torstai 8. elokuuta 2013

Ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin


Eilen illalla suunnittelin kirjoittavani oikein kunnon valitusvirren. Koko päivä tuntui menevän ihan takamukselleen ja muotoiltiin jo miehen kanssa hienoja aloitussanoja tälle tekstille: "Oletko ajatellut hankkia lapsia? Lue tämä ensin." Tai "Odotatko ensimmäistä lastasi? Älä helkatissa lue tätä."


Mutta, koska kaikesta pitää (ainakin yrittää) ajatella positiivisesti, niin tässä tätä nyt sitten tulee:

-Ellu kitisi koko hiivatin päivän - ja sama positiivisemmin - Ellu uskaltaa näyttää tunteensa
- Ellu ei nukkunut yksiäkään yli puolen tunnin unia - Ellu alkaa olla aktiivisempi päiväsaikaan ja saa tarvitsemansa energian pitkistä yöunista 
- Miun vasen käsi on niin kuiva, että se on osittain vereslihalla - oikea käsi on melkein kunnossa
- Narttukoiramme haukkoi jostain ihmeen syystä jokaista ulkoa kuuluvaa risahdusta (juoksut tulossa? Ellun kiukuttelu?) - Narttukoiramme suhtautuu vakavasti tehtäväänsä lauman suojelijana
- Ellu kieltäytyi rintaruokinnasta - Ellu suosii ravinnonsaannissaan pulloruokintaa ja soseita
- En saanut aikaiseksi oikeastaan mitään niistä jutuista, jotka miun olisi pitänyt eilen tehdä - Keskityin viettämään laatuaikaa tyttäreni kanssa
- Onnistuin (saamattomuudestani huolimatta) läiskyttämään maalia terassin pöydälle - Jätin jälkipolville merkin itsestäni luovana ja aikaansaavana ihmisenä 
-...Ja raapaisemaan rautalangalla syvän haavan polveeni -  Eli sain todellakin aikaiseksi monenlaista!
- Metsälenkillä koirat käyttäytyivät kuin hölmöt, korvat olivat kai jääneet kotiin - Käytiin koirienkin kanssa metsälenkillä
- Useammin kuin kerran olisin halunnut pakata sekä tytön että koirat pahvilaatikkoon ja lähettää Timbuktuun  - En kuitenkaan lähettänyt! 
- Ellun jatkotutkimuskutsua ei ole vieläkään tullut - Ellun sivuääntä ei siis pidetä vakavana vaivana. Ja postilaatikossa ei ollut myöskään yhtään laskua, extrabonus!  
- Ellun nukkumaan mentyä oli pakko siivota ja tiskata ja siinähän se ilta sitten olikin - Kodinhoidollisetkin työt tulivat tänään tehtyä 


Oli päivässä toki mukaviakin hetkiä. Ellu on oppinut tarttumaan tavaroihin vain yhdellä lähdellä, mm. viinirypäleeseen ja alkanut päristämään, sitä on ollut hauska seurata. Ja innostunut heiluttelemaan sanomalehden sivuja. Kaveripariskunnan kanssa käytiin niin eilen kuin toissapäivänäkin illalla rannalla nauttimassa ulkoilmasta. Oli kiva käydä metsässä koirien kanssa ja kiukkupäivänsä lomassa Ellukin jaksoi välillä hymyillä ja jutella aurinkoisesti.


Mutta silti, toivottavasti tänään olisi vähän kevyempi päivä!

16 kommenttia:

 1. Mä en kyllä kestä jos sinäkin alat kirjoittaa näitä nuorille äideille niin tyypillisiä valituspostauksia. En tarkoita, ettet voisi kirjoittaa mistään negatiivisesta elämässäsi, mutta tuollaista listaa ei ole mukava lukea. Vaikka siinä oli se toinenkin puoli esitettynä toisella printillä. Olen erityisesti rakastanut blogisi myönteisyyttä.

  Toki blogi on sinun ja saat tehdä täällä mitä haluat. Lukija tässä vaan kertoo mielipiteensä, mikä on taas lukijan oikeus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että koet blogini posiitiivisena!

   Tottakai mie kirjoitan mielelläni kivoista asioista eikä pikkujutuista valittaminen tai niistä ahdistuminen kuulu miun blogin ulkopuoliseen elämäänkään. Harmistuksista vuodattaminen kuuluu kuitenkin aina välillä miunkin elämään ja tähän blogiin - niille on ihan oma avainsanansakin tuolla sivupalkissa. :D

   Miusta olisi jotenkin väärin, jos kuvaisin meidän elämästä ainoastaan sen puolen, jossa mie sisustan, tuunaan ja leivon, tyttö hymyilee aina iloisena ja koirat makoilevat raukean tyytyväisinä jalkojen juuressa. Kun ei se tämä ole aina vain sitä, välillä menee huonommin - ja miusta se kertoo jotain, että niistä huonoista hetkistä huolimatta jaksan ottaa asioista iloa irti taas hetken päästä.

   Koska kirjoitan tätä blogia kaikkein eniten itselleni muistoksi näistä ajoista, niin vuodatusta on varmasti luvassa vastakin. Ymmärrän kyllä, että vieraan ihmisen ahdistuspurkaukset eivät kauheasti kiinnosta, mutta ne voi sitten hypätä yli ja tulla seuraavana päivänä lukemaan taas jotain aurinkoisempaa!

