanssa.

   Nyt alkaisi vaan olla kiva saada pussi käyttöön, mutta käyttäjä ei anna siitä vielä mitään merkkejä...

   Teillä tilanne ilmeisesti sama, tuskin kommentoit laitokselta käsin. :D

   Poista
  2. Juu en, ihan niin nettiaddiktoitunut en ole.. =D

   Poista
 3. Kas niin, onhan sitä joku muukin ajatellut! Nimittäin että sen voi tehdä noin yksinkertaisella tavalla. Kahlasin läpi monta selostusta missä ihmiset on ratkoneet vetoketjun irti ja mietin että miksi ihmeessä. Kiva nähdä jonkun ommelleen kankaan vaan siihen päälle, tuota kokeilen kyllä itsekin jos ylipäätään hommaan ryhdyn...

  VastaaPoista
 4. Vau! Tää on tosi upea! Pakko tehdä kans! Meillä onkin sopivasti kaksi ylimäärästä makuupussia! :)) kiitos ohjeiden jakamisesta!

  VastaaPoista
 5. Kiitos ohjeesta, on muuten huomattavasti helpompi kun vetoketjujen purkaamisen kautta.

  VastaaPoista
 6. Itsellä sama homma edessä. Kiva kuosi!

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!