lauantai 25. toukokuuta 2013

Mansikka-voikreemikakku

Tätä mansikkakakkua on meillä syöty nyt kahteen otteeseen, ensin miun 25-vuotispäivillä ja nyt tytön ristiäisissä. Mitään kovin terveellistä tämä ei ole, kiitos voikreemin, mutta mukava erilaista ja täytteenä olevat keksit ovat kivaa vaihtelua - todella herkullinen kakku kaiken kaikkiaan!


Mansikkakakku ristiäisissä
Plussaa myös siitä, että koristelu on herkullisen näköinen ja helppo ja säilyy jääkaapissa nättinä vaikka useamman päivän, jos kakkua jää.

Mansikkakakku syntymäpäivillä

Ohje on alunperin Kodin kuvalehdestä (vadelma-voikreemikakku), mutta mies on muokannut sitä aika paljon. Tässä siis hänen ohjeensa:

Mansikka-voikreemikakku 
(10-12 annosta)


Pohja

4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
2-3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Kostutus 

2 dl maitoa
½ tl vaniljasokeria

Vaaleanpunainen voikreemi (väliin ja päälle)

300 g suolatonta voita (huoneenlämpöisenä)
400 g tomusokeria
5 rkl punaista marjasosetta (esim. Piltti Punaposkea)

Väliin

2 dl Dops-keksejä
3 dl tuoreita mansikoita

Päälle

1 dl tummaa suklaata paloina
1/4 dl kermaa
1 rkl voita

Koristeluun

Tuoreita mansikoita

Voitele  ja jauhota läpimitaltaan 24 cm kakkuvuoka. 

Valmista pohja: sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja sekoita kuivat aineet siivilän läpi taikinaan varovasti nostellen. 

Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa 35-40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan n. 10 minuuttia, kumoa kakku sitten leivinpaperille ja laita vuoka vielä päälle. Anna kakun jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen osaan. 

Tee voikreemi: siivilöi tomusokeri kulhoon. Vatkaa huoneenlämpöinen voi pehmeäksi vaahdoksi, lisää vähin erin tomusokeri joukkoon. Vatkaa kunnes vaahto on kermaista ja pehmeää. Lisää lopuksi marjasose ja sekoita tasaiseksi. 

Kokoa kakku: kostuta jokaista kakkulevy maito-vaniljaliemellä. Leikkaa mansikat viipaleiksi ja murenna keksit muruiksi. Levitä kakun jokaiseen väliin voikreemiä, keksejä ja mansikoita. Säästä osa kreemistä kakun päälle. 

Levitä kreemi kakun päälle ja reunoille. Nosta kakku kylmään odottamaan. 

Paloittele suklaa kulhoon. Lämmitä mikrossa voi ja kerma kuumiksi ja kaada ne suklaapalojen päälle. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi ja anna jäähtyä. Kaada kastike sitten varovasti kakun päälle, jolloin se valuu reunoillekin. Laita kakku hetkeksi kylmään ja koristele tuoreilla mansikoilla.

3 kommenttia:

  1. Mies voi kohta siirtyä kakkumaakarin uralle :)

    Eeva

    PS: Tämä kakku oli hyvää!

    VastaaPoista
  2. Mulla on tämä sama ohje ja olen ajatellut tehdä sitä pienemmän herran 1v. synttäreille, kun mansikka-aika silloin parhaimmillaan. Kiva tietää että ko. kakku on hyväksi havaittu! :)

    VastaaPoista
  3. Oi nam. Nyt sitten odotellaan mansikkasesonkia (ja halpoja mansikoita).

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!