torstai 1. elokuuta 2013

Raparperi-marenkimuffinit & Vanilja-mansikkamuffinit

Pari muffiniohjetta on jäänyt kokonaan tallentamatta, korjaanpa nyt asian!

Miehen valmistujaisissahan meillä oli tarjolla useammansorttisia muffineja, limemuffineja, mokkamuffineja sekä raparperi-marenkimuffineja ja vanilja-mansikkamuffineja. (Tämähän johtui siitä, että löysin monta kivaa muffinireseptiä, mutten yhtään mukavaa kakkuohjetta!)



Vanilja-mansikkamuffinien ohje oli vanhasta Yhteishyvästä, rapaperimuffineissa hiukan sovelsin. Itse muffinit ovat vegaaneillekin sopivia, marenkikuorrute luonnollisesti ei. Mansikkamuffinit olivat kuin pieniä mansikkakakkuja, oikein kesäisiä. Ja ainakin itse pidin raparperimuffinien koostumuksesta, ja marengilla kuorrutus oli onnistunut uusi kokeilu.


Ensin ne vanilja-mansikkamuffinit, ohje on kopioitu täältä.


Vanilja-mansikkamuffinit (12 kpl)

150 g margariinia

1,5 dl sokeria

1 vaniljatanko(tai 2 tl vaniljasokeria)

2 kananmunaa

3,5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 prk (200 g) kermaviiliä
Väliin:
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa

3 rkl tomusokeria


muutamia tuoreita mansikoita
Koristeeksi: 
Kermaa tai tomusokeria ja mansikoita 
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja vedä siemenet veitsellä vaahtoon. Jos käytät vaniljasokeria, lisää se myöhemmin jauhojen yhteydessä.
Vatkaa munat joukkoon yksitellen. Lisää jauhot kermaviilin kanssa vuorotellen ja sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina vuokiin. Paista uunissa 20-25 min. Anna jäähtyä.
Notkista tuorejuusto ja siivilöi tomusokeri sekaan. Perkaa ja paloittele mansikat. (Vatkaa kerma)
Leikkaa muffineista pois kansiosa. Jaa täytettä muffineihin ja painele jokaisen päälle muutama mansikkapala. Nosta kansi päälle ja siivilöi hieman tomusokeria päälle (tai koristele kermavaahdolla). Koristele mansikoilla.

  •  

Raparperi-marenkimuffinien ohje on täältä, muokkasin sitä hieman.


 Raparperi-marenkimuffinit (20 isoa tai 40 pientä muffinia)

300 g raparperia, kuorittuna ja pilkottuna (tuoretta tai pakastettua)
1,5 dl fariinisokeria

1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 1/4 dl omenamehua
80 ml rypsiöljyä
2 tl vaniljasokeria  


Marenki:
4 munanvalkuaista
2,5 dl sokeria

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Laita pieneen kattilaan raparperi, sokerit, sitruunamehu ja suola. Keitä niitä noin 10 minuutin ajan välillä sekoittaen, kunnes raparperi on pehmeää ja hajoaa. Anna jäähtyä n. 15 minuuttia.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Sekoita erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe ja ruokasooda. 
Lisää raparperiseokseen mehu, öljy ja vanljasokeri. Yhdistä seos jauhoseokseen. Sekoita varovasti kunnes taikina on sileää. 
Jaa taikina vuokiin ja paista pieniä muffineja n. 8 minuuttia, isompia n. 15 min.  Anna jäähtyä. 
Tee marenki: Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Vaahdon tulee pysyä muodossaan, jos siitä tekee kekoja.
Laita marenkimassaa pursotinpussiin tai muovipussiin, johon olet tehnyt pursotusreiän. Pursota marenki muffinien päälle. (Jos teet vain isoja muffineja, voit puolittaa marengin ohjeen tai tehdä ylijäämämarengista ihan tavallisia marenkeja - paista niitä 150 asteessa n. 25 min.) 

Paista muffineja uunin ylimmällä tasolla 200 asteessa niin kauan (n. 5min.) , että marenki on saanut hiukan väriä.


2 kommenttia:

  1. Kivoja uusia muffini-ohjeita itsellekin kokeiltavaksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, erityisesti tuo marenkipäällyste oli kivaa vaihtelua!

      Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!