sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kevätkranssi

Keväisempien ilmojen kunniaksi tein ulko-oveen uuden kranssin.Kukat ovat paperinarua ja lisäksi niihin on käytetty vihreää rautalankaa ja pieniä helmiä. Kranssipohja on (laiskasti) Tiimarista.

Eilen käytiin tytön ja miehen kanssa Plantagenissa (turvakaukalo kulkee aika näppärästi Plantagenin kärryn ylähyllyllä) ostamassa meillekin ensimmäiset kevätkukat, perinteisesti orvokkeja. Ja iltapäivän vietin takapihalla ruukkujen ja spray-maalin kanssa, eli tänään olisi tarkoitus istuttaa kukat piristettyihin ruukkuihin.

Viime syksyn raskauspahoinvointi muutentuottaa ongelmia vieläkin: olen näköjään huonovointisena istuttanut kaksi pensasta (?!) kukkalaatikkoon, ja nyt miulla ei ole mitään hajua siitä, millaisia pensaita noiden olisi tarkoitus olla ja kai ne nyt oikeasti ovat monivuotisia? Saattavathan ne olla jotain syyskukaksi ajateltuakin... Yleensä kirjoitan ylös mitä olen istuttanut mihinkin, mutta jotenkin se on siinä pahoinvoinnissa jäänyt. Miulla ei tosiaankaan ole mitään mielikuvaa noiden ostamisesta eikä istuttamisesta, ja oikeasti mietin jo hetken, että onkohan naapuri istuttanut ne meille salaa...

"Pensaat" vaikuttavat kyllä aika onnettoman kuivilta joten saattaa olla, että ongelma ratkeaa  lähiviikkoina ihan itsestään.

Jk. Miun istuttama köynnöskrassi täyttää tänään kaksi viikkoa ja yksikään siemen ei näytä lähteneen itämään. Kiva. Odottelen vielä viikon ja viskaan sitten nuokin mäkeen. Kääpiöauringonkukille sen sijaan kuuluu ihan hyvää, samoin niille parille ahkeraliisalle, jotka suostuivat lähtemään itämään.

4 kommenttia:

 1. Viime vuonna (vai oliko toissa vuonna) yritin kanssa kasvatella kransseja, ei onnistunut. Tai kylvin varmaan 20 siementä, joista yksi (!) lähti vain kasvamaan. Mie en ymmärrä miten jotkut ne saa kasvamaan. Toivottavasti sulla parempi tuuri kuitenkin.. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosia sitten, kun istutin ekat siemenet ever, sain loistavan krassisadon ja sitten tietysti ajattelin, että se on maailman helpoin kasvi. :P Tilanteena on edelleen tuo yksi taimi, joka kyllä kasvaa valtavaa vauhtia.

   Pitänee keksiä jotain muuta köynnöstä pihalle kesäksi...

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!