lauantai 20. huhtikuuta 2013

Ristiäiskutsut

Nyt ovat viimeisetkin ristiäiskutsut lähteneet maailmalle!


Räpsäisimme hiukan päälle viikon ikäisestä tytöstä kuvan makuupussinsa päällä. Tytön yllä on samasta kankaasta ommeltu kietaisumekko ja kuvausrekvisiitaksi tein vielä pienen kukkapannankin. Siinä meillä pieni tiitiäinen!


Tein kutsuja parilla eri tyylillä, koska en jaksanut sitten tehdä tuotakaan määrää identtisiä kutsuja. Oli piristävää, kun välillä sai liimailla edes vähän eri tavalla. :D


Teksteinä perinteiset kutsumisfraasit ja pätkä Kirsi Kunnaksen Tiitiäinen, metsäläinen -runosta.

Miulle tiitiäinen on muuten aina ollut pieni peikonpoika - töissä sitten sattui vastaan sellainenkin runonpätkä, jossa "Tiitiäinen, tikanlapsi, halukkaasti ruokaa napsi". Hm, kumpihan se nyt sitten oikeasti on, tikka vai peikko?


Ristiäisvalmistelut ovat kai ihan hyvällä mallilla: kummit on pyydetty, kutsut lähetetty ja pappikin sovittu. Kastemekko on, samoin kastemalja ja kynttilänjalka. Mies halusi ristiäset pidettäväksi meillä kotona joten tilakin periaatteessa on, mutta se jää nähtäväksi, kuinka täällä saa paikat järjestettyä niin, että sekä vieraat, tarjottavat ja kastaminen mahtuisivat.

Ristiäisten tarjoilut ovat vielä vähän kysymysmerkki. Jonkinlainen kakku pitäisi ainakin olla, mutta minkälainen ja kuka sen tekee? Tarjotaanko salaatteja ja muuta suolaista ja sitten kakku jälkiruuaksi (olisi kivempi pitkämatkalaisille), vai riittäisikö makeapainotteiset kahvitarjoilut? Kahviastiasto meillä on, mutta onko tarpeeksi muita astioita? Puuh, pitänee alkaa suunnittelemaan näitäkin, niin pystyisi sitten tekemään ja hankkimaan jotain myös etukäteen...

6 kommenttia:

 1. Ihanat kutsut! :) meillä on ollut ristiäisissä karjalanpiirakoita, voileipäkakkuja, kakkua, keksejä yms makeaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karjalanpiirakoita tulee meillekin, jos vain tytön mummi viitsii ne itse leipoa. :D

   Poista
 2. Voi en kestä,aivan ihanat kutsut ja tuo runonpätkä on niin kaunis!

  Salaatit kuulostaa mun mielestä kivalta vaihtoehdolta. Itsekin mietin niitä, mutta "korkeammalta taholta" tuli eriävä mielipide :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille tulee muutamia pitemmän matkan vieraita, joten salaatin tarjoaminen olisi miusta ystävällistä. :D Eihän lähempimatkalaisten tarvitse niitä sitten syödä jos ei ole nälkä.

   Poista
 3. Ihanat nuo kutsut! Se on kyllä aina kiva kun ei tarvitse samanlaisia tehdä:)
  Urbaanisanakirja sanoo tiitiäisestä: "Puhekielessä tiitiäisellä tarkoitetaan pientä lasta. Alunperin tiitiäinen tarkoitti metsäläistä, pientä menninkäistä Kirsi Kunnaksen lastenkirjassa Tiitiäisen satupuu."

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!