maanantai 23. syyskuuta 2013

Äidin tyttö sairastaa


Meidän lauantaisella kaupunkireissulla Ellu pääsi taiteilijan malliksi. Täällä vietettiin taidetapahtumaa, jonka aikana oli mahdollisuus piirrättää itsestään pikamuotokuva. Ellu jaksoi yllättävän hyvin vaaditut kymmenen minuuttia, mutta olihan siinä taiteilijalla haastetta, kun tytöllä vaihtui ilme koko ajan. 

Viime yönä Ellu sai ensimmäisen nuhansa. Ressukalla oli nenä ihan tukossa ja unenpöpperöinen tyttö tietysti hätääntyi siitä. Nostettiin sängyn päätyä ja tyhjennettiin nenää, mutta unet jäivät viime yönä aika vähiin meiltä kaikilta.

 Nousin sitten tukkoisen Ellun kanssa ylös kuuden maissa ja aamupalan jälkeen tyttö olikin jo aika tyytyväinen tapaus ja leikki leluillaan ihan tavalliseen tapaan.  Nyt tyttö on aamupäiväunilla - toivottavasti saisi nukuttua hyvin ja tämä räkäisyyskin helpottaisi nopeasti. Meidän olisi tänään pitänyt tavata toinen äiti-tyttövauva -parivaljakko, mutta sen joutui nyt perumaan. Pöh. Kökkö nuha.


On ihanaa olla vanhempi, mutta olisin kyllä niin paljon mieluummin isä kuin äiti. Mie mietin aamukahvilla, että onko tytöllä ollut jossain kohtaa liian vähän päällä, vai liikaa, vai onko tullut vetoa, eikä ole ollut villasukkia, vai mistä tauti on tullut. Mies tyytyi toteamaan, että "tervetuloa Suomeen, Ellu, täällä ei ilman nuhaa selviä". Ja oikeassahan tuo oli.

Eilen meillä kävi espanjalainen vieras syömässä mustikkapiirakkaa (ei ilmeisesti oikein tykännyt, ressukka, puolukkamuffinsseja ei halunnut edes maistaa :D) ja appivanhemmat käväisivät. Appiukko ja mies saivat seinälle sen kauan haikailemani ja vihdoin hankkimani Lintukoto -valaisimen. Se on nyt Ellun huoneessa: laitan parempia kuvia siitä ja koko huoneesta huomenna, tai kunhan sairaanhoidolta kerkeän.

6 kommenttia:

 1. Muotokuvasta en kyllä olisi tunnistanut mummin pikkusta.Tuo valaisin on hieno.

  VastaaPoista
 2. Varoitus: tämä kommentti on kirjoitettu kännykällä ja matkustan paraikaa tärisevällä bussilla, joka on täynnä työmatkalaisia. Eli kirjoitusvirheitä ja ajatuspieruja saattaa esiintyä. Otin kuitenkin riskin, koska oon kaipaillut blogikommentointia ja erityisesti sun blogia.. :)

  Mutta siis tuosta Ellun nuhasta. Toivottavasti se menisi muutamassa päivässä ohitse. En halua pelotella, mutta Tirpan räkätauti on kestänyt pian jo pari viikkoa. Onneksi ylihuomenna on lääkärineuvola, niin saavat katsoa tytön korvat ym.

  Ja hei, toi valaisin on upea! Odotan innolla postausta, jossa se näkyy uudessa ympäristössään paremmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla siusta!

   Tyttö oli jo eilen niin reippaalla tuulella, että ajattelin tämän olleen ihan pikkujuttu. Viime yö oli kuitenkin taas tosi tuskainen. Huoh, ehkä se tästä - olen tietysti itsekin kipeä tässä samalla. :P

   Poista
 3. Hih, hauska tuo sun miehen kommentti! =D Ja niiiiin totta! =) Ellullekin taitaa kirahvi maistua, se on täälläkin suuressa suosiossa. Mutta toivottavasti Ellu paranee pian, ärsyttävä toisen nuha. Pöh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisin uskoa, että parempaan päin ollaan menossa. Itsellä on vain pää niin täynnä räkää että toivon vaan, että edes toinen meistä paranisi pian. :P

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!