maanantai 8. heinäkuuta 2013

Valmistujaiset

Viime päivät ovat menneet valmistellen ja viettäen juhlia - suht samoissa tunnelmissa on mennyt koko kesä, joten Ellu varmaan kuvittelee, että jokapäiväinen herkkujen leivonta on ihan täysin normaalia, samoin se, että viikon välein ollaan paikassa, jossa äidin ja isän lisäksi on ainakin kymmenkunta innokasta syliä. (Ellu ei muuten vielä vierasta, ehkä ihan hyvä tässä juhlaputkessa!)


Tällä kertaa vuorossa olivat miehen valmistujaisjuhlat meillä kotona. Juhlia vietettiin kolmessa osassa, ensin päivällisen merkeissä, sitten kahvitellen iltajuhlissa ja vielä seuraavan päivänä lapsiperhevierailla. Mukavia olivat kaikki juhlat ja kaikki vieraat, ihanaa että melkein kaikki kutsutut pääsivät juhlimaan meidän perheen valmistunutta!


Tarjolla oli iltajuhlissa kaikenlaisia makeita tarjottavia, koska pitkämatkalaiset kävivät jo päivällä syömässä. Pöydässä oli siis

Mansikka-vaniljamuffineja
Limemuffineja
Mokkamuffineja
Raparperi-marenkimuffineja
Teekkaripipareita
Marenkeja 
Vihreitä kuulia, kookospalloja & viinirypäleitä
Valkosuklaa- ja kinuskipopcornejaKaikki tarjottavat maistuivat vieraille, mutta kyllä niitä jäikin... Karjalaiseen tapaan olin varautunut oikein reilusti, varsinkin kun iso osa vieraista oli reippaan ruokahaun omaavia nuoria miehiä. Viimeisten vieraiden kanssa syötiin vielä myöhäisiltapalaksi salaatteja ja juusto- ja chilikierteitä.Ellu oli nuorin juhlija ja oikein reipas sellainen. Seurusteltuaan aikansa Ellu nukahti tädin syliin ja veteli sitten vielä omassa sängyssään unia melkein tunnin, seurustellen, hymyillen ja jutellen taas loppujuhlien ajan. Ihan hyvä, äiti nimittäin teki täyden työpäivän tarjoilijana, siivoojana, kokkina, valokuvaajana, baarimestarina ja emäntänä, äidintyön lisäksi.


Loppukesälle ei olekaan enää tiedossa juhlia, joten ehkä tässäkin taloudessa voidaan jättää leipominen hetkeksi vähemmälle. Katsotaan seuraavan kerran sitten, kun Ellun nimipäivät ovat loppusyksystä!

Onnea, kulta! Olit juhlapäiväsi ansainnut ja me olemme Ellun kanssa siusta oikein ylpeitä! <3

jk. Mies sai monenlaista valmistujaislahjaa, mutta meidän äiti+tytär+mummi-anoppi -kolmikko antoi miehelle tällaisen kortin. Lahjan sitten ehkä arvaattekin.... :

8 kommenttia:

 1. Elämä on yhtä juhlaa -lausahdus pätee kyllä teillä! :-) Mies oli varmaan tyytyväinen tuollaiseen extreme-lahjaan? Huih, vau.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mies tykkäsi - nyt mie vaan toivon, että miusta ei tulisi leskeä ja Ellusta puoliorpoa!

   Poista
 2. Hyvän näköisiä leivonnaisia. Teekkaripiparit olivat hauskoja!!!

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä vääntäessä tuli kyllä ylioppilasjuhlien valmistelu mieleen. :D

   Huvittavaa, että hiukan käänneltyinä teekkaripiparit näyttivät vähän hiiriltä... Pitänee pitää mielessä, jos Ellu joskus haluaa Kissa&hiiri -teemasynttärit!

   Poista
 3. Oi, wau ja nam mitä herkkuja pöytä täynnään! :)
  Muffineista löytyi varmasti jokaiselle mieluinen makuelämys. Sen verran monta sorttia näytti olevan.
  On varmasti mukava tuollainen elämyslahja. Jää ikuinen muisto, kun tavarat saattaa vuosien saatossa kadota niin muistot jää ikuisiksi ajoiksi mieleen elämään. Hyvä lahja idea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muffinit maistuivat kyllä hyvin eikä mikään maku ollut ylitse muiden, kaikilla taisi olla vähän eri lempparit. :)

   Mies ei toivonut tai tarvinnut mitään, joten elämys oli miusta tässä tilanteessa se paras lahja. Ja oli mieluinen! Lahjaksi mies sai muitakin elämyksiä, pitää kirjoittaa niistä joskus, joukossa oli pari tosi hauskaa.

   Poista
 4. Ihanasti suunniteltu tuo juhlien (ja tarjottavien) värimaailma natsaamaan miehen haalareiden mukaan! :) Ja te olette kyllä niin ahkeria leipureita että oksat pois! Näyttää kyllä kaikki niin maukkailta, nams.

  Trion lahja on huikea! Itse en kyllä ikimaailmassa uskaltaisi lähteä korkeuksista loikkimaan - eikä kyllä K sen puoleen. Ollaan tällaisia maan pinnalla viihtyviä immeisiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei sie huomasit, mistä tämä värimaailma tuli. :D Haalareiden väri on kuulemma kunnia-asia, joten pitihän se nyt näkyä valmistujaisissakin.

   Miekin katselen oikein tyytyväisenä sieltä lentokentän reunalta käsin, miua itseäni ei saisi hyppäämään. :P

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!