   Poista
 2. ^ Olipa turha kommentti. Ja vielä anonyymina, ylläri.. Jos ei kestä, niin ihmisen pää kääntyy aika jouhevasti, niin voi katsella muualle ja lukea jotain ihan muuta.

  Saa sitä välillä valittaakin jostain. Vaikka perusasiat on kunnossa, ja yritän itse ajatella että joillain menee paljon huonommin, niin SAA valittaa. Ja pitää! Jos omat asiat tuntuu liian veemmäisiltä, niin pitäisikö silti kaiken olla niin ihanaa pinkkiä hattaraa 24/7. Ja olihan sulla muitakin pointteja mitkä ärsytti tällä hetkellä, kuin vain pelkästään vauvajuttuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miusta antaisi miusta ja meidän elämästä ihan väärän kuvan, jos aina kirjoittelisin vain siitä, kuinka mukavaa on ollut ja miten paljon olen saanut aikaiseksi. Henkilökohtaisesti en jaksa lukea niitä blogeja, joissa kaikki on sitä pinkkiä hattaraa kellon ympäri - kun eihän kenenkään elämä oikeasti ole aina sellaista. (Eihän? :D)

   Poista
 3. Ah, niin tutun kuullosta! Onneks noita päiviä ei yleensä oo tuhottoman paljon! Ja parempihan se tänne blogiin on purkaa, eikä esim. Mieheen, lapseen tai niihin koiriin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miekin lohduttauduin, että jos tuossa olisi nyt tämän kuukauden vastoikäymiset samalle päivälle. :D Ainakin aamu on alkanut paljon paremmin ja tällekin päivälle on tiedossa kaikenlaista kivaa!

   Poista
 4. Voi Minde <3 Kuullostaa niiin meidän joka kolmannelta päivältä :D Ihanaa että avaudut myös niistä huonoista päivistä, ne kuuluu elämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina löytyy joku mammabloggaaja, joka ymmärtää! :D <3

   Poista
 5. Ihanan rehellistä tekstiä! :) Itsekin pidän juuri blogisi myönteisyydestä, mutta myös siitä, että se on rehellistä ja kertoo arjesta juuri sellaisenaan! Aina elämän ei tarvitse olla helppoa ja kivaa. Itse koin siun tekemän listan enemmän Vaikeuksista voittoon -listaksi, eli vaikka joskus onkin vaikeaa, niin silti sieltä löytyy myös positiivisia asioita. :) Toivotaan, että tänään olisi Ellulla parempi päivä ja äitikin jaksaa hyvin menossa mukana :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rehellisyys on iloni. :D

   Tänään oli tosiaan parempi päivä, Ellu oli kärsivällisempi äitinsä satunnaisen ymmärtämättömyyden ja hitauden suhteen.

   Poista
 6. Tsih. Niin tuttua, niin tuttua. :-)

  Näitä on kyllä välillä mukava lukea, kun joskus sitä miettii, että onkohan muilla tällaista (siis kiukkupäiviä, jolloin kaikki muukin menee päin mäntyä, mikähän siinäkin on). Ei mitään pinkkiä hattaraa kiitos, ainakaan jatkuvasti, koska ei se normaali elämä sitä ole. Ihanaa elämää, tuollaisten päivien jälkeen osaa taas arvostaa niitä hyviä päiviä. Tsemppiä! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miustakin on ihana välillä lukea, että toisillakin on joskus rankkaa eikä mene niin hyvin - se auttaa suhteuttamaan ja jaksamaan niitä omankin arjen haasteita.

   Kiitos tsempeistä! Tänään jos saisi kunnolla unta palloon niin mikäs tässä olisi odotellessa viikonloppua.

   Poista
 7. Musta on kiva, että blogissa näkyy koko elämän kirjo - iloiset hetket, onnen tunteet ja myös ne vaikeat päivät. Vaikka tän postauksen aiheena olikin ei-niin-hyvä-päivä, niin postaus oli kirjoitettu tosi hauskalla tavalla ja hymyilin kyllä sitä lukiessani. Eli ei tätä mun mielestä edes voi laskea valituspostaukseksi! Mutta hyvä, jos tänään on ollut jo parempi päivä! :)

  Tulin muuten pitkästä aikaa tietokoneelta lukeen tätä sun blogia ja ihailin suuresti sen ulkoasua. Hienoja uudistuksia oot tehnyt (mobiiliversiossa kaikki hienoudet ei näy). Peukku uudistuneelle ilmeelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Humoristiseksi mie tän postauksen tosiaan tarkoitin, mutta huumori ei ole koskaan ollut miun vahvin laji - ala-asteella olin jälki-istunnossakin humoristiseksi tarkoitetun aineen takia. :D

   Kiitos ulkoasukehuista! Kyllähän tässä vieläkin olisi säädettävää, mutta säädän sitten taas kun kyllästyn!

   Poista
  2. Voi ei toi jälki-istunto :D

   Poista
 8. :'D mahtavaa! Äitiys on niin täynnä tunteita, hyviä ja huonoja! Välillä pitää vähän avautua :D

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!