tiistai 11. kesäkuuta 2013

Juustokakku-browniet / seeprapalat

Miun osuus kuukauden takaisten ristiäisten leipomuksiin rajoittui marenkeihin ja näihin juustokakku-brownieihin, jotka alunperin tunnetaan nimellä zebra-bars. Kai tuossa raidoituksessa tosiaan on jotain seepramaista, itselleni tuli mieleen lähinnä marmori. 

Nämä ovat älyttömän hyviä ja kestävät hienosti pakastusta. Mitään terveysherkkua nämä eivät tosiaan ole, mutta eipä ole oikein mikään, mitä meillä leivotaan. 

Ohjeen napparin Anzkun kauhasta kajahtaa -blogista. Muokkasin sitä hieman, koska tarvitsin ristiäisiin tupla-annoksen ja meidän vuoka oli sille määrälle juuri sopivan kokoinen.



Juustokakku-browniet / Zebra-bars (n. 25 palaa)


brownietaikina:
 200 g tummaa suklaata 
200 g voita
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
6  munaa 
3 ½  dl vehnäjauhoja

juustokakkutaikina:
 400 g tuorejuustoa
1½ dl sokeria
2 munaa
8 tl vehnäjauhoja
0,5 tl vaniljasokeria

Voitele (tai vuoraa leivinpaperilla) nelikulmainen paistovuoka joka on kooltaan n. 35*25 cm (puolikkaassa ohjeessa n. 20*20cm, ja palat jäävät vähän ohkaisemmiksi)
Valmista ensin brownietaikina: sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä ja nosta pois levyltä. Vatkaa suklaaseokseen sokeri ja vaniljasokeri ja jäähdytä vartin verran. Sekoita taikinaan munat ja vehnäjauhot.

Valmista juustokakkutaikina: vatkaa ainekset sekaisin kulhossa

 Levitä 2/3 brownietaikinasta vuoan pohjalle. Levitä päälle juustokakkutaikina ja nostele päällimmäiseksi loppu brownietaikina pieninä kekoina. Halutessasi voit vedellä taikinoita hieman sekaisin esimerkiksi hammastikulla jolloin pintaan tulee kaunis marmoroitu kuvio

Paista 175 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ja leikkaa paloiksi 

5 kommenttia:

  1. Osu ja upposi! Näitä on PAKKO kokeilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat tuhottoman hyviä, mutta ei näitä kauhean usein kannata leipoa jos haluaa mahtua housuihinsa. :D

      Poista
  2. Hauskan näköisiä tosiaankin. Ja kun seepra on vielä yksi lempparieläimistäni.

    Vakkari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja näistä tulee joka kerta ihan eri näköisiä, koska eihän tuo marmorointi onnistu koskaan ihan identtisesti.

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta, makoisia suklaapommeja olivat!

    VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!