lauantai 13. heinäkuuta 2013

Elämyslahjoja

Tuntuu hiukan omituiselta tarinoida miehen valmistujaislahjoista omissa blogissani, mutta nyt on ihan pakko, mies kun sai perinteisten lahjojen lisäksi pari oikein ihanaa elämyslahjaa!

En tainnutkaan kertoa, että miehestä tuli lauantaina ihan pesunkestävä  skotlantilainen lordi?


Mies sai siis lahjaksi palan maata (0,09 neliötä) Skotlannista, ja Skotlannin lain mukaan jokainen maanomistaja voi kutsua itseään lordiksi. Mies sai virallisen todistuksen uudesta arvonimestään ja kartan, josta selviää tilusten sijainti.

Jutun juonena on siis, että Dunansin linnaa restauroidaan lahjoitusvaroin. Jokainen lahjoittaja saa nimiinsä palasen maata linnan tiluksilta ja leikkimielisen oikeuden kutsua itseään arvonimellä.

Mieheni on siis nyt Chaol Ghleannin lordi. Selvittämättä on vielä, olenko mie nyt lady koska satun olemaan naimisissa tämän tuoreen aatelisen kanssa, ja onko valtaisa maa-alue periytettävissä Ellulle tulevaisuudessa - onhan siitä omasta maapalasta pitkään haaveiltu, mutta kenpä olisi arvannut, että se sijaitsee nyt sitten Skotlannissa! ;)

Toinen elämys, jonka mies sai, oli hulppea all inclusive -reissu Kotkaan. Lahjan antaja on siis miehen ystävä, jota mies tai me emme näe yhtään niin usein kuin pitäisi. Nyt mies saa sitte nauttia J.n seurasta oikein ajan kanssa - ja kaikki mukavat aktiviteetit ovat varmasti mieluisia!

 

Kerroinkin jo aiemmin, että mie (ja Ellu) ja miun äiti ostettiin miehelle lahjaksi tandemhyppy, kun mies (jostain ihmeellisestä syystä) oli vuosikausia haaveillut siitä, että saisi hypätä lentokoneesta. Ukkokullalle tuli kuitenkin yllätyksenä, että hypyn hetki koittaa kun valmistuu diplomi-insinööriksi. Hyppy on tänään, eikä mies - ainakaan vielä - ole osoittanut suurempia hermoilun merkkejä. Miua sen sijaan hiukan huolettaa, että mitä jos tässä meneekin jotain vikaan ja Ellun puoliorpous on sitten miun syytä.... Nooo, turvallista lystiähän tämän pitäisi olla!

kuva täältä

Miusta tällaiset elämyslahjat ovat kivoja, aina ei tarvitse antaa tavaraa. Mikään näistä miehen saamista lahjoista ei ollut ihan ilmainen, mutta hyvinhän sitä keksisi maksuttomiakin elämyksiä:koiran-tai lastenhoitoapua, nurmikonajoa, siivousapua tai vaikka juuri tuollainen "vauvaperheen isä, vien sinut ulkoilemaan frisbeegolfin muodossa" -lupaus. Tästä voisi itsekin ottaa onkeensa, kaikilla kun tuntuu nykyään olevan jo kaikkea.


Oletteko te antaneet tai saaneet jonkinlaisia elämyslahjoja? :)

12 kommenttia:

 1. Elämyslahjat ovat ihan mahtavia! Etenkin kun nykyajan ihmisillä tuntuu jo olevan kaikkea.

  Mies on antanut yhteisiä pieniä päivänpituisia matkoja lahjaksi, kun ei muuten merkkipäiviä muista. :)
  Itse olen lahjoittanut juurikin tuota lastenhoitoapua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastenhoitolahjakortti olisi kyllä ihana lahja sitten tulevaisuudessa!

   Meillä mies ostaa miulle yleensä jonkin korun (kun ei muuta keksi ja mie olen harakka..), mutta kyllä miekin elämyslahjan joskus huolisin - en tosin mitään laskuvarjohyppyä, hui!

   Poista
 2. MEillä annetaan tosi usein! Miehen äiti sai juuri kuumailmapallo reissun ja isä järvisukelluksen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuumailmapalloreissu kuulostaa upealta! Elämyslahjoja pitäisi antaa nykyistä enemmän.

   Poista
 3. Vau mitä lahjoja! Etköhän sinäkin voi ladyksi itseäsi tituleerata. ;)

  Minun antamani elämyslahjat ovat olleet aika pienimuotoisia. Tyyliin piknik tai hiihtoretki. Voisi joskus miettiä löytyisikö sitä vielä jotain suurisuuntaisempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miusta piknik tai hiihtoretkikin on hieno lahja, kun monesti sellaisista miettii että pitäisi mennä kun nyt on kaunis kesä/luminen talvi, mutta sitten se jää.

   T. Lady Minna

   Poista
 4. Sie voit nyt sit huokailla siellä että oh lord.. :-D Mutta tosi kivoja lahjoja! Varmasti tykättyjä. Me ei nykyään enää anneta toisillemme mitään, kun ei oikein keksitä. Tuo maapläntti ois kyllä huippu! Vieläköhän niitä ois myynnissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olenkin miettinyt, pitäisikö niiata niksauttaa aina oven suussa ja tervehtiö "my lord".. Ehkä kuitenkin säästän polviani. :D

   Ja onhan noita myynnissä, esim. täällä: http://www.highlandtitles.com/

   Poista
 5. Oo mitä lahjoja :) miun tuonsuuntaiset lahjat on yleensä kummitytön suuntaan esim. pienen yhteisen reissun merkeissä tai kavereille oon muutamiin otteisiin kirjoitellut lahjakorttia kahvilaan tai vetylle. Kivoja tapoja miusta muistaa toisen juhlaa ym silloin varsinkin kun toinen ei mitään tarvitse mutta jotakin haluaa itse antaa. Tuleepahan samalla annettua omaa aikaakin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva lahjaidea! Toivottavasti Ellukin saisi joskus tuollaisia eikä vain leluja - tai edes lupauksen tulla leikkimään sen lelun ja tytön kanssa myöhemmin. :)

   Hei, miekin olen joskus antanut vetylahjakortin! Niiden pitäisi alkaa kaupata niitä siellä kioskeissa. :D

   Poista
  2. Lueskelin näitä kommentteja ja ihmettelin pitkään mistä ihmeen vedystä te puhutte :D Mutta sitten jostain muistin sopukoista kaivelin, että eikös se ole jotain ruokaa - joku lihapiirakka tai joku? :D Täytynee lähteä joskus sinne Lappeenrannan suunnille sivistämään itseään. Lörtsyä olen joskus mukulana Lappeenrannan torilla syönyt, mutta en siitäkään paljoa muista.. :)

   Poista
  3. Juu totta, vety on lihapiirakka jonka välissä on kinkkua, keitettyä kananmunaa ja samat mausteet kuin vaikka grillihampparissa. :D Jos joskus eksytte tänne päin, niin mie sitten tarjoan vedyt!

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!