maanantai 15. huhtikuuta 2013

Lastenhuoneen uudet tuolit


 Laskettua aikaa edeltävänä päivänä ostin nettikirppiksen kautta lastenhuoneen tuolit. Tukevat, täyttä puuta ja hintaa vitosen kappale - pakkohan ne oli ostaa, vaikkei ollut vielä sitä vauvaakaan! Noissa aikuinenkin pystyy istumaan edes suht mukavasti eikä ainakaan tarvitse pelätä, että tuoli hajoaisi alta.


Vien tuolit varmaan vielä jossain kohtaa varastoon tilaa viemästä ja odottamaan sitä, että tyttö kasvaa ja oikeasti alkaa tarvita tuoleja piirtämiseen yms. ja kotileikkiin.

Ja jos saa tunnustaa, niin olen jo jonkin verran suunnitellutkin jonkinlaisen kotileikkinurkan järjestelemistä, kunhan neiti alkaa osoittaa aiheeseen mielenkiintoa. Ja hei, en nyt todellakaan ole antamassa tytölle kattilaa ja muoviporkkanoita vain siksi, että tämä on sattunut syntymään tytöksi - tekisin ihan saman pojallekin. Leikkiastioiden ja ruokien käsittely nimittäin kehittää motoriikkaa, opettaa värejä ja myöhemmin laskemista, kehittää mielikuvitusta ja opettaa leikitaitoja turvallisesti ja -jos vaikka vanhempi leikkii mukana-, tukee myös kielellistä kehitystä. Erinomainen leikki kaikille taaperoille, yleensä yksivuotiaistakin on jo älyttömän kiva kattaa pöytää, kantaa ruokaa aikuiselle ja erityisesti syödä itse (leikisti ja välillä myös oikeasti...).

Noiden tuolien ja huoneen muun ilmeen kanssa sopisi hienosti musta tai valkoinen Brion leikkihella....

... mutta eihän se pelkkä hella mihinkään riitä, pitää olla ainakin jokin paikka astioille, ehkä myös tiskauspaikka ja jotain hyllyjä. (Ai miten niin olen innostunut tästä? :D)

Brion keittiöön saisi toki myös allaskaapin:

Kuva täältä
... tai sitten voisi ostaa Ikeasta koko keittiön kerralla (haluaisin kyllä vähän maalailla tuota):

Kuva täältä

Leikkikeittiöt ovat kuitenkin aika isoja, joten en ehkä kuitenkaan oikein innostu hankkimaan ainakaan mitään hellaa isompaa, jolle ei sitten tulevaisuudessa löydy jatkokäyttöä.  Ehkä tästä pitää (sitten aikanaan...) kehittää jonkinlainen tuunausprojekti?

Oikeaan keittiöön saadaan tänään uusi jääkaappi, kiitos vain, taloyhtiö! Toivottavasti Gigantin miehet vain muistavat tuoda sen, ruuat ovat nimittäin jo ulkona pahvilaatikoissa odottelemassa uutta säilytyspaikkaa... 

11 kommenttia:

 1. näpsäkän näköiset tuolit! :) voin kokemuksesta sanoa että tuo ikean keittiösetti oli kovassa käytössä meillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin vähän epäilen, että saatetaan joutua jossain kohtaa ostamaan se. :D Tuo on vaan meille ihan väärän värinen, pitäisi löytää käytetty että sen raaskisi maalata!

   Poista
 2. Kivat tuolit! Mäkin haluaisin pojille hankkia jonkun leikkikeittiö-systeemin, kun ainakin vanhempi on innostunut koti-leikeistä, mutta mies ei jostain syystä suostu pojille hankkimaan "tyttöjen leluja". PAH! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöh, ei ole olemassa mitään tyttöjen leluja ja poikien juttuja, eikä ainakaan tyttöjen ja poikien värejä. :D Mutta yritäpä siinä sitten saada mies se ymmärtämään, ei ehkä ole ihan helppoa!

   Poista
 3. me ollaan miehen kanssa kummatkin innokkaita ruokaharrastajia, ja myönnän: mä olen myös suunnitellut hankkivani meidän tulevalle lapselle (joka siis näillä näkymin on poika) leikkikeittiön. käyköhän tässä nyt sitten niin että isä ja äiti on enemmän innoissaan niistä lapsen leluista kuin lapsi itse, noh sen näkee sitten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin olen keittiöleikeissä ja kakkuja hiekkalaatikolla leipoessa huomannut panostavani koristeluun ja muuhun esillepanoon ehkä hiukan liikaa. :D Mutta kai se on lapsistakin kiva, kun aikuinen innostuu?

   Poista
 4. Anoppi meinasi ostaa meille Ikean leikkeikeittiön jo kun Mimosa syntyi. Toppuuttelin hiukkasen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ....Tytön mummi osti brion junaradan kai jo ennen ensimmäistä ultraa... Isovanhemmat. <3

   Poista
 5. Samaa mieltä keittiöleikeistä ja niiden kehittävyydestä!

  Oi, minä aina pienenä haaveilin kunnon leikkikeittiöstä. Minulla oli vain pieni keittolevy, joten piti sitten käyttää mielikuvitusta. Omalle lapselle hommaan varmaan jonkun tyylikkään keittiön, jos on vähänkään innostunut. Nykyään on paljon hienompia kuin ennen. Silloin oli lähinnä muovisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli uunin lisäksi hella, siinäpä se. Ja sitten miua häiristi, kun muoviastiat olivat kaikki eri värisiä: oli sininen lautanen, punainen lautanen, vihreä muki ja keltainen muki. :P Ja ne muoviaterimet olivat miun mielestä jo alle kouluikäisenä kovin epäuskottavan näköisiä.

   Poista
 6. Ihanat tuolit! Voisin heti kelpuuttaa nuo meillekin ;)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!