torstai 30. toukokuuta 2013

Ellun vaatekaapilla

Tuunattu body


Miulla on paljon vaatteita, miehellä on paljon vaatteita, joten ei ole yllätys, että meidän tytölläkin on paljon vaatteita. Tarinoimpa siis, millaisia vaatteita meillä on ollut ja on tällä hetkellä käytössä, kun tyttö on noin kaksi kuukautta vanha.

Joskus aiemmin kirjoittelinkin lastenvaatteista. Itse vältän ostamasta tytölle vain vaaleanpunaisia vaatteita (kuten kuvista näkee, on meillä toki niitäkin, eivät ne missään boikotissa ole) enkä henkilökohtaisesti välitä glitteristä tai Hello Kittyjen kuvista, joten en osta niitä Ellullekaan. Pidän selkeydestä: kuvioita saa olla, mutta suosin kuviollisen yläosan kanssa yksiväristä alaosaa ja päin vastoin.  Pidän siitä, että vaatteessa on tasaisesti jokin hyvännäköinen kuvio tai sitten yksi isompi yksityiskohta, jokin muu kuin glitterisen, vaaleanpunaisen yksisarvisen kuva rinnuksissa.


Vasemman laidan mekko on tuttu ainakin yhdelle äitiblogaajalle! Oikean puoleisen kuvan unikkomekon Ellun mummi on tehnyt: samassa asukokonaisuudessa tyttö edusti viikonlopun kuusikymppisillä

Ellun täti kysyi jokin aika sitten, millaisia vaatteita hän saa ostaa Ellulle. Vastasin samaa kuin muillekin kyselijöille - jokainen saa ostaa likalle ihan juuri sellaisia vaatteita kuin haluaa, koska tärkeintä on, että se on ostettu tai tehty rakkaudella juuri Ellua ajatellen.  Tottakai me otetaan niitä käyttöön, nehän ovat tytölle eivätkä meillle, vaikkeivat ne olisikaan niitä, mitä mie itse olisin kaupasta valinnut. Tervettähän se on, että tytöllä on monentyylisiä vaatteita.Tykkään itse hameista ja mekoista ja olen hankkinut mekkoja aikamoisen pinon myös Ellulle. Pienimmät mekot tosin ovat olleet meillä aina korkeintaan tunikoita, koska tyttö on aika pitkä (viisiviikkoisneuvolassa hiukan yli 56 cm), erityisesti jaloistaan. Ja koska tyttö viettää ison osan ajasta sylissä, ovat mekon helmat yläselässä ja korvissa. Arkena laitan tytölle yleensä bodyn ja housut kun en jaksa helmojen vetelyä. Homma muuttunee mekkoystävällisemmäksi tytön kasvaessa.Mustapohjainen raitamekko on miun mekkolemppari, tosin se on nyt ihan liian lyhyt tytölle. Ihanan selkeä ja kauniit värit, plussaa siitä, että tuohon voi yhdistää aika monenvärisen bodyn. Erityisesti tykkäsin tuosta tuon pinkin bodyn ja mustien sukkahousujen kanssa.


 Ruskeasydäminen essumekko on myös miun lemppareita. Kuvassa tyttö on viikon ikäinen ja melkein viisi senttiä lyhyempi, joten nykyään tuokin on lähinnä paita. Ja useammassa kuvassa ovat näkyneet nuo ruskeat kirpparilta ostetut tossut, ne ovat olleet kivat koska ne sopivat monenlaisiin vaatteisiin ja pysyvät nauhojen avulla hyvin jalassa.


 

Arkilookkiin tosiaan kuuluvat kätevät body ja housut. Nuo valkoiset pellavahousut ovat kivat, sopivat millaisen bodyn kaveriksi vain ja ovat nätit ja mukavat. Housuista lempparini ovat kuitenkin nuo aiemmin täällä blogissakin nähnyt pallopöksyt, joiden palloihin ja väriin ihastuin niin että ostin samalla kertaa kahdet tuollaiset, eri kokoisina vain.


