lauantai 1. kesäkuuta 2013

Iloinen peittoJotkut tekevät käsitöitä saadakseen pirteämpiä ja iloisemmanvärisiä juttuja. Mie toimin yleensä päinvastoin ja teen itse tai tuunaan saadakseni vähän rauhallisempia värejä. Tällä kertaa tuli kuitenkin tehtyä kirjaimellisesti piristävä poikkeus. 

Ompelin todella omituisenmuotoisista tilkuista (todella pitkiä ja kapeita)  Ellulle kesäisemmän ja ohuemman peiton vaunukävelyjä varten. Peiton takaosa syntyi vanhasta lakanasta.

Hieno nainen peittää suunsa haukotellessaan

Peittoja ja lastenhuoneen tauluja voisin tehdä vaikka kuinka paljon, samoin ommella paitoja ja pipoja. Joku muu saisikin sitten tulla hoitamaan villasukkien ja -lapasten teon. Housujenkaan ompelua en ole vielä uskaltautunut kokeilemaan, se vaikuttaa jotenkin mystiseltä - pitäisi varmaan rohkaistua kokeilemaan sitäkin.

Sitä pahuksen kesäpipon tekoa sen sijaan olen tässä yritellyt... Koukku on ja lanka on, ja meneillään on nyt varmaan kolmastoista versio ja kolmas "tää vaikuttaa tarpeeksi helpolta" -ohje. Miten yhden pipon tekeminen voi olla niin vaikeaa? Ja montako kertaa työn voi purkaa, että lanka säilyy vielä käyttökelpoisena? Bambulangasta virkatessa ainakin kolmetoista kertaa, mutta ei varmaan ihan kauhean montaa kertaa enempää...

Kohta pakkaudutaan autoon ja lähdetään päivävisiitille Lahteen. Mies menee laittamaan Ellun kummitädille lamppuja kattoon ja me tytöt päästään vähän kotikaupunkia paremmille kirppareille.

Mukavaa viikonloppua!

9 kommenttia:

 1. Ihanan pirteä! Mii laik!! Ihanaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä onnistunut viikonloppu. :)

   Poista
 2. Mä tilasin just netistä bambu-lankaa ja ajattelin kokeilla jotain tällästä:
  http://hupsistarallaa.blogspot.fi/2012/06/uusi-lakki-juhannukseksi.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, tosi hauska pipomalli, kiitos vinkistä! Kokeilen nyt kuitenkin tapella tuon peruspiponi valmiiksi...

   Poista
 3. Aivan ihana! Kesällä kaipaa juurikin tollasia väripläjäyksiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kesällä voi olla vähän värikkäämpää - jännä sinänsä, koska kaamoksessahan sitä väriä ja piristystä vasta tarvittaisiinkin!

   Poista
 4. Tehäänkö vaihtis? Sie ompelet mulle ja mie virkkaan / neulon? =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaisi kyllä hyvältä diililtä. :D Mie en ymmärrä, miksi virkkaaminen ja neulominen on miulle niin vaikeaa... No, yritän sitkeästi, pipontekele alkaa nyt muistuttaa pipoa - koosta en tosin tiedä, siitä saattaa tulla Ellulle kesähattu kesällä 2014..

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!