sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Maalattu syöttötuoli

 

Kertoilinkin aiemmin, kuinka tuunaan Ellulle syöttötuolia. Projekti tuli nyt vihdoin (pehmusteita vaille) valmiiksi.

Haikailin jostain iloisenvärisestä syöttötuolista, vaikka siitä shokkipinkistä. Järki kuitenkin muistutti, etten kuitenkaan jaksaisi kauaa katsella pinkkiä syöttötuolia, joten päädyin ostamaan kaupasta ihan vain valkoista maalia.

Syöttötuoli ennen kuin kotiäiti kajosi siihen
 

Ensin hioin tuolin kevyesti santapaperilla ja sitten maalasin sen kahteen kertaan valkoisella huonekalumaalilla.

Kun olin saanut tuolin maalatuksi, luin Millamin blogista, että valkoinen on syöttötuoliin kehnompi värivalinta. Noooh, kun kuuraan tästä porkkanaa, muistutan itselleni, että samoin tehdään ainakin yhdessä toisessakin vauvaperheessä...

Tuoli olisi ollut ihan kiva perusvalkoisenakin, mutta jotain teki mieli keksiä. Ensin ajattelin painavani istuinosaan sydämiä, mutta koska ne olisivat peittyneet pehmusteiden (tai Ellun takamuksen) alle, teinkin köynnöksiä ja kukkasia.


Sellainen tuoli siis. Nyt vain odotetaan, että Ellu oppii istumaan. Pehmusteet pitäisi vielä kehittää ja hiukan suunnittelin niiden ompelua itse. Mieluiten löytäisin jostain edullisesti käytettynä valmiin pehmusteen, jonka voisin päällystää uudelleen, tai sitten ihan jonkin yksivärisen valmispehmusteen, mutta eihän sellaisia oikein ole - miksi ei? Vaikka en olekaan sisustusasioissa täysi nipo (en oikeasti ole!), niin tämä vauvantuotteiden ylikuvioittaminen ärsyttää.


Tämän blogin sillisalaattimaisuuskin muuten ärsyttää. Pitäisikö nämä tuunaus- yms. jutut vetäistä omaan blogiinsa? Kiinnostaako samoja ihmisiä vauvaperhekuulumiset ja esimerkiksi huonekalujen maalaus? Ja juu juu, itsellenihän minä tätä kirjoitan, mutta aika usein mietin, pitäisikö näitä juttuja jotenkin jakaa kahteen paikkaan, ihan selkeyden vuoksi.

20 kommenttia:

 1. Kiinnostaa, ainakin minua! Vähän samaa olen kyllä itekkin miettiny, mutta tuskin jaksaisin sitten erotella mikä on vauvapostausta ja mikä ei. Ja kun monesti tulee samaan postaukseen lätistyä myös muita asioita.

  No älä tuo ylikuvioittaminen! Mua ihan ällöttää kaikki ylisöpistelylakanat esimerkiksi, pojille palloa ja autoja ja tytöille pupuja jne. Jos ne ei ole graafisen tyylikkäitä niin jätän mieluummin hyllyyn. (pl. tietysti muumit ja marimekko). Mie luotan nykyään facebookin kirppikseen, sitä kautta löytää vaikka mitä. Noita istuinpehmusteitakin on siellä kaupan aika useasti, ainakin täällä meillä.

  Mutta siis, pääpointtina, HIENO TUOLI!!! Kyllä siinä kelpaa ellun nassutella ruokaa naamaan. Hienot on nuo köynnöksetkin! Vau. Saitko muuten tehtyä keskeytyksettä vai montako kertaa piti pompata hyssyttelemään? =) Ihan vain mielenkiinnosta, mie en saa ikinä mitään tehtyä valmiiksi ilman häiriötekijöitä. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu miekin yritän monesti kirjoittaa jostain ihan muusta kuin vauvajutuista, mutta Ellu päätyy kuitenkin aina vähintään sivulauseeseen. :P

   Mie en ole innostunut Facen kirppiksistä, kun ainakaan niillä, mihin itse kuulun, ei ole tapana tarkemmin määritellä vaatteen kuntoa vaan kaikki ilmoitukset ovat tyyliä "body 1e." Nukkainen, reikäinen, tahriintunut vai priimakuntoinen body? Ja inhottavaa mennä sitten toisen ovelle sanomaan, etten mie sitten tätä otakaan!

