torstai 22. elokuuta 2013

Ellun (4,5 kk) vaatekaapilla, taas


Olen tässä viime päivinä käynyt läpi Ellun seuraavan koon vaatteita ja syksyn ja talven ulkovaatteita. Tyttö kasvaa kamalaa vauhtia, nyt käytössä on kokoja 62-68 (vauvanvaatteissa on muuten uskomaton kokovaihtelu!). Syksyllä käytössä taitavat olla koko 68 ja 70. Mitään hidastumista Ellun kasvamisessa ei nimittäin vielä ole näköpiirissä...

Vaatekaapin täydentäjät

Mies kysyi, onko miusta surullista laittaa pois Ellun pieniä vaatteita. Ensimmäisellä kerralla se oli, mutta ei enää, nyt olen vain höppänän iloinen siitä että saan ottaa esiin uusia, kivoja vaatteita. Valtaosan syksyn vaatteista olen ostanut Ellun ollessa vielä mahassa, hämmentävää. Käyttöön pääsee myös moni Ellun mummin tekemä vaate ja tädin neulomat villapöksyt. 

Millam kyseli taannoin omassa blogissaan, että onko muilla jo talvihaalari mietittynä. Tuota....

 
 
 .... juu, on mietittynä.

Miulla on siis Ellulle kuusi haalaria. Tosin puolustaudun nyt sillä, että päällimmäinen on välikausihaalari, eli oikeastihan haalareita on vain viisi...

Syksyllä käyttöön tulevat siis tuo (ihana)  vaaleanpunavihreä haalari ja tuo parin vuoden takaisen äitiyspakkauksen haalari. Ja koska epäilin, etteivät ne mitenkään mahdu Ellulle koko talvea, niin ostin lopputalveksi tuon (ihanan) punasinisen haalarin. Lila haalari on aika ohut ja sopii sitten kevättalveen, ja tuo Lassien perushaalari oli niin hyväkuntoinen ja melkein ilmainen, joten ostin senkin. Saattaa mennä Ellulle jo loppukeväällä, mutta ainakin ensi syksyllä. Talveksi 2014 yritän sitten ostaa vain yhden haalarin... 

 
 

Pipoakin on odottamassa useammanlaisia. Tuohon sinipunaiseen haalariin haluaisin Ellulle punaisen pipon ja tumput, pitää varmaan pyytää jotakuta itseäni lahjakkaampaa tekemään. (Tarvitseeko Ellu näin monta pipoa? Ihan varmasti. Näissäkin on vähän erikokoisia ja lisäksi meillä on miehen kanssa aina Ellun hatut hukassa...)

Ja miulla on kai jokin vimma pukea lastani pieneksi eläimeksi, kun joukossa on kaksi pupupipoa ja kaksi nallelakkia... Tämän ihanan pupupipon sain (tai Ellu sai, mutta äiti siitä enemmän innostui) kyläreissulla kaverilta, kiitos vielä! :)


Btw, kutsu niihin Ellun sivuäänitutkimuksiin tuli (viimein). Kahden viikon päästä vietetään melkein koko päivä sairaalassa kaikenlaisissa kokeissa.(Ja kutsun mukaan sairaanhoitajan suorittamana on "painon, pituuden ja verenpaineen mittaus kaikista raajoista". Onko tää jonkun muun mielestä hassunkuuloinen lause?) Hiukan mietityttää, kuinka Ellu jaksaa koko päivän sairaalassa ja mitä tyttö mahtaa tykätä kaikista mittauksista ja piuhoista, mutta eiköhän siitä selvitä.


jk. Hei, miun pienellä blogilla on melkein 50 lukijaa! Huimaa, teitähän on yli tuplasti enemmän kuin muinaisella ala-asteellani oppilaita! Jos jostain joskus löytyy se viideskymmenes, niin keksin jotain kivaa tänne! :)

14 kommenttia:

 1. Eipä Ellu ainakaan palele talvella! ;) Kaikki oikein kivoja haalareita, omaa silmää miellytti eniten pallokuvioinen vk-haalari sekä punasininen talvihaalari. Ja siihen talvihaalariin on todellakin saatava punaiset asusteet! :)

