torstai 27. kesäkuuta 2013

Kesäistä

Suomalaisten perusluonteeseen taitaa kuulua tietynlainen pessimistisyys. Tässä viime päivinä olen osallistunut keskusteluun ainakin seuraavista aiheista:
 • mansikkasato on ihan liian iso ja kypsyy ihan liian vauhdilla
 • itikoita on niin huonosti, että linnunpojat saattavat jäädä nälkäisiksi
 • puolen vuoden päästä joulu on jo ohi (!)
 • päivät ovat jo lyhenemään päin
 • kesävaatteet ovat jo alennusmyynnissä, kamalaa
 • jäätelöä ja grilliruokaa tulee syötyä ihan liikaa
 • on ihan liian lämmintä

Ellun ja koirien kannalta hiukan viileämpi kesä olisi mukavampi, mutta ei pidä valittaa. Meillä on onneksi sisällä ihan siedettävän lämpöistä, mutta vaunukävelyt ovat viime päivinä jääneet lyhyiksi kauppareissuiksi.

Kiitos synttärionnitteluista! Päivä meni mukavasti leipoessa ja löllötellessä. Testasin tosiaan niitä mokkamuffineja miehen valmistujaisia varten. Viikonloppuna pitäisi leipoa kaikki muut juhlatarjottavat paitsi kakku valmiiksi kaappeihin ja pakkaseen. Miten miusta tuntuu, että nyt on koko kevät ja alkukesä mennyt leipoessa? :D

Mieskin vietti nimipäiväänsä tässä taannoin, tein hänelle yllätykseksi pienen kakun ja kävin ostamassa pullon pommacia - sellaisia ne vauvaperheen isän arki-iltailot, ainakin tällä kertaa. ;)


Kesäisen löllöttelyn lisäksi olen tehnyt kaappisiivousta. Meillä oli miun äidin kanssa suunnitelmissa mennä kesäkirpputorille myymään ylimääräisiä roinia, mutta ei nyt saatukaan aikatauluja täsmäämään. Olen sitten kaupannut omaisuutta Facebookin kirppiksen kautta ja kauppa on käynyt ihan kivasti. Ellun huone toimii taas toistaiseksi varastona, onneksi tämä on nyt väliaikaista... Lisäksi olen käynyt läpi Ellun pieneksi jääneitä vaatteita (käytössä nyt koot 60 ja 62). Tytölle itselleen laitoin säästöön pari vaatekappaletta ja loput jaoin pinoihin säästettävät, myytävät ja lahjoitettavat. Kerrankin kävi tuuri ja eräs nuori nainen halusi ostaa kaikki meiltä myyntiin lähtevät vaatteet ja ottaa vielä ne lahjoitettavatkin kaupan päällisiksi! 

Ostin Ellulle syöttötuolin tuossa taannoin ja se pitäisi nyt maalata. Hionta on nyt tehty (eilen aamulla, kun oli vielä sen verran viileää, että tuota hommaa viitsi tehdä), ja nyt pitäisi keksiä, kuinka tuoli maalataan.


Täytyy myöntää, että hetken aikaa haikilin jo jotain oikein shokkipinkkiä, mutta taitaa olla fiksumpaa valita jokin vähän neutraalimpi väri. Tällä hetkellä olen kallistumassa (kuulto?) valkoiseen ja jonkinlaisiin harmaisiin koristeluihin, mutta en tiedä vielä... Ehdotuksia?

Nyt mie lähden jatkamaan kaappien perkaamista. Jos tässä nyt on tarkoitus päästä roinasta eroon niin tehdään se nyt sitten kunnolla.

Ihanaa kesäpäivää, nauttikaa lämmöstä koska talvella sitä kuitenkin kaipaa! <36 kommenttia:

 1. Olisihan se kiva piristys jos maalaisit syöttötuolin pinkiksi, mutta toisaalta voi olla kivempaa pidemmän päälle jos väri ei ole niin shokeeraava :D Meiltä löytyy samanlainen syöttötuoli vintistä.

  Huomasin eilen saman asian itsestäni: olen tyytymätön kaikkeen :D Mutta sitä se suomalaisuus varmaankin teettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie kahdehdin kaikkia jotka voivat laittaa kotiinsa kaikkea ihanan värikästä kyllästymättä, mie kyllästyisin siihen shokkipinkkiinkin varmaan parissa viikossa. :P

   Poista
 2. Tuo tyytymättömyys on kyllä itsellänikin viime päivinä käynyt mielessä ja sorrun siihen paikoittain itsekin. Aina löytyy jotakin valitettavaa, jos haluaa asioiden huonot puolet nähdä. Pitää yrittää oikein kiinnittää huomiota, että osaisi nauttia tästä kesästä, kun sitä on! Oikein hyviä kesäpäiviä teille!

  P.S. Kakku näyttää herkulliselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kai tosiaan tämä suomalaisuus, kun kaikessa näkee niitä huonoja puolia niin helposti. :P

   Kiitos kakkukehuista! Mie en yleensä ikinä onnistu näissä koristeluhommissa.

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!