keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Nyt ei mene ihan putkeen

Eilen oli Ellun (hiukan aikainen) nelikuukautisneuvola lääkärintarkastuksineen. Terve, hienosti kehittynyt tyttö, pituutta oli 64 cm ja painoa 5265 grammaa. "Hienosti kasvaa omalla käyrällään", totesi terkkari. Lääkäri sitten esitteli käyrää (....) ja kaikki on kunnossa, vaikka likka kovin hoikkainen tapaus onkin.


Sydäntä lääkäri kuunteli pitkään, sieltä löytyi pieni sivuääni. Todennäköisesti ääni on ihan harmiton ja johtuu kovasta kasvamisesta, mutta saatiin kuitenkin lähete jatkotutkimuksiin. Ja juu, tiedänhän mie, että ei tässä mitään hätää ole, isot vaivat olisi  huomattu jo aikoja sitten, mutta itku meinasi tulla kun katsoin tutkimuspöydällä iloisena keikistelevää Ellua: miun pieni reipas tyttö, eihän siinä saa olla mitään vialla! Eihän tuollaista kukaan haluaisi kuulla, mutta ei me tosiaan murehdita. Odotellaan jatkotutkimuksia ja surraan sitten, jos jotain surtavaa löytyy. Ellu on kuitenkin kasvanut ja kehittynyt niin hyvin ja huokuu terveyttä, että tuskinpa sydämestä löytyy mitään vikaa.

Tällä hetkellä taloudestamme löytyy ajankohtaisempaakin murehdittavaa:

 • Mies oli heitänyt Ellun villapöksyt muun vauvapyykin mukaan pesukoneeseen. Lopputulos on huvittavan näköinen, mutta hankaloittaa arkea: nyt meille jäi muovikuorien lisäksi enää yhdet pienimmän koon villahousut, seuraava koko on edelleen liian iso. (Mutta jos tästäkin pitää etsiä jotain positiivista, niin jos Ellulla joskus on pikkusisaruksia, niin tytönhän on luontevampaa vaihtaa vauvanukelleen villahousuja kuin muovivaippoja vauvanhoitoa matkiessaan.)
 • Miehen tandemhyppyvideo tuli toissapäivänä. Muuten ihan hyvä, mutta sillä hyppää ihan väärä mies! Olin sitten yhteydessä hyppyfirmaan ja sieltä olikin tullut eilen iloinen viesti, että "laitoimme Jukan videon äsken postiin!". Muuten hyvä, mutta miun mieheni nimi ei ole Jukka. Tässä alkaa olla vähän Kerää koko sarja-olo...
 • Ei olla vieläkään päästy päätökseen kantosuojasta. Eikä kukaan halua myydä miulle sellaista käytettynä. Pahus, joudunko nyt ostamaan ihan uuden - sitä kun ei tässä taloudessa kamalasti harrasteta, olemme aikamoisia kierrätysintoilijoita. :D
 • Siivoamisesta lienee turha sanoa mitään.
 • Mies joutuu palauttamaan aikamoisen summan rahaa Kelalle, kun sai loppukeväästä opintomenestysstipendin. Siinä sitten tulorajat paukkuivat, kiva, kiitos. Onneksi mitään korkoja ei sentään mene kun tekee vapaaehtoisen palautuksen nyt etukäteen. 
 • Miun maalausprojektit eivät oikein etene, saati valmistu. Turhauttaa. 
 • En ole pakastanut marjan marjaa, kun Ellua ei oikein voi viedä marjaan itikoiden syötäväksi ja illat on (muka) olleet niin kiiresiä. No, vielä on kesää jäljellä...
 • Keittiön loistoputkivalaisin oikuttelee ja huoltoyhtiön mielestä on meidän homma selvittää, mikä sitä vaivaa (!!!!). Argh, asiakaspalvelua kerrakseen!


Huoh. Noh, ehkä asiat alkavat tästä edistyä useammalla saralla. Ellu nukkuu aamupäiväuniaan, joten taidan mennä ottamaan pensselin kauniiseen kouraan ja mennä edistämään edes niitä maalaushommia.

Ja hei, yksi iloisempikin uutinen! Nyt olisi täydellinen paikka sille haaveilemalleni Lintokoto -valaisimelle , nyt pitäisi enää jaksaa naputella tilaus. Jee!


12 kommenttia:

 1. Oi ei! Toivottavasti Ellusta ei löydy mitään vakavaa, jos se vika olikin siinä stetoskoopissa. Kaikki sormet ristiin ja peukut pystyyn että kaikki on hyvin!

  Hah. Hyviä nuo murheenaiheet. Ja älä huoli, täälläkään ei ole poimittu marjan marjaa eikä varmaan poimitakkaan, niitä löytyy sitten kaupan pakastealtaasta. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin luotan kaupan pakastealtaaseen, ja mummin pakastimeen. :D Eilen tosin sain kerättyä pari vadelmaa ja mustikkaa, saa niistä likalle pari välipalaa. :P

   Pidetään peukut pystyssä!

