maanantai 27. toukokuuta 2013

Arkea juhlien välissä


Viikonloppu oli kiva, mutta vauhdikas. Perjantaina käytiin Ellun kanssa kyläilemässä ekaa kertaa kahdestaan ja reippaina tyttöinä käytiin nopeasti parissa kaupassakin. Meni mukavasti, kylässä vähän tarvittiin tuttia turvaksi, mutta tyttö uskaltautui myös juttelemaan ja hymyilemään leveästi seitsemän kuukauden ikäiselle E.:lle. :)

Lauantaina oltiin miehen sedän isoilla syntymäpäivillä. Vaunutkin olivat mukana mutta eihän Ellu suostunut niissä nukkumaan vaan keikkui juhlien ajan manducassa. Sukulaiset tuomitsivat tytön välittömästi aivan isänsä näköiseksi - juhlista pois ajellessa käytiin viemässä miun mammalle ristiäiskuvia, joka sanoi, että tyttö näytti kuvissa ihan miulta ja miun siskoilta. Onko tämä nyt se "jokainen näkee, mitä haluaa" -juttu? Joskus luin vauvalehdestä, että äidinpuolen suku näkisi lapsessa selvemmin lapsen isän piirteitä, koska biologia laittaa heidät vakuuttamaan isäkandidaatille, että tämä todella on jälkeläisen siittäjä. Meillä tämä ei näköjään päde ainakaan tytön tässä iässä.

Sunnuntai kului siivotessa, käyden asuntonäytöissä (Ellu pääsi mukaan tähän riemuun kypsässä seitsemän viikon iässä) ja kestiten vieraita. Mukava päivä siis sekin. Mie vietin nimipäivää ja sain lahjaksi nukkua vähän pitempään ja aamiaisen sänkyyn!  Ensimmäinen unenpöpperöinen ajatukseni oli, että eihän nyt ole äitienpäivä. :D

Tänä keväänä on tuntunut siltä, että kun yhdet juhlat loppuvat, saa alkaa silittää mekkoa seuraaviin. Tahti jatkuu, askartelin nimittäin kutsut äitini viisikymppisille ja työllistin Ifoloria miehen valmistujaiskutsujen kanssa.

Syntymäpäiväkutsu

Valmistujaiskutsu


Ifolorin kutsut on siis teetetty omasta valokuvasta. Tämä oli ensimmäinen kerta kun tehtiin näin ja olin tosi tyytyväinen kutsujen laatuun: kartonki on napakkaa, kuva hyvälaatuinen ja pohja- ja kirjasimalleja oli paljon. Myös toimitus oli älyttömän nopeaa: tilasin kuvat tiistaina myöhään illalla ja torstaina puoliltapäivin ne olivat postilaatikossa. Yli neljänsadan Ellusta teetetyn valokuvan kanssa... No, iso osa niistä jatkaa matkaansa maailmalle, emme säilö ihan kaikkia omiin albumeihin.

Miehen valmistujaisiin olisi kiva löytää uusi mekko. Vaikka ristiäisissä ollut mekko onkin tosi kaunis (kiitos kehuista!), en kuitenkaan haluaisi edustaa samassa mekossa ihan heti perään. (Tässä kohtaa muuten tajusin, ettemme ottaneet yhtään kuvaa lauantaisilla syntymäpäivillä, emme edes Ellusta. Ohhoh!)

   

Jotain käsityöjuttujakin olen aloitellut, mutta vähän katkonaistahan niiden tekeminen on. Onkohan juttuja, joita voisi tehdä vain yhdellä kädellä? :D Ompelukoneen ajattelin kaivaa esiin joku päivä, alkaa olla pakkokin: Ellu tarvitsisi ohuemman pipon jos kelit jatkavat lämpenemistään ja tytön pää kasvuaan.

 6 kommenttia:

 1. Minä aivan ulkopuolisena näen hänessä teidän molempien piirteitä. Hän on huippusuloinen oli sitten kenen näköinen hyvänsä.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu on ilmeisesti sellainen "itsensä näköinen". :D

   Poista
 2. Pakko kommentoida pikaisesti, että Tirppa oli 3 vkoa vanha, kun käytiin ekassa asuntonäytössä :D

  Niin ja on teillä kyllä aika hulinaa juhlarintamalla. Meillä on kesäksi tiedossa (tällä hetkellä) vain yhdet rippijuhlat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, aikaisin se on asuntojen katselu aloitettava! :D

   Poista
 3. Mullakin kävi väkisinkin mielessä tuo "jokainen näkee mitä haluaa", kun J:n äiti sanoi lapsellamme olevan ihan selkeät heidän suvun piirteet. Myös J:n täti kertoi näkevänsä pojassamme sekä J:tä, että tämän veljeä. Minun äitini taas sanoi näkevänsä pojassamme piirteitä edesmenneestä isästäni, ja J sanoi että vauvalla on samanlainen nenä kuin minun pikkusisaruksilla on :D että ota siitä nyt sitten selvää.. :D Itsekin olen asiaa miettinyt, mutta rehellisesti sanottuna mä en kyllä ole löytänyt pojastamme juurikaan tuttuja piirteitä. Minulle hän siis on toistaiseksi ihan omannäköisensä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MiniJ:ssä on ilmeisen hienosti edustettuna koko sukupuu! :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!