  Itse joudun (tai siis jee saan!) ehkä ostamaan Tirpalle vielä yhden kokoa isomman vk-haalarin, kun alkaa näyttää siltä, ettei tyttö mahdu koko syksyä 74cm haalariinsa. Koska toi kasvu oikein hidastuu, let me ask!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei palele. Ja onhan se järkevää olla varahaalari, jos tulee vaikka uskomaton vaipanvuotovahinko, ja varahaalarin varahaalari, jos vaikka kastuu sateessa, ja.... ;)

   Toivottavasti koripallolapsille on sitten jotain valtakunnallisia leirejä, jonne mammat voi mennä mukaan. Likat voi treenata muiden pitkänhuiskeiden kavereittensa kanssa ja me voidaan mennä vaikka porealtaaseen lillumaan. :D

   Poista
  2. Pitäiskö perustaa jo näin hieman ennakkoon koripallomammojen liitto :D

   Poista
 2. Kivoja haalareita! tuo pallokuvioinen on minunkin suosikki, ja sitten tuo vihreä-vaaleanpunainen ja.. :D

  Talvivaatteita pitäisi hankkia täälläkin. mä en vaan jotenkin osaa hahmottaa yhtään minkä kokoisia vaatteita poika tarvii talvella. Mun ei oo tarvinnut miettiä vaatejuttuja juurikaan, kun pienimmätkin koot meni sen pari ekaa kuukautta.. Nyt poika kasvaa kuitenkin (kai) ihan normivauhtia, ja mä oon ihan pihalla että mikähän koko mahtais olla sopiva sitten kun talvi tekee tuloaan. Nyt tuntuu lähinnä siltä, että vaatteet käy pieneksi sitä mukaa kun kaivan isompia kokoja esille..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie ostin jo raskausaikana aika paljon tämän koon vaatteita valmiiksi, kröhöm - miullahan sitä luppoaikaa oli. :P


   Teidän J.:n kasvuvauhti on kyllä hieno! Mie ajattelin Ellun kohdalla, että ostan mieluummin vähän isompia vaatteita talveksi, kun tyttö ei kuitenkaan vielä kävele ulkona seuraavan lumen aikaan, joten esim. liian pitkät lahkeet ei niin haittaa. Ja tää lasten kasvuvauhti on kyllä jotain ihan uskomatonta - vanhempainvapaa on kyllä ihan tarpeen, koska työssäkäydessä ei kyllä ehtisi olla koko ajan perkaamassa pienimpiä kuteita pois...

   Poista
 3. Voi luoja... Meillä on tasan tarkkaan yksi haalari, se äp:n mukana tullut. Välikausihaalari? Mikä se on? Huuuhhhh... :-D Oon kyllä oikeasti yrittänyt etsiä koon 80 haalaria tuloksetta, ne ovat olleet joko susirumia tai väärää kokoa. Ja 80 euroa en halua uudesta maksaa, kun käyttöaikaa en tiedä.

  Mutta apua miten paljon teillä on vaatteita! Vilhon vaatekaappi huokuu tyhjyyttään tuohon verrattuna. Tosin ei meilläkään ole miehen kanssa hirveästi vaatteita, joten johtunee siitä (tai sit äitin laiskuudesta vaatekaupoilla, mutta ei puhuta siitä) :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri tämän takia meillä on niin monta haalaria. :D Kun kivannäköinen ja kohtuuhintainen sattuu kirpparilla kohdalle niin harvoin, että sehän on pakko ostaa! Ja haluaisin uskoa, että nuo kaikki tulee käyttöön ennemmin tai myöhemmin.

