sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Kulttuurien kohtaamista & helpot puolukkamuffinit


Viime aikoina on tullut pyöriteltyä aikalailla samoja ja perinteisiä reseptejä: kun kerran viinimarjoja, omenia, mustikoita ja puolukoita on ollut tuoreena tarjolla, niin ollaan sitten leivottu niistä. Ihan niitä perusreseptejä, välillä on maittanut vieraille vähän paremmin ja välillä huonommin.

Meillä on siis miehen työpaikan kautta vaihto-opiskelijaystävänä espanjalainen nuorimies. Tavatessamme ensimmäistä kertaa hän vakuutteli pitävänsä valtavasti suomalaisista marjoista ja kaikesta niistä valmistetusta. Kun ehdotin, että voisin leipoa hänelle mustikkapiirakkaa ja tehdä jotain puolukoista, reaktio oli innostunut "oh great, can't wait, I loooove blueberrypie!"

Kahvipöydässä sitten paljastui, että ei muuten rakastanut. :D Mustikkapiirakkaa poikaressu pyöritteli pitkin lautastaan ja puolukkamuffinit jäivät kokonaan maistamatta, kulhossa olevia puolukoita hän maistoi yhden. Hih.

Jo tapaamisiltana oli muuten pieniä jännityksen hetkiä. Uudet ystävät tavattiin iltatapahtumassa, jossa Ellukin tietysti oli mukana. Ellulla oli vaunuissaan miun päällystämä makuupussi, ja kun kyselimme espanjalaiselta, mitä hän erityisesti haluaisi tehdä Suomessa, hän alkoi osoitella Ellun vaunujen suuntaan: "I don't know what that is in English, but I really would like to eat that one!" Ellun makuupussissa oli (ei sentään tyttöä itseään sillä hetkellä) oravan kuva ja mie jo kauhistuin, että mistä ihmeestä mie taion laillisin keinoin tälle etelämaalaiselle oravan syötäväksi.


Miun ilme taisi olla aika järkyttynyt, koska espanjalainen katsoi parhaaksi työntää kätensä Ellun vaunuihin ja kaivaa peiton alta jotain. Ellun isovanhempien tuoman pehmoporon! Luojan kiitos, poroa on jo paljon helpompi järjestää pöytään. :D

Mutta niin, espanjalaiselta jäivät puolukkamuffinit syömättä, mutta jäipähän meille enemmän! Nämä nimittäin olivat hyviä - ja helppoja.


Puolukkamuffinit 
12-14 kpl

1 dl kauraleseitä 
3 dl vehnäjauhoja
1-2 tl leivinjauhetta
1½ dl sokeria
/1 tl vaniljasokeria)
1 kananmuna
1 dl sulatettua margariinia
1 dl maitoa
2 dl puolukoita (itse laitoin desin verran enemmän) 

Sekoira kuivat aineet keskenään. Lisää kananmuna, margariini ja maito ja sekoita hyvin. Lisää puolukat.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista 200 -asteessa 15-20 minuuttia. 

2 kommenttia:

  1. :D Nauratti ihan ääneen ajatus siitä, että metsästät teille päivällispöytään oravaa... Tosin mun työkaveri oli sellaisen paistanut viime vuonna jonkun poikien illan loistavan idean seurauksena. Oli kuulemma ollut sitkeää ja hieman pihkaista.

    Voi harmi, etteivät puolukkamuffinsit maistuneet vieraalle! Mulle kyllä maistuisivat. Mäkin olen leiponut koko syksyn näitä "perusjuttuja" eli marjapiirakkaa, omenapaistosta sun muuta. Ja hyvä leipoa kun on aineksia tarjolla. Olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän haluan tehdä ja syödä perusruokaa. Tänäkin viikonloppuna meillä oli hernekeittoa... Ja illalla ajattelin pyöräyttää taas vaihteeksi omppupiirakkaa meidän raksamiehille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miun pappa kertoili aina samaa, että orava on ihan hyvää, tosin maistuu pihkalta. Eikä miullakaan olisi mitään kurrenmaistoa vastaan, varmaan siitäkin saisi oikein valmistettuna ihan herkkua? Mutta miten ihmeessä sellaisen saisi metsästettyä, siinä vasta kysymys...

      Mie olen huomannut ihan saman, hauduttelen karjalanpaisteja ja teen peruskalasoppaa ihan onnessani, tosin ruokalistalta löytyvät edelleen myös kaikki ihmeelisyydet, joita lapsuudenkotona ei todellakaan tarjottu. :D

      Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!