maanantai 15. heinäkuuta 2013

Mokkamuffinit



Miehen valmistujaisissa meillä oli tarjolla näitä mokkamuffineita monien muiden muffinien ohella. Naputtelenpa ohjeen tännekin talteen!

Yhdistelin näihin useampaa ohjetta. Suklaamuffineista tuli tällä ohjeella aika matalia, ainakin jos tekee 12, mutta supermakean kuorrutteen kanssa se onkin ihan hyvä.

Suklaamuffinit mokkakuorrutteella (n. 12 kpl)

Kuivat aineet:

2 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
50 g tummaa suklaata
1 rkl kaakaojauhetta
 
Nesteet:

0,5 dl maitoa
1 kananmuna
0,75 dl öljyä

Kuorrute:
3 tl pika espressojauhetta
3 tl kaakaojauhetta
150 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
(koristeluun rouhittua suklaata tai esim. nomparelleja)

Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. 

Rouhi suklaa aika isoiksi paloiksi. Sekoita taikinakulhossa kuivat aineet keskenään. Lisää nesteet (maito, muna ja öljy) ja sekoita varovasti, jotta taikina ei sitkisty. 

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunissa 12-15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorrutusta.

Valmista kuorrute: Sekoita espressojauhe, kaakao, pehmeä voi ja tomusokeri. Jähmetä hetken aikaa jääkaapissa. Kuorruta muffinit ja koristele halutessasi.

2 kommenttia:

  1. Nam nam! Mä olen tehnyt mokkamuffinsseja joskus samalla ohjeella, kun mokkapaloja ja tuli kanssa aika hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miekin olen joskus tehnyt, mutta en ole vielä löytänyt hyvää mokkapalojen kuorrutetta: miun omani valuu aina liruna pois niin kakun kuin muffinienkin päältä...

      Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!