keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Mukavaa vappua!


Täällä meidän yliopistokaupungissa vappua on juhlittu jo kai kolme viikkoa. Meidän vauvaperheessä se ei tosin ole näkynyt mitenkään, meillä vappuilu aloitettiin vasta vappuaattona. Mies viettää viimeistä vappuaan teekkarina, joten kävimme sitten koko perheen voimin keskustassa katsomassa patsaiden (ja teekkareiden) lakitusta. Mies kävi vilkaisemassa myös teekkarikastetta: onnettomat ensimmäisen vuoden opiskelijat ja pari muuta pulautettiin hyiseen Saimaaseen. Sää näytti sen verran uhkaavalta että me lähdettiin tytön kanssa rannan sijaan Anttilaan huokailemaan, että joku äklönpinkki vappupallo olisi ollut nin kiva (tytölle siis) - maltoin kuitenkin olla ostamatta.


Mie en ollut aiemmin käynyt katsomassa vappurientoja, koska yleensä vappuaatot ovat menneet ihan tavalliseen tapaan töissä (tavalliseen tapaan = puhaltamalla ilmapalloja pyörtymisen partaalla, pukeutumalla hassunkuriseen naamiaisasuun, putsatessa sokeria lasten kasvoista ja sormista ja metsästäessä lattialle viskottuja simarusinoita). Tämä teekkarivapun isoin tapahtuma oli siis aikamoinen kokemus tällaiselle ensikertalaiselle. :D


 


Tyttö nukkui rennosti vaunuissa koko ajan. Ensimmäiset vapunjuhlijat kuulemma sammahtavat jo ennen teekkarikastetta, niin teki tyttökin, tosin juhlajuomat olivat hiukan erilaiset.

Vappuaattona toteutettiin myös miun pitkäaikainen haave munkkien tekemisestä itse. Hiukan jännitti, olin aika varma, että pian lieskat löisivät kattilasta.. Vauvaperhemäiseen tapaan suunnitelmat eivät ihan toteutuneet: munkit olivat kyllä kotitekoisia, mutta niiden teosta vastasi kokonaisuudessaan mies, koska miun aika meni tyttöä nukuttaessa... Noh, ehkä ensi vuonna miekin saan kokeilla munkkeilua!Vappumunkkien resepti oli Kinuskikissalta.

 Muutenkin tämän talouden vappumenu on kovin perinteinen. Nakkeja, lihapullia ja perunasalaattia (miehen toivomuksesta) ja kanapastasalaattia, vaaleaa höttöleipää ja simaa (miun toiveesta - pitää testata yksi salaattiohje ristiäisten varalle). Tarvikkeita olisi myös kaakaomutakakkuun ja marjasorbettiin , jos satutaan saamaan vappuvieraita. :)

Mitään vappukoristeita en laitellut, mutta jos sitä vaikka ensi vuonna virittelisi hiukan serpentiinejä ja parit ilmapallot, kun tyttökin alkaa ymmärtää ympäröivästä maailmasta vähän enemmän.

"Japanilainen turisti sattui tulemaan Suomeen juuri vappuaattona. Tohkeissaan hän soitti kotiin ja kertoi että kyllä täällä Suomessa on tehty juhliminen käteväksi; kaikki jotka ovat humalassa laittavat valkoisen lakin päähän, ja niille jotka on sammuneet lisätään siihen tupsu! "

'"Isommanpuoleiset bileet", sanoi mato tippaleivässä. "

Kuva täältä

 Oikein iloista vappua kaikille!


2 kommenttia:

  1. Miekin vähän haaveilin vappupallosta mussulle, mutta ei sitten viittitty eilen lähtee kaupungille rämpimään vesisateeseen. Kunnon vappuilma oli täällä nimittäin.. =D

    Nam, munkkeja. Pointsit miehelle hienojen munkkien teosta! =) Hauskaa vappua sinnekin!

    VastaaPoista
  2. Täällä ilmoittautuu myös eräs, joka haaveili vappupallosta :D Mutta en sortunut ostamaan, ehkä sitten ensi vuonna.

    Itse viettelin vappuaattoa Tirpan kanssa kahdestaan (K oli iltavuorossa). Poikkesi HIEMAN niistä normaaleista opiskelijavapuista, joihin olen tottunut. Mutta meillä oli Tirpan kanssa oikein mukava vappuaatto kaksin: käytiin puistossa ihmettelemässä keinuja ja kotona puhalleltiin ilmapalloja ja leikittiin serpentiinillä :)

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!