torstai 18. heinäkuuta 2013

Kantosuoja, mutta millainen?

Manduca ja muut kantovälineet taitavat olla niitä juttuja, jotka ovat toisten mielestä ihan turhia ja toisista parhaita keksintöjä ikinä. Meidän perheessä manduca on ollut uskomattoman hyvä, sitä on käytetty

 • melkein kaksi kuukautta kestäneessä iltakiukussa - todella huonona iltana tytön sai viihtymään manducassa 
 • metsäreissuilla koirien kanssa
 • koirapuistossa
 • kylässä
 • sukujuhlissa
 • ravintolassa (mie osaan syödä tyttö manducassa torkkuen, sehän on vähän sama kuin raskausmahan kanssa söisi) 
 • leipoessa ja ruokaa laittaessa
 • siivotessa ja pyykkiä viikatessa
 • asuntonäytöissä
 • muuttoapuna ollessa (tosin manducaa kanteleva tyytyi vain tyhjentämään laatikoita, ei kantamaan niitä)
 • autoreissuilla jos autosta poistutaan kauppaan mutta vaunut eivät mahdu mukaan tai niitä ei jaksa raahata


Syksyä ja talvea varten (juu, mietin tätä jo heinäkuussa) manducamme tarvitsisi jonkinlaisen suojan. Koska meillä kannamme sekä minä että mies, ei kantotakki oli vaihtoehto vaan pitäisi ostaa jonkinlainen kantosuoja.

Sateenkestävyys olisi plussaa muttei pakollista, meillä kun manduca on sisäkäytössä tai ulkona silloin, kun ollaan koirien kanssa liikenteessä eivätkä koiramme oikein viihdy ulkona sateella. Ja jos sateella päätettäisiinkin ulkoilla tyttö manducassa, on meillä ilmaislahjana saatu vaaaaaaltavan iso nepillinen sadetakki, jonka sisään mahtuu hyvin mieskin ja lapsi. Tärkein kantosuojan ominaisuus olisi siis  pyllypuolen lämmittäminen talvikeleillä.

Vaihtoehtoja ei vaikuta kauheasti olevan, mutta löysin Mam ja Mamalila -kantosuojat.

Mam:n neljän vuodenajan suoja ja talvikantosuoja

kuva täältä

Mam -kantosuojien vuori on polyesterifleeceä ja ulkopuoli mikrokuitua. Neljän vuodenajan suojassa on ohut fleece, talvisuojassa paksumpi ja Deluxe talvikääntösuojassa olisi kaksi kerrosta polar fleeceä ja välissä hengittävä kosteudenpitävä kalvo mikrokuidun lisäksi. Kantosuojissa on säädettävä ja irrotettava huppu (tieto täältä).

kuva täältä

Talvikantosuoja lämmittäisi lasta talvipakkasilla, ja ohuempi neljän vuodenajan kantosuoja kävisi lisälämmittimeksi ja tuulensuojaksi myös keväällä ja syksyllä. Mamin suojien ainoan eron pitäisi tosiaan olla fleecen paksuudessa, joten nyt pitäisi tietää, että keksitäänkö jotain muuta suojaa syksyn ulkoiluihin ja pysytään hyvin lämpiminä talvella, vai ollaanko tyytyväisiä syksyllä ja keväällä ja jätetään ulkoilematta (manducassa) keskivertoa kylmempinä talvipäivinä. 


Mamalila -kantosuojat, ohut ja paksu

Mamalila valmistaa myös kantosuojia, niin ohuita kuin paksujakin. Niitä myy ainakin Kestovaippakauppa.

Kuva täältä

Ohut suoja kestää tuulta ja sadetta ja siinä on mukana huppu. Tämä suoja ei varsinaisesti lämmitä, mutta vaikuttaa näppärältä pukea. Plussaa siitä, että vaikka tämä käy meidän manducaankin, niin tämä sopii myös kantoliinalle jos joskus päättäisimme sellaisen hankkia.

Kuvat täältä

Mamalilan paksumpi suoja on näistä kaikista suojista ehdottomasti parhaimman näköinen (mutta sitten myös se kallein). Materiaali luvataan hengittävän. Tämäkin käy manducan ja muiden kantoreppujen lisäksi kantoliinan kanssa. Koko tosin hiukan mietityttää: suoja tulee vain yhdessä koossa enkä ole ihan vakuuttunut, voiko tuota käyttää, jos lasta kantaa esimerkiksi kaksivuotiaana.


 •  

Voi apua. Neljä suojaa ja kaikilla vähän erilainen käyttötarkoitus. Mamalilan -suojille plussaa siitä, että niitä voi käyttää manducan ja kantoliinan kanssa ja tuo paksumpi suoja on vielä todella hyvän näköinen. Koko vain mietityttää. Tuo ohut suoja olisi täydellinen jos etsisimme sadekelien suojaa, mutta sitä ei nyt taideta tarvia.

Voisin ehkä olla kallistumassa tuohon Mamin neljän vuodenajan kantosuojaan, sillä olisi vuodessa eniten käyttöaikaa? Voisikohan siihen tehdä itse jonkinlaisen lisäsuojan kylmimmiksi mutta kuiviksi talvipäiviksi?


Onko kellään minkäänlaista kokemusta kantosuojista? Ja jos ei olisikaan, niin nyt otetaan kaikki vinkit, pohdinnat ja ajatukset vastaan!

