keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Raparperipiirakka

Uusimmassa Yhteishyvässä oli helponnäköinen raparperipiirakan ohje. Kaneli ja inkivääri toivat kivasti makua pohjaan ja koostumus oli kiva. Tämä ei myöskään kaipaa vaniljakastiketta tai muita tykötarpeita -ohjeessa vinkataan ripottelemaan piirakan päälle tomusokeria, mutta mie en kaivannut edes sitä.


Raparperipiirakka 
(n. 10 annosta)

Täyte

300g raparperia
1 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja

Taikina

3 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
½ tl jauhettua inkivääriä
1 ½ dl sokeria
150g margariinia
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta

(Pinnalle tomusokeria)

Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Nosta sokerin kanssa kattilaan ja keitä, kunnes pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella. (Mie muussasin nopeasti haarukalla ja ihan hyvä tuli.) Sekoita kuuman soseen joukkoon perunajauhot. Anna jäähtyä. 

Sekoita jauhojen joukkoon kaneli ja inkivääri ja nypi sokerin ja margariinin kanssa murumaiseksi seokseksi. Ota 1/4 taikinasta eroon pinnalle ripoteltavaksi. Sekoita jäljelle jääneeseen taikinaan kananmuna ja leivinjauhe. 

Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan. Levitä päälle raparperisose. Murustele pinnalle toinen taikina. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskiosassa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja leikkaa paloiksi.

4 kommenttia:

  1. Hih, mullakin on tuloillaan raparperipiirakkapostaus! =D

    VastaaPoista
  2. Ja mä eilen myös leivoin raparperipiirakkaa. En taida laittaa siitä postausta, kun kaikilla muilla jo on... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina on tilaa vielä yhdelle hyvälle rapaperipiirakkaohjeelle!

      Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!