perjantai 16. elokuuta 2013

Keramiikkahääpäivä

Meillä oli tosiaan eilen neljäs hääpäivä. Kiitos kulta näistä hienoista aviovuosista, ja myös vuosista ennen sitä!

Sain töistäpalaajalta yllätyksen!

Viime vuonna kertoilin häistämme aika paljon, niistä voi lukea täältä. :)

Hääpäiviä olemme juhlineet vaihtamalla pienet lahjat ja joko käymällä jossain syömässä (...pitsalla...) tai tekemällä itse jotain hyvää ruokaa. Tänä vuonna menimme romanttisesti Raxiin: ramppasimme siellä yhdessäolomme alkuvuosina joten tätä voisi pitää romanttisena nostalgiana, mutta oikea syy taisi olla, että se sattui näppärästi ostosreissun varrelle. Mutta hei, ei ne seinät, vaan se tunnelma! ;)

Häälahjoissa olemme leikkimielisesti noudattaneet hääpäivien nimitysten mukaisia lahjoja  (ks. lista hääpäivien nimityksistä vaikka Wikipediasta.) Usealle hääpäivälle löytyy monta eri nimitysvaihtoehtoa: esimerkiksi neljäs hääpäivä on keramiikkahäät, kaarnahäät, kukkahäät tai hedelmähäät. Viime vuonna sen sijaan valittavaa ei ollut, ne olivat vain nahkahäät. Hääpäivän nimityksien mukaisilla lahjoilla pystyy juhlistamaan yhdessäoloaan ensimmäiset viisitoista aviovuotta, sen jälkeen juhlia tulee joka viides vuosi. Ja ehkä se on ihan hyväkin, koska silloin nimitysten mukaiset lahjat tulisivat aika paljon kalliimmiksi: luvassa ovat mm. helmihäät (30 vuotta naimisissa), rubiinihäät (40) ja safiirihäät (45).

Ensimmäisenä vuonna vietimme paperihäitä (mie sain kyllä korun, mutta mies sai luentopaperia ja muuta opiskelutavaraa), sitten pumpuli- tai puuvillahäitä (mie sain pehmolelun, mies t-paidan) ja viime vuonna tosiaan nahkahäitä. Silloin mie sain lahjaksi nahkaisen korurasian (tai itse asiassa kaksi, koska yksi ei olisi miulla riittänyt kuulemma mihinkään) ja mie annoin miehelle nahkakantisen valokuva-albumin. Jujuna on, että siihen tulee yksi sivu meidän jokaisesta aviovuodesta, tänä vuonna täytin siis neljännen sivun.


Tänä vuonna vietettiin keramiikkahäitä (tunnetaan myös posliinihääpäivänä, vaikka joidenkin mukaan posliinihäät ovat vasta 25. hääpäivänä), en ollut koskaan noista muista nimityksistä kuullutkaan. Yhteisymmärryksessä päätettiin ostaa toisillemme muumimukit. Mies siis osti miulle ihan minkä vain halusi miulta kyselemättä, ja päinvastoin. Mie sain Sosulin:

"No kun sillä on nappeja ja se keräilee vain niitä nättejä nappeja. Ja tuo sopii hääpäivään. Ja kun sie tykkäät lämpimästä (mukin toisella puolelle Sosuli siis istuskelee takkatulen ääressä.)"
Ja ihan kuin Sosulin nappien joukossa lojuisi tuttikin!
 Miun ois varmaan pitänyt ostaa miehelle Hosuli-muki, mutta jotenkin kattila päässä nappeja keräilevä, lapsensa (Nipsun) hukkaava hosuli ei kuvastanut miestä. Haisuli ja Muumipappa -mukit meiltä jo löytyivätkin, mutta pienen pyörittelyn jälkeen löysin juuri sopivan mukin parisuhteemme teknisemmälle osapuolelle, joka kiltisti nikkaroi melkein mitä vain mie pyydän:


Wikipedian mukaan Muumipeikko on luonteeltaan kiltti, utelias ja vilkas, joten sekin sopii mieheen hyvin. Tosin Muumipeikko pitää uimisesta, syö havunneulasia, itkee aika usein ja seurustelee kaikenmaailman noituudenharrastajien ja piipunpolttajien kanssa, se ei ihan päde siippaani. Harmi, että tiedemies-Niiskusta ei ole tehty muumimukia!


Kuten neljä vuotta sittenkin, mukavan juhlapäivän jälkeen koittaa taas arki ja pitää siivota. Häiden jälkeen oli enemmän siivottavaa mutta myös enemmän apuvoimia, nyt joudun heilumaan mopin varressa ihan itsekseni.

Mukavaa alkavaa viikonloppua!


jk. Suunniteltiin jo sitäkin, kuinka juhlistetaan ensi vuotta, kun ollaan oltu naimisissa viisi vuotta. Mie olin ajatellut jotain ihanaa lomaa etelässä, mies risteilyä Tallinnaan. Noh, onhan Tallinnakin etelässä, mutta ehkä vielä pitää vähän yhteensovittaa näitä suunnitelmia...

8 kommenttia:

 1. Onnea <3 Ja tuo on kyllä niin miehenlogiikkaa, laitetaan ranttaliksi ja mennään Tallinnaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä siinä, Tallinnakin kelpaa, mutta sitten haluan ainakin kivaan hotelliin ja syömään johonkin muualle kuin Hesburgeriin tai Virun Amarilloon. :D

   Poista
 2. Vielä kerran lämpimät onnittelut ja aikä jännä juttu muuten että Niiskusta ei ole mukia lainkaan! Toisista hahmoista kuten esim. Pikku Myy ja Nipsu on useampikin muki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Googletin, että onko Niisku-mukeja koskaan tehtykään, ja siinä samalla selvisi, että Niiskusta ei koskaan tulekaan mukia, koska Tove Jansson oli piirtänyt Niiskun erinäköiseksi kuin se televisiosarjasta tunnetaan.

   Poista
 3. Mahtavan paljon onnea! Joku syy siihen oli, ettei Niiskusta ole mukia, mutta en muista sitä ollenkaan... Joskus keräsin muumimukeja ja silloin asia tuli esille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muumimukit olisi kyllä hauska keräilykohde, mutta meillä juodaan niistä vain kahvia. :D

   Poista
 4. Ihan hirmuisesti onnea! Eikä sillä ole merkitystä missä sitä syömässä käy, kuhan seura on oikea. ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3

   Ihan totta, meillä oli Raxissa koko perheen voimin oikein mukavaa. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!