(Ja jos sinulla on kantosuoja jonka olet todennut täydelliseksi turhakkeeksi, niin mie voin ostaa sen pois! :) )

12 kommenttia:

 1. Erittäin mielenkiintoinen postaus! Me saatiin eilen meidän talouteen Manduca (en tiedä vielä jääkö meille vai mitä) ja siinäpä sitten kanneskellessa tuli mieleen juuri tuo vaatetus ja lapsen suojaus. Meinasinkin kirjoittaa siitä erikseen postauksen. Jään nyt innolla odottamaan mitä kommentteja saat ja mihin tulokseen päädyt!

  Mie varmaan ottaisin, jos nyt näin lyhyellä pähkäilyllä pitäisi valita, tuon ekan neljän vuodenajan suojan, voihan sinne laittaa sitten lapselle vähän enemmän vaikka päälle, villapukua jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin saatan kallistua tuohon neljän vuodenajan suojaan, hmmm....

   Poista
 2. Hienoa että teillä manducalla noin paljon käyttöä. Mä juuri myin meidän pois, kun S viihtyy niin hyvin lattialla ja vaunuissa, että manducan käyttö jäi vain pariin hassuun kertaan.
  Jos meillä olis ollut enemmän käyttöä ja olisin jonkun suojan ostanut, niin noista vaihtoehdoista olisin ostanut tuon neljän vuodenajan suojan. Se vaikuttaa kaikista käytännöllisimmältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellukin viihtyy nykyään lattialla ja on aina viihtynyt vaunuissa (onneksi!), mutta koitaperheessä manduca on kyllä kätevä. Ja kun reissataan kuitenkin aika paljon, ja näitä juhliakin on riittänyt.

   Poista
 3. Meillä ei ole manducaa, vaan ollaan käytetty trikoista kantoliinaa, enkä ole kokenut tarvitsevani mitään suojaa siihen. Mun mielestä ei ainakaan kannata mitään talvisuojaa hankkia, koska onhan sillä lapsella kuitenkin talvella talvivaatteet päällä ja trikooliinassa ainakin äidin keho lämmittää tosi hyvin lasta (meillä ainakin poika välillä hikinen, vaikka ilma oli viileä).
  Sellainen mikä pitää tuulta on ehkä kaikista tarpeellisin, vaikka näyttää kyllä tuo manduca jo itsessään aika paksulta (en ole ikinä livenä nähnyt)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Manduca ei miun käsittääkseni ole yhtä lämmin kuin kantoliina: ainakaan, kun näin kesällä on vertailtu kantoliinailevien tuttujen kanssa hiostuskokemuksia. Ja jalat (ja kädet ja pää) kun roikkuvat manducassa ulkopuolella, saisihan niihin toki laittaa enemmän villasukkaa ja -lapasta tms. Tuulen- ja sateensuojaa varmaan tarvitsisi eniten joten nyt vähän pähkäilen kuitenkin neljän vuodenajan suojan ja Mamalilan ohuen suojan välillä..

   Poista
  2. Kantoliina tosiaan on aika "tiivis paketti" ja sen saa suojaamaan just niitä jalkoja ja käsiäkin, mikä ei siis tossa Manducassa käy päinsä, mitä en tullut ajatelleeksi. Siksi en oo varmaan ikinä kokenut tarviivani sitä suojaa siihen päälle :D Blondi mikä blondi!
   Toi Mamalila näyttää ainakin kivemmalta ja aika helppokäyttöiseltä :) Mun pisteet sille!

   Poista
 4. Ihanaa, että joku pähkii samaa! Meillä myös (koiraperheessä) kovasti pähkitään jo kanteluita syksyn metsälenkeillä ja samojen suojien välillä surffailen tässä =) Mäkin noita ohuempia oon miettiny, tuulen (ja ehkä tihkusateen) suojaa lähinnä kaipaillaan, kun ajattelin, että talvella kantosuojan päälle saa tarvittaessa vedettyä vielä vaikka villaponchon lisälämmikkeeksi. Hyvä kun otit esiin ton koko asian Mamalian suojasta! Jään mielenkiinnolla odottelemaan saatko lisää kommentteja =)

  VastaaPoista
 5. Tää tulee nyt vähän myöhässä, mutta jos oot fb:ssä niin kannattaa kysellä kantovälinekirppis-ryhmän kautta (: Siellä on myös myynnissä usein kaikkea kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isot kiitokset vinkistä! Liityin, tuollahan olisi vaikka mitä, mutta toivottavasti sieltä nyt löytyisi meille ensiksi se suoja..

   Poista
 6. Mihin kantosuojaan päädyit? :)
  Nyt sama homma hakusessa ja juuri MaMin ja Mamalilan ovat pohdinnassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MaM:n neljän vuodenajan suojaan! Se tuntui kaikkein monikäyttöisimmältä ja on kyllä myös ollut sitä. Käyttö on ollut helppoa ja olen ollut tyytyväinen: kannoimme jonkin verran myös talvella, mutta suojaa kaivattiin suojaksi enemmänkin tuulta kuin kylmää vastaan, joten neljä vuodenaikaa riitti. Syksyllä ja keväällä tuo on ollut kullanarvoinen, hengittää ja lämmittää. :)

   (Mamalila olisi kyllä ollut niin nätti, mutta olen kyllä nyt kestänyt :D )

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!