   Sanoin miehelle, että Oon mielestä meillä on paljon vaatteita. "Ai, eihän tuossa edes ole kaikki", totesi siippani. Kröhöm... Noh, meillä on päinvastoin, miulla on paljon vaatteita, miehellä on paljon vaatteita ja tadaa, niin on Ellullakin. Puolustaudun sillä, että syksyn kokoja on tullut tosi paljon lahjana sukulaisilta ja kavereilta Ellun syntyessä. Ja Ellun mummi on myös innokas vaatteiden ostaja ja tekijä. :D

   Poista
 4. ohoh tuo haalari määrä mut jos nyt kurkkaan isompien vaatekaappiin niin olen iha hiljaa :D onhan meilläkin isommilla hyvin tota vaatetta vaikka pieni mies jääkin vähemmälle. menee kyl niin isoveljen vanhempiin vaatteisiin :) Tsemppiä muuten sairaalapäivään. Meillä on kans sellainen tiedossa meidän 5kk pojulle ens tiistaina. Vielä en halua asiasta niin julkisesti puhua mut katsotaan miten menee. Ei mitään siis vakava vakavaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Tsempit teillekin. :) Mie en jaksa uskoa, että Ellullakaan olisi mitään vikaa sydämessä, kun tyttö on niin terve, energinen ja kasvaa hyvin. Hiukan tietysti hirvittää, että miun pieneen laitetaan kaikkia antureita ja sitä tutkitaan. :/

   Seuraavan haalarin ostan aikaisintaan keväällä, seuraavaa talvea varten. Vissiin miulla varhaiskasvattajana on jonkinlainen fiksaatio lasten sopiviin ulkovaatteisiin!

   Poista
 5. Ihanan näköisiä vaatteita Ellulla! Meillä nykyään tuntuu uusi vaatekoko tulevan ihan yllätyksenä. Ensin vaatteet sopii hienosti pidemmän aikaa ja yhtäkkiä, melkeinpä yhdessä yössä vaatteet ovatkin tulleet jo pieniksi. Pitää tälläkertaa varautua paremmin seuraavaan vaatekokoon, joka on muuten 92cm!

  Meillä oli myös Pikku-E:n ollessa vauva yhtä suuri haalarivarustus :) Suurinosa oli sukulaisilta tulleita ja näin ollen myöskin vanhoista äitiyspakkauksista. Käytettyä niistä tuli vain paria, muistaakseni.

  Ja ihaniahan nuo eläinlakit on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, sama meillä! Joitain yksittäisiä bodyja tai housuja saatan ottaa käytöstä pois kun huomaan niiden olevan liian pieniä, mutta sitten yhtäkkiä hihat alkaa olla kaikissa lyhyet ja bodyjen nepit eivät yllä kunnolla kiinni.. Lapset kasvaa kovin varoittamatta!

   Mie tosiaan toivon, että nuo tulisi kaikki käyttöön, kun ovat tosiaan eri kokojakin. Pitää raportoida, kunhan haalarikausi on ohi. :D

   Poista
  2. Pikku-E:llä tuossa Ellun iässä bodyt tuli pieniksi juurikin pituudeltaan ja se johtui monesti kestovaipoista, ne kun ovat isompia kun kertakäyttöiset. Olisi pitänyt tehdä tai ostaa bodyjen jatkepaloja, mutta en saanut aikaiseksi silloin. Kannattaa siis kokeilla, jos et ole vielä kokeillut! :) Pidentää kuulemma bodyjen käyttöikää aika paljonkin :)

   Poista
  3. Miulla itseasiassa on jatkopala, ja se on kyllä ollut hyvä - kestovaipat tosiaan vaativat osansa bodysta.

   Poista
 6. Mä oon ihan heikkona vauvojen/lastenvaatteisiin! Ja aikuistenkin... :D Mutta meidän Ekulla on niin muhkea vaatekaappi, ettei ne kaikki mahtuisi edes samaan kuvaan! :D Tuolla omassa blogissani esittelinkin sen popin haalarin, mutta aikaisemmin (joskus keväällä?) taisin jo kirjottaa Mini Rodinin panda-haalarista jonka löysin huuto.netistä ja kesällä ostin H&Mn alesta yhden talvihaalarin koska se oli niin pirun halpa! Eli kolme haalaria meilläkin (ja yksi takki). Oon ajatellut, että ois yksi siistimpi haalari ja kaksi rönttää. Jos toinen rönttä-haalari on märkä, niin päästään silti pihalle, koska toinen on kuiva :) Kengiksi toivottavasti riittää noi Sorelin talvikengät ja sitten kartsalle SkoPunktenin mustat bikerit! :) Miksei lapsella muka saisi vaatteita olla? :D

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!