maanantai 12. elokuuta 2013

Kestot


Ellun ollessa ihan pikkuinen kirjoitin meidän kestovaippailusta täällä. Nyt kun tyttö on hiukan yli neljän kuukauden ikäinen, pitänee tehdä päivitys!

Meillä on käytössä useammalaisia kestovaippoja, koska en oikein osannut ajatella, millaiset kestot olisivat meille parhaita (kestovaippakieli oli jotain niin kamalaa...). Hankin sitten useammanlaisia ajatuksena, että kokeillaan nyt kaikkia ja hankitaan sitten lisää niitä, mitä vaikuttavat parhailta.

Vävy opettaa anoppia

Mie suosittaisin kestoilua harkitsevaa hankkimaan surutta useammanlaisia vaippoja: kaikki mallit eivät käy kaikenmallisille vauvoille ja toiset vaipat ovat paljon parempia tietyissä tilanteissa kuin taas toiset. Ja eipähän tule niin helposti leipääntymistä vaipanvaihtoon, kun välillä vaippa vaihtaa malliaan. ;)

Ellun ollessa pieni All in one -vaipat (eli kaikki tarvittavat imut sun muut näppärästi muovikuoreen kiinniommeltuina, suljet vain tarrat ja tadaa!) fuskasivat meillä aika usein, koska tytöllä oli niin hoikat kintut. Kushiesin pikkiriikkisimmät (olikohan koko 2-4 kiloa?) vaipat olivat parhaita, mutta mitkään säädettävät (yhden koon) aio-vaipat eivät käyneet meille. Nyt käytössä ovat yläkuvassa näkyvät Kushiesin (5-8 kiloa) ja Bum-geniuksen aio-vaipat (3,6-7,7 kiloa). Molemmat ovat olleet hyviä, tosin Kushiesista tuli aika pitkään varsinkin unilla läpivuotoja, koska Ellulla on niin kapoiset koivet. Keskikäyrävauvalle ne olisivat varmasti täyden kympin vaippoja heti viisikiloisina, meille ne alkavat olla hyviä nyt kuusikiloisina.

Aio - käytössä kotioloissa kun vaipat vain haluaa näppärästi jalkaan, neuvolassa ja hoitolaukussa, koska vievät vähän tilaa ja ovat nopeimmat vaihtaa


Harsovaippoja käytetään meillä edelleen, yleensä lisäimun kanssa. (Ellu taisi olla hiukan päälle kahden kuukauden kun alettiin käyttää lisäimuja?) Harson kanssa jalkaan vedetään joko villahousut (...joita meillä on tällä hetkellä sopivan kokoisina vain yhdet, koska mies kutisti toiset) tai muovikuori. Mies tykkää enemmän villahousuista, mie muovikuoresta. Kummastakaan ei läpivuotoja tule, joten vaikka harsovaipan taittelu ja laitto aamulla väsyneenä onkin joskus vähän haastavaa, niin harso+lisäimu+kuori -yhdistelmä on aivan loistava ja sopii kaikenkokoisille vauvoille. Ellua ei myöskään harmita märkä harso, mutta esimerkiksi autoreissuilla märkä aio alkaa tuntua inhottavalta jonkin matkan jälkeen.

Harsovaippa+imu+villahousut/kuori - käytössä, kun on vieraita (emme halua pissoja kenenkään syliin) tai kun on aikaa (tai jaksamista) taitella harsoa. Tai kun kaikki aio-vaipat ovat pesussa - harsoja meillä nimittäin riittääMutta kaikkien vaippojen supervaippa on Imse Vimsen kahdella imuläpällä varustettu vaippa! Loistava imukyky, ei vuoda, ei valu, tuntuu vauvasta mukavalta. Harmi, että meillä on näitä vain kaksi ja lisäksi kaksi samoista materiaaleista ommeltua flanellista sisävaippaa (käytetään muovikuoren kanssa).


Nämä aio-vaipat ja sisävaipat ovat meillä ehdottomia yövaippoja, Ellu nukkuu onnellisena yhdentoista tunnin yöunet vaikka vaippa olisi kuinka märkä. Ja koska näitä on niin vähän, ei näitä oikein muulloin käytetäkään.

Imse Vimsen AIO:t ja sisävaipat -  käytössä öisin

Muuten olen vaippavalikoimaame oikein tyytyväinen, mutta kolme vaippaa on meillä täysin turhia. Sain nämä sisävaipat eräältä tutulta, joka ei ollut keksinyt niille käyttöä. Juu, emme keksi mekään. Ne ovat olleet sellaisia "olisi pitänyt pyykätä jo toissapäivänä" -päivän varavaippojen varavaippoja, mutta kumpikaan meistä aikuisista ei oikein tykkää niistä. Ellun mielipide on vähän epäselvä. Miusta nää ovat hankalan mallisia laittaa, Ellun jalat tuntuvat jäävän liian levälleen tässä, ja vaikka imukyky on hyvä, niin nämä eivät oikein meinaa pysyä paikoillaan.


Omituiset sisävaipat (mitä nää nyt ovat nimeltään?) -  käytössä pyykkipäivinä, ja yleensä eivät silloinkaan. Todennäköisesti muokkaan näistä lisäimuja.


4 kommenttia:

 1. Meillä oli ekat 4kk kestovaipat käytössä ja Imse Vimset oli munkin mielestä kaikkein parhaimpia, löytyi niitä onneksi yli 10kpl! Kestovaippailu jäi, kun olisi pitänyt hankkia lisää isompia kokoja... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tämän takia hamstrasin raskausaikana vaipat varmaan ekalle vuodelle. :D

   Poista
 2. meillä pojalla ei oikee voi käyttää kunnolla kestoja ku on nii pitkä, painava ja ihan ohuet jalat! mut pitänee alkaa lisää ostaa harsoja että voi sitten niitä ruveta käyttää...monet kestot vaan meillä on vähän kohdalta vähän liian tiukat ja reisien ympärillä on hirmuiset ns rakoset, varmasti fuskais kauheesti!:D mut ehkä me päästään kohta puoliin harjoittelemaan niillä olemista jos poika tahtuis paksuuntua;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jalkojen hoikkuus on ongelma meilläkin, ja sitten fuskaa kun rakoja jää. :P Harsot ja muovikuori tai erityisesti villahousut ovat olleet hyviä hoikkakoivelle.

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!