   Keskeytyksiä? Nooo.... Yksien aamu-unien aikaan hioin, illalla tytön mentyä nukkumaan maalasin ekan kerran, toisten aamu-unien aikana toisen ja köynnöksiä maalailin aina päivätorkkujen aikaan värin kerrallaan. :D Onneksi olen jo töissä tottunut, ettei mitään saa koskaan tehtyä kerralla valmiiksi.

   Poista
 2. Ei tartte jakaa. Sinun elämään kuuluu sekä vauva että sisustusjutut ja itse tykkään ainakin lukea tällaisia blogeja joissa on vähän kaikkea. Ennenkaikkea tavallista arkea.
  Tuolista tuli hieno! :) Ainutlaatuinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin haen blogeista sitä tavallista arkea: täydelliset sisustukset ja hulvattomat vaateshoppailut eivät ole miua varten. Ja on aika piristävää lukea, että toisillakin menee välillä päin pyllyä! :D

   Poista
 3. Hieno tuoli!
  Henkilökohtaisesti tykkään ainakin "sillisalaatista", koska tykkään lukea muiden vauva-juttuja, mutta en pelkästään niitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja juu, sillisalaattilinjalla jatkuu tämäkin blogi. :D

   Poista
 4. Mieki tykkään sillisalaattiblogeista! Eiköhän lukija tänne löydä, olipa kiinnostunut sitten sisustus-, vauva- tai arkijutuista ja laadukkailla postauksilla lukija sitten kyllä myös pysyy :)

  Eeva

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Laadukkaita postauksia" etsivän kannattaa etsiä luettavakseen joku toinen blogi: univajeisen kotiäidin elämä kun ei ole kauhean jännää eikä kovin laadukkaasti kuvattua. :D

   Poista
 5. Syöttötuolistahan tuli todella kiva! :)

  Itse ainakin tykkään lukea juuri tällaisia blogeja, vauva-arjesta sisustamiseen, joten jatka samaan malliin vain :)

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva tuli! Muistakaa hankkia valjaat syöttötuoliin. Meidän tyttö löytyi kerran keskeltä pöytää jo aivan ensi kertoja syöttötuolissa istuessaan. Kun olin aivan hetken parin metrin päässä olevassa keittiössä hän oli noussut syöttötuolista ja kontannut pöydälle ja oli jo vähällä pudota. Esim Englannissa valjaat ovat lakisääteiset.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki! Siinä vaiheessa, kun liikettä jo on mutta järki ei vielä paljoa päätä pakota, ne voisivat tulla tarpeeseen.

   Poista
 7. Älä ihmeessä jaa näitä juttuja! Minusta blogin punaiseksi langaksi riittää sun tai teidän elämä, johon kuuluu sekä vauvajutut että tuunaukset yms.

  En ollutkaan ajatellut, että perussyöttötuolista saa oikein kivan tuunaamalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siekin siis tykkäät sillisalaatista! :D

   Poista
 8. Mie tykkään kaikesta sekaisin:)
  Kiitos haasteesta!
  Ja vitsit, tykkään syöttötuolin lopputuloksesta:)!! Siinä kelpaa istuskella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä! :)

   Toivotaan, että Ellu viihtyy tuossa, kun aikanaan oppii istumaan...

   Poista
 9. Mie tykkään sillisalaatista! Miun blogi on pahimman luokan sillisalaatti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ja siksi mie tykkäänkin siun blogista! :D

   Poista
 10. oi miten hieno! kerrassaan upea :) Jatka vaan sillisalaatti teemalla <3

  VastaaPoista
 11. Samaa mieltä kuin muutkin, sillisalaattiblogina tämä on ihan parhautta! Tulipa muuten kivat noista syöttötuolin köynnöksistä! Ja mun mielestä on hyvä idea, että ostat jostain käytettynä sen syöttötuolin pehmusteen ja päällystät sitten mieluisaksi. Luulisi olevan kohtuullisen simppeli operaatio :)

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!