sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Olohuoneen värinvaihdosta

Olohuoneemme sai pitkän pohtimisen jälkeen uuden sohvapöydän. Pöydän piti siis...

 • olla aiempaa pienempi
 • olla tukeva, että se kestää tytön tulevat roikkumiset
 • olla helposti siirrettävissä
 • sopia olemassaoleviin kalusteisiin tai olla tuunattavissa
 • olla jotain muuta kuin lastulevyä, jota en enää tähän talouteen osta
Kiitos kaikista hyvistä vinkeistä!

Löysinkin sitten Facebookin kirppikseltä täyspuisen perinteisen tyylisen koivupöydän, juuri sopivan kokoisen. Ja koska pöydässä on painava jalka, ei se tule ihan helposti keikkaamaan taaperonkaan päälle. Kuitenkin se on sen verran pieni, että mie saan näppärästi nostettua sen seinän viereen jos siltä alkaa vaikuttaa.

 Väri vain oli meille väärä, mutta eihän senkään vaihtamiseen tarvittu kuin pensseli, maalia ja muutama tunti aikaa:


Se pakollinen before & after: 

Sohvakin koki samalla uudistuksen. Nuo beiget päälliset eivät miusta ole oikein koskaan sopineet meille, joten viskasin ne pesukoneeseen Dylonin värien kanssa. (Tarkempia sohvanpäällisten värjäysohjeita on täällä, on tätä nimittäin tehty ennenkin..)

 

Sohva on nyt uudelta väriltään tumman sininen. Miehen kanssa oltiin jo heittäytymässä suorastaan räväköiksi ja mietittiin petrolia tai vaaleansinistä, mutta niistä ei löytynyt täysin miellyttävää sävyä. Tämä on nyt hyvä, kun siihen käyvät useammanlaiset koristetyynyt ja  torkkupeitot, saa vaihtelua helposti - mie kun kyllästyn noin kahden viikon välein...

Alakerran huonekaluja olisi kiva käännellä johonkin uuteen asentoonkin, mutta tämä on tuntunut toimivalta niin kauan, kuin ollaan tässä asuttu. Pitää katsoa, kuinka tilanne muuttuu, kun Ellu kasvaa ja alkaa tarvita tavaroilleen ja olemiselleen alhaaltakin enemmän tilaa kuin sitterin, leikkimaton ja yhden lelukorin verran. Ruokapöydän meinasin kääntää toisin päin, hurja minä.

Mitäs tykkäätte, tuliko parempi?

18 kommenttia:

 1. Te päädyitte sit pyöreään pöytään ja hyvännäköisen löysittekin. Mitä muuten tulee sohvaan niin siis todella todella paljon raikkaampi ja parempi ilme entiseen verrattuna! :)
  Itsellääkin tuota maalaus urakkaa ois. Blogissani just uusimman värityksen esittelin. Tuntuu et vähän kaikkialla maalaillaan nyt. Meinaan mitä blogeja olen seurannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja meillä tätä maalattavaa vain riittäisi... Huoh, useampi mööpeli tai pienempi tavara odottaa uutta värikerrosta, mutta aika ei riitä. :P

   Poista
 2. Valkoinen on paljon parempi kuin puun värinen.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allekirjoitan tämän, pätee miun mielestä melkein kaikkeen...

   Poista
 3. Siis teidän Ektorp on kokenut melkoista muodonmuutosta vuosien saatossa vai mitähä?? Väri vaan vaihtuu. Mutta loistava idea, pienellä vaivalla (noh, pyykkikoneen iloisella laulatuksella) saa nopeasti uutta ilmettä. Ja varmaan lapsiperheessä parempi tuollainen tumma sävy. Mutta siis pöytään, hieno! On pyöreätä kulmaa jne (mie vähän pelkään tuon meidän lack-mallisen sohvapöydän puolesta, tai siis Vilhon pään puolesta, mutta mietitään sitä myöhemmin..) Kyllä sitä maalilla ja väreillä saa ihmeitä aikaan.

  (oikeasti olin hämmentynyt tätä postausta eilen pikaisesti puhelimella luettuani, että mitä, eikö sohva olekaan harmaa??? hih..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari vähän harvemmin käyvää vierasta luulee parin kuukauden välein, että meillä on uusi sohva. :P Vaihtelu virkistää, sohvissakin!

   Viime aikoina ei muuten ole tullut tehtyä/tuunattua/ostettua oikein mitään harmaata! Mitäs tää nyt on? :D

   Poista
 4. Sini-puna-valkoinen on raikas väriyhdistelmä. Tuo nappityyny on muuten ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin tykkään, sekä väriyhdistelmästä että tyynystä! :)

   Poista
 5. ooh! Sohvasta tuli hieno! Mä oon värjäilly vaan vauvanlakanoita ja vaippoja ja harsoja, en ees tajunnut että tuollaisia ihan oikeitakin juttuja voi pesukonevärjätä :D Myös sohvapöydästä tuli oikein nätti kun sai valkosta maalia pintaansa. Hyvältä näyttää (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ois tarvetta aika isolle määrälle valkoista maalia, mutta kukas tois vuorokauteen lisää tunteja...?

   Lakanoita mie en olekaan koittanut värjätä! Kiitos ideasta. :)

   Poista
 6. Vau. Uusi lukija ja ihan innoissaan tusta värjäämisestä. Montako pakettia väriä meni ja miten jaoit ne koneeseen? Itselläni olisi moinen projekti edessä vielä.
  -Paula-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, ja tervetuloa mukaan! :)

   Väriä meni viisi pakettia. Olen tehnyt tämän värjäyshomman nyt kahdeksi ja todennut sen sopivaksi määräksi. :D Ensin olen värjännyt tuon pohjaosan kolmen väripaketin kanssa, ja sitten tyynyt kahden paketin kanssa. Hommaan ei myöskään kannata ryhtyä millään minipesukoneella (siis sellaisella kapealla yhden hengen mallilla), koska silloin tuo pohjaosa ei varmaan mahdu pyörimään tarpeeksi värjäytyäkseen tasaiseksi. Sellainen "ihan tavallinen" pesukone miun kokemuksen mukaan sitten riittääkin. :)

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!