lauantai 4. toukokuuta 2013

Ruukkujen tuunaustaTerassin keväisessä työlistassa oli ruukkujen uudistaminen. Meillä oli kasa kaikenlaisia sekalaisia savi- ja muoviruukkuja, joihin halusin vähän väriä ja yhtänäisempää ilmettä. 

Viime keväänä töissä uudistin jämämaaleilla pari muovista amppeliruukkua: spreijasin ne punaisiksi ja tökin täyteen valkoisia pilkkuja. Ruukuista tuli niin iloisia, että niistä tuli useampi utelu, että mistä sellaisia saa ostaa - ja tottahan se oli, vielä kasvussa olevat pikkuiset amppelikukat olivat paljon kivemman näköisiä värikkäissä ruukuissa kuin tavallisissa ruskeissa. 

 

Kotona en kuitenkaan viitsinyt alkaa ihan niin riemunkirjavaksi, tosin pisteitä miulle siitä, etten tällä kertaa maalannut mitään mustaksi, harmaaksi tai valkoiseksi vaan valitsin edes hiukan pirteämmän värin. ;)

Ensin pesin ruukut ja annoin niiden kuivua, sitten pääsin suihkimaan spraymaalilla. Nurmikkokin melkein tykkäsi, onneksi se kasvaa uudestaan...

Ruukut ensimmäisen maalikerroksen jälkeen
 Sitten tökin pumpulipuikolla ja valkoisella maalilla ruukkuihin pitsimäisiä kuvioita. Mukavan rentouttavaa puuhaa muuten!

 


Etuterassi alkaa nyt olla kevätkunnossa, mutta takaterassi... Kalusteet pitäisi öljytä ja öljykin on jo ostettu, mutta ennen öljyämistä ne pitäisi pestä. Olen odotellut jotain edes hiukan aurinkoisempaa päivää, turhaan. Ja koska en saa pestyä enkä öljyttyä kalusteita, ei terassia kannata vielä oikein muutenkaan laitella. Äh. Pitäisi ottaa härkää sarvista niin saisi terassin käyttöön sitten kun siellä oikeasti tarkenisi istuskella. 


6 kommenttia:

 1. Raikas väri tuo sininen ruukuissa! Nuo orvokit oikein pomppaavat siitä esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella epätyyppillisen pirtsakka väri miun juttuihin, mutta harmaa piha kaipasi piristystä. :D

   Poista
 2. Tosi kiva ruukku, pirtsakka :)

  VastaaPoista
 3. Sininen on lempivärini. Siksi tykkään ruukuistsi erityisen paljon. Melkein kaikki ruukkuni ovat sinisiä pihallamme. Toiset tummia toiset vaaleansinisiä. Joukossa muutama ruskea saviruukku.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siniset ja ruskeat ruukut ovatkin kiva yhdistelmä. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!