   Poista
 2. En ihmettele, että meinasi alkaa itkettämään. Itse olisin varmasti vuodattanut kyyneleen jos toisenkin. Tuollaisen asian kuultuaan pelästyy varmasti, koska asia tulee ihan puun takaa, sitä ei ole osannut odottaa. Mutta kunhan asiaa sulattelee ja miettii rationaalisesti, alkaa fiiliskin varmaan olla erilainen. Aivan kuten sanoit, ei kannata murehtia ennenkuin on jotain murehtimisen aihetta! Sulla on hyvä asenne, se kantaa pitkälle! Ja täällä kanssa toivotaan, ettei kyse olisi mistään sen vakavammasta.

  Mun marjoihin liittyvä murehtiminen kulkee tätä rataa:
  - K joutui torilla mainonnan uhriksi ja osti iiison laatikon mansikoita
  - nyt meidän pakastin on täynnä niitä hiivatin mansikoita
  - eikä sinne mahdu mitään muita marjoja
  - ja mä tykkäisin enemmän just mustikoista ja vadelmista
  - mutta me syödäänkin koko talvi mansikkakiisseliä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huoh, kiitos tsempeistä. Yritän tosiaan olla murehtimatta, mutta kyllähän tuo aina välillä mieleen juolahtaa. Toivottavasti se aika jatkotutkimuksiin tulisi pian.

   Meillä taas menisivät mansikat paljon paremmin! Hiivatti, kun et asu lähempänä, voisin vaihtaa (mummin poimimia) mustikoita mansikoihin. :D

   Poista
 3. No toivottavasti Ellu saa pian terveen paperit, tuo nimittäin varmasti vaivaa teidän mieltä. Lyytillä sydämen sivuääni kuului kotiinlähtö tarkastuksessa, ne kaikki mahdolliset kokeet piti ottaa vaikka tiedettiin mistä se ääni johtui. Oli onneksi kadonnut iltapäivään mennessä ja päästiin kotiin. Kyllä itketti ihan tuhottomasti vaikkei oikeasti hätää ollutkaan.

  Minä olen ulkoistanut nuo marjojen hankinnat ihan täysin! Just kilpailutin kavereiden facebook tarjoukset mustikoista ja kohta meille pitäisi saapua ainakin 10litraa. Mansikoita ostettiin liian vähän ja se harmittaa, niitä kun ei oikeen mistään enää saa..

  Nuo villahousut on kyl nyt mainiot! Menee sitten kenties nukelle tulevaisuudessa??:)

  Meilläkin satatuhatta projektia kesken.. Ei vaan ehdi/kehtaa/viitsi tehdä. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie olisin varmaan mennyt ihan sekaisin, jos sydämestä olisi kuulunut jotain outoa jo laitoksella. Nyt yritän luottaa siihen, että koska aiemminkaan ei ole kuulunut mitään, niin tämäkään ei nyt olisi mitään.

   Meillä alkaa olla aika paljon nukenvaatteita, pitänee ostaa kohta joku babybornikin valmiiksi. :D

   Keskeneräiset projektit... Pitäisi vain ottaa itseä niskasta kiinni ja toteuttaa niitä - eikä vaan esimerkiksi kökkiä tässä koneella. :P

   Poista
 4. Varmasti tuollaisen uutisen kuuleminen alkaa huolestuttaa ja olisi siinä varmasti itselläkin itku ollut herkässä. Toivotaan ettei kyse ole kuitenkaan mistään vakavammasta.

  Pisti hymyilyttämään tuo tandemhyppyvideo juttu :) Toivotaan nyt kuitenkin että oikea video löytää perille.

  Mullakaan ei ole vielä yhtään marjoja. Kaippa sitä pitäis ainakin mansikoita käydä ostamassa, niitä kun meillä tunnutaan eniten syötävän. Miten se aina vaan tuntuu siltä ettei tunnit riitä päivässä ja päivät viikossa..huoh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Videon uutta yritystä ei ole vielä näkynyt, jännityksellä odotan, kuka siellä nyt hyppää. :D

   Sivuäänet on ilmeisesti tosi yleisiä ja valtaosassa tapauksista ohimeneviä tai ihan vaarattomia, toivottavasti meilläkin!

   Poista
 5. Voi Ellu! Täällä kohtalokaveri "Sisu", 4kk neuvolassa löytyi myös sivuääni sydämestä. Ollaan jo käyty ekg:ssä ja sydämen ultraääni syyskuussa. Me mennään myös omilla käyrillä, 4kk paino 5500g. Mutta Ellu, sovitaanko, että kun ollaan käyty tutkimuksissa, niin kerrotaan hyvät uutiset tänne. Ei itketetä äitejä turhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun jätit kommenttia! Tule ihmeessä myöhemmin kertomaan, löytyikö mitään - toivottavasti ei.

   "Sisu" on ilmeisen samanmallinen kuin Ellu, tyttö oli vähän yli viikon alle neljäkuukautta neuvolassa joten paino olisi varmaan suht samoissa jos oikeampaan aikaan oltaisiin käyty. :) Maasta se pienikin ponnistaa!

   Kaikkea hyvää Sisulle, pidetään peukut pystyssä kummassakin päässä!

   Poista
 6. Peukut ja varpaat pystyssä täälläkin, tsemppiä koko joukkueelle!

  Eeva

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!