perjantai 26. huhtikuuta 2013

Bodyja ja puklurättejä värjäämässäMielessä oli jo pitkään ollut värjätä vauvan puklurätit, muutama pieni pitsiliina ja samalla kokeilla bodynkin värjäystä. Yhdessä kirpparilta ostetussa "yllätyspussissa" olleessa bodyssa oli muutamia pieniä tahroja, joten se pääsi testikappaleeksi.


Aiemmin olen värjäillyt Dylonin väreillä, nyt kokeilin Nitoria kun lähikaupassa ei ollut Dylonilta mieluista väriä. Värit, suolaa ja valmiiksi kastellut vaatteet pesukoneeseen ja pyörimään, tadaa! Sopivan yksinkertaista ja hyvin toimi, värjäystulos oli tosi tasainen ja väri syvä. Bodyn keinokuituompeleet ja nepparit jäivät tietysti värjäytymättä, mutta eihän se haittaa, ehkä jopa päinvastoin.

 

Hyvin siis onnistui. Nyt miulla on pieni pino omia ja miehen vaatteita odottamassa värjäykseen pääsyä, ja varmasti vauvankin vaatekaapista löytyy tulevaisuudessa värjättävää.

Kestovaippailun harsoja en alkanut ainakaan vielä värjäämään, toistaiseksi riittävät nuo vähän iloisemman väriset puklurätit.

jk. Odotan into pinkenä, että viikonloppuna pääsisi pesemään pihakalusteet ja kukkaruukut ja istuttamaan orvokkeja. Isot on kotiäidin ilot. :D

10 kommenttia:

 1. Ääk noista räteistä tuli tooosi hienoja! Pitäisiköhän itsekin, hmmm. Sitten vain tulee se ongelma, että minkähän värin valitsisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kivoja vaihtoehtoja kun olisi niin paljon. :D Joku omenanvihreä olisi myös ollut tosi kiva.

   Poista
 2. niistähän tuli oikein nättejä!

  hyvää viikonloppua sullekin! (:

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Tuo pesukonevärjääminen on kyllä näppärin juttu ikinä.

   Poista
 4. Mieki oon ihan into piukeena värjäilly omia vaatteita (en sentää omia puklurättejä..) kun hiljattain löysin tekstiilivärien hienon maailman. Ihanaa ku mustasta saa taas mustaa ja farkkuja on muuntunu takas tummansiniseks. Hirrrveen tyytyväinen olen!

  Eeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirrrveen ihanaa. :D Miekin meinasin värjätä pari omaa paitaa, joihin on töissä mystisesti tullut ties mitä maalitahroja. Pitäisi vain päättää väri!

   Poista
 5. Muista puhistaa kone kunnolla värjäyksen jälkeen ettei tuu vahinkoa seuraaviin koneellisiin.. Kröhöm.. Kokemusta.. :-D Mutta hieno on lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värjäyskoneellisen jälkeen mie pesin nuo pesuaineen kanssa uudestaan ja samalla puhdistui kai konekin, koska seuraavat pyykit vaikuttivat ihan normaaleilta. :D Katsoin kyllä, etteivät ne parhaimmat puserot menneet siihen ekaan koneelliseen...

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!