Toisaalta tykkään Ellulla iloisen värisistä vaatteista (yksivärisenä mikään ei ole liian räväkkää) kuten yläkuvan vadelmanpinkistä tunikasta ja alakuvien keltaisesta froteekietaisupaidasta. Lapsella saa ja pitää olla värejä. Toisessa kuvassa näkyvä unikko-mekko on Ellun mummin tekemä ja tuollaisessa asukokonaisuudessa (+valkoisissa legginsseissä ja villasukissa) tyttö edusti viime viikonlopun ulkona juhlituilla kuusikymppisillä.

 

Sinisiä vaatteita on miun mielestä tytöille liian vähän. Miksi se mielletään poikaväriksi, vaikka sininenhän yhdistetään kuninkaallisiin, puhtauteen ja rauhallisuuteen - eikös niiden luulisi olevan haluttuja ominaisuuksia pieneen tyttöön liitettäväksi? Ja sininenhän sopii suomalaisille hyvin, vaaleisiin hiuksiin, ihoon ja sinisiin silmiin. (Älkää katsoko nyt miua tuosta yläkuvasta, kyllä miullakin sinisiä vaatteita on, mutta miun ulkomuoto ei ole se vaalea stereotyyppi-suomalainen.) Miusta sininen sopii Ellulle, ja esimerkiksi tuo sininen mekko on tosi kivan näköinen pehmeän vaaleanpunaisen bodyn ja sukkahousujen kanssa.

Kotiutumisvaatteet
Nämä odottavat vielä tytön kasvamista
Blogin nimikin kertoo, että miusta harmaa on hyvä väri, ja sitä on Ellun vaatteissakin. Harmaa pehmentää mustia ja valkoisia vaatteita ja sopii kivasti yhteen vaaleanpunaisen ja sinisen kanssa. Tuo Barbapörrö -haalari oli aivan ihana (se oli kokoa 50, huoh..), sen säästän ehdottomasti tytölle ja mahdollisille tuleville lapsenlapsilleni. Saas nähdä, ovatko Barbapapat silloin in vai täydellinen kauhistus.

Vaikka vaatteista tykkäänkin ja tytöllä on niitä paljon, on järki ainakin vielä pysynyt suht kädessä. En ole ostanut mitään ylihinnoiteltua eikä vaatteita ole jäänyt käyttämättä, eikä joukossa ole mitään, minkä pukeminen vaatisi insinöörin järjenlahjoja tai tekisi lapsen liikkumisen mahdottomaksi. Yhden aikamoisen turhakkeen olen kuitenkin ostanut, mutta se oli niin ihana!Trenssi, kokoa 64 ja todellisuudessa varmaan kokoaan isompi. Hyvin hennon vaaleanpunainen ja sen verran jäykkää kangasta, ettei siinä ole kauhean mukava käsiään heilutella. Oikeasti, ei ole oikein mitään järkeä ostaa trenssiä vauvalle, mutta olen kuitenkin jo nyt saanut takin käyttöön asti: se on oikein kätevä automatkoilla, kun kotoa autoon siirryttäessä joudutaan kuitenkin kulkemaan ulkona mutta autossa on varsin lämmin. Tuon saa myös näppärästi pois jos tyttöä kuljetetaan kaupassa manducassa, silloin riittävät alla oleva body ja housut.  Ja turvakaukalossa kököttäessään tyttö voi leikkiä olevansa telttaretkellä, on tuossa sen verran kasvunvaraa...

2 kommenttia:

 1. Kauniita vaatteita Ellulla! Mustapohjainen raitamekko miellyttää minunkin silmääni kovasti :)

  Kuvista muuten huomaa, miten erilaiset ruumiinrakenteet Ellulla ja Tirpalla on. Tirpan käsivarret "täyttävät" aina koko hihan, kun taas Ellulla jää paljon väljää tilaa. Eipä ole samasta mallista kaikki vauvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku sanoi joskus, että kaikki vauvat näyttävät ihan samalta - eivät tosiaankaan näytä, ruumiinrakenne on ihan eri! Ja pienestä ruipeliinista voi kasvaa sumopainija ja päinvastoin, vaaleasta tumma jne.

   Pakkasin viikonloppuna raitamekon pois, vähän harmitti. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!