maanantai 1. heinäkuuta 2013

Helppo vegaani suklaakakku

Mieheni tosiaan vietti nimipäivää tässä taannoin ja yllätin ukkokullan pienellä kakulla ja pullollisella pommacia. Sellaisia ne lapsiperheen isän ilot, ainakin sillä kertaa. ;)


Meidän perheessä ollaan ihan sekasyöjiä, mutta ei se mitään, hyödynnän aika usein vegaaneille tai kasvissyöjille suunnattuja reseptejä. Kasvisruoka on hyvää ja vegaanien leivontaohjeet ovat siitä ihania, ettei maitoa tai munia tarvita - leipomaan pääsee siis silloinkin, kun makeanhimo iskee mutta kaapeista ei löydy kuin jauhoja ja sokeria.

Kun luin ohjetta ensimmäisen kerran, ihmettelin kovasti tuota etikkaa. Ihan luottavaisesti kuitenkin vain kokeilemaan! Tämä on nopeaa, helppoa ja hyvää - sopii vegaanitalouksien lisäksi myös pikkuvauvaperheisiin.

(Kakun koristelut eivät meillä olleet mitenkään vegaanit vaan kakun päällä on mokkamuffineista jäänyttä mokkakuorrutetta - tosin olisihan siinäkin voin voinut vaihtaa margariiniin.

Vegaani suklaakakku 

3,5 dl vehnäjauhoja
2,25 dl sokeria
3 rkl kaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl etikkaa
0,75 dl öljyä
2,25 dl kylmää vettä 

Yhdistä ensin kuivat aineet. Sekoita etikka veteen ja lisää öljy ja vesi taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Paista (margariinilla) voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 200-asteisessa uunissa  30-40 minuuttia.

Koristele esimerkiksi tomusokerilla tai käytä täytekakkupohjana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!