tiistai 21. toukokuuta 2013

Terassilla


Tänään istuskelin pari tuntia terassilla ja söin ristiäisten rääppeitä. Toisella kädellä lueskelin roskaromaania ja nautin lintujen laulusta, auringon lämmöstä ja naapuriparkkipaikan opiskelijapoikien vitsailun salakuuntelusta. Niin, ja toisella kädellä heijasin koko ajan vaunuja, kun tyttö ei muuten suostunut nukkumaan. (Vauvojen pitäisi kuulemma nukkua paremmin ulkona - pöh, meillä se lienee ihan urbaanilegendaa. Harjoittelemme silti sitkeästi.)

Terassi ehti kesäkuntoon ristiäisiin mennessä, ja eilen istutin (yhdellä kädellä, jälleen vaunuja heijaten) viimeiset yrtit ja äidiltä saadut koristekurpitsan taimet. Siinäpä ne kesän haastavimmat pihahommat olivatkin - tällaisella postimerkkipihalla kun ei nurmikon ajamiseen tai kukkapenkin kitkemiseen saa kulumaan paljoa aikaa, vaikka ne sitten tekisi vain yhdellä kädellä.


Mie maalasin hyllyn ja mies kiinni sen. Kiva tuli!

 Kasvien puolesta ei tänä kesänä ole luvassa valtaisaa väriloistoa, mutta nautitaan nyt edes vihreästä. Kasvattelen muutamaa kääpiöauringonkukkaa ja niitä koristekurpitsoja, hoivaan orvokkeja ja jännitän, mitä rucolalle, tillille ja basilikalle tapahtuu."Kasvimaani", tehty vanhasta kirjahyllystä
 Tässäpä kuva koko pihasta, ei todellakaan ole koolla pilattu, mutta mie pääsen edes vähän kitkemään kukkapenkkiä ja koirat pääsevät makaamaan niissä. Vaunutkin saa aina mahdutettua johonkin. Parina viime vuonna meillä on ollut pikkuinen tomaattimökki tuossa säleikön vieressä ja tänäkin vuonna olisi tomaatin taimia tarjolla, mutta katsotaan, otetaanko. Pitäisi ilmeisesti päättää äkkiä, tomaatit ovat kuulemma jo kukassa. Leppoisia ja kesäisiä päiviä kaikille!

6 kommenttia:

 1. Kiva piha! (te onnekkaat joilla se on ;D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piha se tosiaan on postimerkin kokoinenkin piha. :D

   Poista
 2. Onpa ihana piha, pienikin voi olla kaunista :)

  ps. meilläkään ei nukuta vaunuissa elleivät ne ole liikkeessä (aina ei silloinkaan).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä aamu-unet maistuvat kyllä tosi hyvin vaunuissa, kun vaunut ovat silloin sisällä eteisessä. Ulkona en ole saanut tyttöä nukkumaan (liikkumattomissa) vaunuissa kuin korkeintaan tunnin.

   Poista
 3. Yhdellä kädellä tekee ihmeitä =D Meidän äiti koko ajan sanoo, että ei se haittaa vaikka lapsi ei nukkuisikaan vaunuissa, kunhan se vaan saa raitista ilmaa. Raitis ilma kuulema tekee ihmeitä pienelle vauvalle. Mitä, sitä en kyllä tiedä.. =D Joten uskollisesti olen vienyt pojan pihalle nukkumaan, mutta meillä on kyllä semmoinen tilanne, että paremmin pihalla nukuttaa kuin sisällä, ainakin päivisin. Hassua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivähoidossa ulkoilua perustellaan keuhkojen vahvistumisella ja vastustuskyvyn paranemisella, joten kai se on sama pikkuvauvoillakin? En tiedä. Ja varmaan lapsen pitäisi nukkua paremmin siellä vähän viileämmässä, raittiimmassa ilmassa, mutta tämä ei ainakaan vielä päde Ellun kohdalla.

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!