torstai 12. syyskuuta 2013

Ellu vs maissinaksu

Mainitsinkin aiemmin, että Ellu on alkanut puuhailla ruuan kanssa itsekin. Kauheasti en ole voinut antaa tytön maistella itse, kun likka ei osaa vielä istua muualla kuin sylissä pieniä hetkiä. Maissinaksuihin, persikkaan, kurkkuun ja omenaan ollaan kuitenkin tutustuttu sylissä istuen tai pystyasennossa olevassa sitterissä. Tyttö on onnessaan ja vilkuilee miua välillä ylpeän näköisenä: "mie syön ihan itse! " No jaa, aika paljon äitikin tässä kyllä saa osallistua, kun tavarat ei oikein meinaa pysyä kourassa, mutta liikkeen kohti suuta Ellu tekee jo ihan oikein.

Äiti, ota kuva miusta ja naksusta!


Ole hyvä, saat tämän takaisin
No, maistetaan nyt sitten....
Naksu! Mie oisin huolinut persikkaa!
Jos se muuttuu paremmaksi toisella yrityksellä...
Noa, tule hakemaan naksu!

 (Ellu siis ihan oikeasti kävi tuijottamaan pöydän alla makaavaa koiraa ja tämän tullessa lähemmäksi työnsi naksukätensä hauvaa kohti. Aikaisin alkaa tämä koiran ja ruuastaan pitämättömän lapsen yhteispeli! Aiemmin maissinaksut ovat maittaneet hyvin, mutta ei todellakaan tällä kertaa..)


Ellu on myös innostunut juomaan itse. Hörppyytän tytölle soseaterioiden jälkeen hiukan vettä kaksikahvaisesta mukista, ja tyttö haluaa pitää kahvoista itse kiinni ja kallistaa mukia itse. Hörppiminen sujuukin ainakin nyt aika hienosti, joten olen vähän ajatellut, että jätämme nokkamukivaiheen välistä ja tuttipullon jälkeen siirrytään suoraan mukiin (tai snapsilaseihin, kuten parissakin blogissa on viime aikoina vinkattu!). 


 Tuttipulloa tyttö olisi jo pari kuukautta halunnut pidellä itse, joten hankimme Aventin "taikamukin". Kahvallisia tuttipulloja ei oikein ole, mutta tuohon Aventin oikeasti nokkamukipulloon saa vaihdettua Aventin tuttipullon tutin. (Taidan olla oikea Avent-fani, meillä on vain kyseisen sarjan pulloja ja mikrosteriloija! :D) Valtaosan ajasta mie tai mies hoidetaan pullonpitäjän virkaa, mutta aina välillä tyttö juo itsekseen maidonlopun: ja voi sitä ylpeää hymyä! 


jk. Eilen tulimme Ellun kanssa mummille. Kysymyksiä saa laittaa ja arvontaan osallistua vielä muutaman päivän, katsotaan, toimiiko netti siellä niin että pääsisin vastailemaan. :) 

10 kommenttia:

 1. Hauskaa, miten tyttö osaa olla jo ylpeä itsestään, kun huomaa tekevänsä jotain ihan itse! Aika hurjaakin, miten se omatoimisuus alkaa kehittyä jo noin varhain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä on nyt ollut vähän yli kuukauden ajan, kaikki olisi kiva tehdä itse ja siitä ollaan sitten ylpeitä. :)

   Poista
 2. Vauuu! Vesihörppy! Meillä se vesi pullautetaan samantien pihalle. No, kai se siihenkin tottuu. Ja ihanat nuo ilmeet! Voiiiii! =)

  Hauskaa mummeilua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ellu tykkää vedestä ja jos näkee mukin/snapsilasin pöydällä, ei maito sitten maistuisi. Auts.

   Poista
 3. Miten näistä kuvista voi tulla vauva kuume, vaikka oma vauva on vasta reilun vuoden!? :D

  VastaaPoista
 4. Oii <3 ihana lellu!!
  En kestä miten nää meiän vauvat kasvaa!!
  Käsittämätöntä.. Meillä tartuttiin eilen jo leluihin puuhamatolla :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi Lyytiä. <3

   Ainahan sitä varoitellaan, että vauvat kasvaa valtavaa vauhtia, mutta en uskonut ennen tätä. :P

   Poista
 5. Hah huomaan niin olevani kolmannen lapsen äiti kun unohtaa, että voi antaa jo sormiruokaa :D ekan kohdalla ja vielä toisenkin kohdalla tein kaikkea mutta nyt jotenkin tuo aika ei aina riitä tähän ajatteluun. Maissinaksua ollaan jo maisteltu mut ei muuta sormilla syötävää. Ihana kun mun muisti saa täältä muistutusta :D heh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmannen lapsen äiti osaa ottaa jo rennommin. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!