sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Eräs vauvaperheen vapaapäivä


 "Aamulla herätys, sängystä pois..." Eilen aamulla Ellu heräsi sängystään ihan tavalliseen tapaan, tänään löysin sitten tytön pää sängyn jalkopäässä kikattelemassa. Eläväisiä unia ilmeisesti.

Aamutoimien jälkeen lähdettiin käymään hiekkalinnalla, jossa sattuivat olemaan avajaiset.


Kaupungissamme on tosiaan jo parina vuotena ollut Suomen suurin hiekkalinna, jossa on vaihtuva aihe. Tänä vuonna hiekkaveistosten aiheena oli Kalevala. Miusta hiekkalinna on hieno paikka, siellä on lapsille puuhailtavaa ja aikuinen saa nauttia veistosten ihastelusta: uskomatonta, mitä hiekasta saa aikaiseksi! Kansalliseepoksen tarinatkin muistuivat ihan eri tavalla mieleen.

Väinämöinen vierailee Antero Vipusen vatsassa

 Kuvia hiekkaveistoksista löytyy täältä.

Hiekkalinnan lisäksi alueella oli mm. pieni leikkimökkikylä. Toivottavasti Ellulla olisi joskus leikkimökki, jota äitikin saisi sisustaa! Siinä ei röyhelöverhoja ja ruusukuvioisia kahvikuppeja säästeltäisi. :D


 Hiekkalinnalta lähdettiin ajelemaan Imatralle. Matkalla nähtiin tuulivoimaloita, joiden ulkomuodosta on täällä kiistelty aika voimakkaasti - niitä pidetään maisemanpilaajina. Eivät ne ehkä mihinkään Imatran kosken partaalle tai muuhun kulttuurimaisemaan sopisi, mutta miusta nuo ovat hienoja. Mies totesi, että tuulivoimaloita katsellessa tulee sellainen "ehkä ihmiskunnalla on vielä toivoa" -olo. Toivottavasti noista tulisi paljon nykyistä yleisempi näky täälläkin päin Suomea.


Imatralla pidettiin Ellun ruoka- ja vaipanvaihtotauko autossa. Kai lastenhoitohuoneitakin olisi löytynyt, mutta homma käy oikein näppärästi takapenkilläkin, eikä tarvitse raahailla hoitolaukkua mihinkään. :DKäytiin Punnitse&Säästässä, kun sitä ei ihan meiltä löydy, ja ostettiin useampi pussillinen herkkuja ja jotain hyödyllistäkin: soijasuikaleita, papuja, kuivattua paprikaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja (tosiaan kuivattuna, ei öljyssä). Käykö kukaan muu ketjun liikkeissä? Mitä ostelette?

Imatralla piti tietysti käydä kurkkaamassa koskea ja ihastelemassa valtionhotellia. Lisäksi käveltiin hiukan keskustassa.Valtionhotelli

Ellun visiitit hiekkalinnalla ja koskella olivat sujuneet aika lailla nukkuen, mutta sitten riemu repesi, kun mentiin mäkkäriin!  Jokin vähän persoonallisempi paikka olisi voinut olla kiva, mutta tämä oli ratkaisu yhtälöön mikä on lähellä+mihin saa vaunut +missä on viileää+ mistä saa ruuan nopeasti.

Ellu on alkanut näyttää koko ajan enemmän isältään

Meidän syödessä Ellu hihkui vaunuissa hyväntuulisena ja näytti kaikki mahdolliset (ja mahdottomat) voimistelutemppunsa. Jos tämän olisi arvannut, olisi hampurilaisen sijaan voinut käydä syömässä jotain vähän enemmän aikaa vievää ja parempaa. Nooh, joskus sitten, eikä se ole kirkossa kuulutetty että tyttö olisi hamppariateriaa pitempään samassa paikassa viihtynytkään.

Suunnattiin paluumatkalle, mutta päätettiin tehdä vielä koukkaus rajan suuntaan ja vierailtiin venäläisille suunnatussa marketissa. (Miehen arvion mukaan parkkipaikalla oli kolme suomalaista autoa ja 80 venäläistä.) Ja pihassa taas syötiin ja vaihdettiin vaipat ja venäläiset rouvat hienoilla maastureillaan ihmettelivät, mitä me oikein puuhataan.

