tiistai 4. kesäkuuta 2013

Yläkerran aulaKerroin aiemmin yläkerran aulaa koskevasta ahdistuksestani ja nyt voin ilokseni raportoida, että tilanteeseen on tullut edes hiukan parannusta.

Kertoilin aulaprobleemasta aiemmin täällä ja silloin aula näytti tältä:


Kaipasin aulaan yhtänäisempää ilmettä ettei se näyttäisi niin varastolta. Aikeena oli hankkia ainakin isompi matto ja jonkinlainen säilytyskaluste. Muuten totetutinkin tuolla aiemmassa postauksessa olleet suunnitelmat, mutta kirjahylly jäi vielä ennalleen - jotain houkuttaisi kyllä tehdä sillekin.

Koska asunto ei ole oma ja tässä jäljelläoleva asumisaika on aika iso kysymysmerkki, halusimme selvitä urakasta mahdollisimman kevyesti ja halvalla.

Aula nyt


Isoin muutos oli tuo peräseinä, jossa on kaikenlaisia halkeamia. Virittelimme katon reunasta lattiaan pari tytön huoneen tapetoinnista ylijäänyttä vuotaa paksun kaksipuoleisen teipin avulla. Sitten naputtelimme taulukoukut tapetin läpi ja hyvin ovat kestäneet, sekä taulut että "kevyttapetointi". :)

Taulukollaasiin kehystelin pari reissukuvaa, tytön ristiäiskutsukuvan ja E.-kummilta saadun ihanan kortin, kuvan koirista  ja kaksi meidän hääkuvaa: ennen tätä meillä ei ollutkaan esillä yhtään hääkuvaa, asia on nyt korjattu. :D Yhteen kehykseen ajattelin vielä vaihtaa ristiäisissä otetun perhepotretin. Vaikka aula (tai oikeastaan mikään tässä asunnossa) ei ole täysin niin kuin mie haluaisin, ei se kauheasti haittaa, kun voi keskittyä katselemaan perheenjäsenten tyytyväisiä naamoja.


Aulan uusi pikkujakkara on löytö Facebookin Annetaan -palstalta. Maalasin puunväriset jalat mustiksi ja tadaa, siinä se! Samalla maalasin peilin kehykset.

 


Rajavyöhe -kyltin alle pohdittiin vaikka minkälaista kalustetta. Jatkokäytöltään järkevimmäksi totesimme tämän tukevan täyspuisen pikkulipaston, suoraan 1970-luvulta. Koko oli oikea ja laatikkoon mahtui varmaan kaksi hyllymetrillistä kirjoja. Rottinkikorissa majailee itkuhälytin niitä iltoja varten, kun yritämme miehen kanssa livahtaa saunaan yhtä aikaa.

(Rajavyöheke -ressukka ei taaskaan oikein istu huoneeseen, mutta nooh, annettaneen se sille jälleen kerran anteeksi.)


Kattoon laitettiin parin vuoden takaiselta Pariisin reissulta hankittu valaisin, joka oli pienen hetken olohuoneessa, mutta totesimme sen sinne hiukan liian hämäräksi. Aula on sille paljon parempi paikka, valo heijastuu niin nätisti kattoon ja seiniin.


Matto löytyi Askon remonttipostomyynnistä - kerrankin kävi tuuri! Me maksoimme matosta kaksi kymppiä, alkuperäinen hinta oli ollut 119 euroa. Ihan mielenkiintoista, maton materiaalina kun kuitenkin on muovi....


Olen oikein tyytyväinen tuohon aulaan, ottaen huomioon, että homman halusi saada tehdyksi minibudjetilla. Varaston kaivelemisen ansiosta rahaa meni ainoastaan mattoon, lipastoon (7e) ja taulukoukkuihin. Ikuiselta tuntuva säästöbudjetti kiittää!

Seuraavaksi edessä taitaakin olla makuuhuoneen uudelleenjärjestely: tänään näin aamulla ensimmäiseksi tyttärestäni jalat, nilkkoja myöten. Kello kuusi alkaneisiin voimisteluharjoituksiin taisi kuulua jalkojen venyttely äitiyspakkauksen laidan päällä. Lisäksi Ellu on alkanut pyöriä niin lattialla kuin laatikkosängyssäänkin ympyrää kuin kellon viisari, joten kai näihin harjoituksiin pitäisi kohta antaa lisää tilaa. 

8 kommenttia:

 1. Peukku onnistuneelle ja edulliselle aulan ehostukselle! Tykkään tuosta valokuvakollaasista. Haluaisin meillekin sellaisen, mutta ole vielä löytänyt sopivaa kohtaa mahdolliselle kuvakollaasille. Mietin aina vain, että seuraavaan asuntoon sitten... ;) (Eli kova asuntokuumeilu jatkuu)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inhottava tää elämäntilanne "sitten seuraavassa asunnossa"... Ja siksi miusta onkin tullut niin kranttu sen seuraavan suhteen, sen pitää olla niin mieluinen, etten enää ikinä halua muuttaa minnekään (paitsi eläkkeellä loft-henkiseen kerrostaloasuntoon keskustaan, tai etelään. :D)

   Poista
 2. Kylläpä taas pienellä muutoksella oli iso vaikutus! Varsinkin tuo matto tekee aulasta enemmän huonemaisen. Ja lamppu sopii tuohon loistavasti (heh)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isompi matto teki kyllä hyvää tuolle tilalle. Ja valaisin oli kiva saada käyttöön!

   Poista
 3. Hieno (ja halpa) uudistus! Näyttää kyllä huomattavasti kotoisammalta.

  Vieläkö teillä mahutaan siihen laatikkoon? Me siirrettiin Vilho jo kolmen viikon iässä omaan sänkyyn, kun tuntui, että seinät kaatuu päälle. Eipä se sinne laatikkoon enää oikein mahtuiskaan, kun on väkkäränä koko ajan tuossa pinnasängyssäkin.. =D Liikkuminen tuntuu olevan mukavaa Ellustakin! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu olisi mahtunut vielä hyvin, mutta on niin liikkuvainen unissaan, että löytyy sängystä aamulla yleensä poikittain. Ja kauhea rapina! Jos meillä vielä joskus on joku, joka nukkuu äitiyspakkauksessa, niin teen laatikkoon silloin ultratopatut pehmusteet...

   Poista
 4. Todella kaunis uudistus! jotenkin paljon suuremmalta tilalta näyttää kuin aikaisemmin (ainakin kuvissa) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin siitä tuli selkeämpi isomman maton myötä. Ja nyt tuohon tulee joskus pysähdyttyäkin hetkeksi, yleensä vain viiletin vikkelästi läpi. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!