  

Tämäntyyppisiä marketteja on täällä rajan seudulla aika monta, mutta muualla päin Suomea niitä ei oikein taida olla? Kyseessä ovat siis isot Robin Hoodin ja Tarjoustalon tyyliset marketit, joissa ei kuitekaan yleensä myydä vaatteita eikä kauheasti mitään sisustustavaraa, vaan pääosin pesuaineita, kahvia, teetä, makeisia, matkailutarvikkeita ja tuliaiseksi kelpaavaa pikkutavaraa - siis sellasta, mitä venäläiset haluavat ostaa. Ihan kivoja paikkoja nuo ovat suomalaisillekin, erityisesti tuo oli: erilaisia irto- ja pussiteitä oli tarjolla valtava hyllyllinen, samoin sellaisia keksejä ja makeisia, joita peruskaupoista ei saa.

Oltiin kotona alkuillasta ja saatiin vielä vieraskin, joka toi Ellulle Saipa-tutin ja sukat. (Oo, ei tosiaan ihan niin hienoja kuin Kalpa-tuotteet :D)

 
 

Oli tosi mukava, pieni kesäreissu-päivä. Miehen kanssa ollaan aina harrastettu tällaisia pieniä kotiseutuajeluja (maaseudulla ei oikein ollut muita viikonloppuhuvituksia), ja nyt on Ellukin sitten vihitty niihin.

Tänäänkin oli tosi mukava kotipäivä, joten viikonloppu oli oikein onnistunut. Vaikka äitiyslomalaisen arki ei kauheasti pyhästä poikkea, niin viikonloppuisin on kuitenkin kiva tehdä muutakin kuin vaihtaa vaippoja ja laittaa ruokaa.

Ai niin, hiekkalinnalla nuori joutsenolainen taiteilija oli esittänyt aivan uuden ja varsin mielenkiintoisen näkemyksen Väinämöisestä: 

 
"Vaka vanha Väinämöinen, uros kaunis karvarinta"... Hekottelin tälle hienolle näkemykselle aikamoisen tovin, upea piirros! 

7 kommenttia:

 1. Oi miten mukava päivä! Mutta Laplandia market?? Hahhahhaaa =D Nimi saa venäläiset sitten kuvittelemaan, että ollaan jossain paljon pohjoisemmassa.. =) Oliko ruuhkaa fairy-hyllyllä? Täällä ne aina lappaa kärryt täyteen fairyä ja vaippoja, lieneevät parempia kuin rajan takana.

  Ja hih, Saipa-tuotteet. Täytyy kyllä sanoa, että Kalpan tuotteet on kyllä parempia. =D Mutta pääasia, että Ellullakin on nyt sitten oman kotijoukkueen kannustustuotteet! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miuakin on huvittanut tuo nimi, mutta hei, onhan tää nyt melkein Lappia, ainakin jos Pietarista katsoen ajattelee. ;)

   Poista
 2. Minä kun käyn punnitse ja säästä kaupassa tulee aina ostetutu kuivattuja hedelmiä ja pähkinöitä:--) joskus myös ostelen mysliä ja riisiä!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain riisisekoitusta miekin olen joskus ostanut - pitäisi varmaan ostaakin uudestaan, niillä saa ihan kivasti vaihtelua. :)

   Poista
 3. Meidän lähellä (okei, 30km päässä) sijaitsevaan ostoskeskukseen oli tullut tuollainen Punnitse & säästä -kauppa. Viime kerralla en sinne joutanut, mutta seuraavan kerran voisi poiketa sisälle ja ostaa kokeeksi jotain. Ilmeisesti valikoima on kohtuullisen kattava, tuleekohan valinnanvaikeus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herkkuja on vaikka millä mitalla, ainakin tuolla Imatralla oli mm. kuivattuja lohikäärmepuun hedelmiä. Ja tietysti oli suklaapäällysteisiä ja joqurttipäällysteisiä herkkuja..

   Poista
 4. Ennen venäläiset ajoi Ladalla. Nykyään toinen toistaan hienommilla citymaastureilla.
  Me tykätään ainakin, että tuulimyllyt on kivan näköisiä! =) Oikea nähtävyys.

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!