tiistai 24. syyskuuta 2013

....on se linnun laulupuuEllun huone tarvitsi seinävalaisimen sitä aikaa varten, kun tytön pinnasänky kannetaan meidän makkarista likan ihan omaan huoneeseen. Olin jo pitkään ihastellut Eelovin Lintukoto -valaisinta ja vihdoin viimein raaskin sijoittaa sen verran, että valaisin pääsi meille asti.


Ja koska linnunpöntöt ripustetaan puihin, niin miun ja miehen kesäprojektina oli puun rakentaminen. Materiaaleina oli vanha verholauta ja kirpputoreilta ostettuja vetimiä: varsinainen kierrätyspuu siis!

"Kun sormen panee pystyyn päin
on se linnun laulupuu -
siihen lentää lintu näin
sil on auki suu.
Tiu-tiu-tiu, tiu-tiu-tiu, 
siinä se laulaa vois. 
Tiu-tiu-tiu, tiu-tiu-tiu,
mutta se lentää pois."


 

Mie piirsin vanerinpalaseen puun ja oksan ja mies sitten sahasi ne irti. Vanerinpalat maalattiin valkoiseksi ja kiinnitettiin toisiinsa liimalla ja niittipyssyllä. Vetimien maalaamisesta voi lukea täältä. Vetimien kiinnityksen jälkeen puu propattiin kiinni seinään. 

 

Nuppeihin voi sitten aikanaan halutessaan ripustella tauluja, Ellun piirrustuksia, koruja tai vaikka nättejä vaatteita roikkumaan. 

 

 (Pinna)sängyn paikka on puun juurella, tuossa norsutauluhyllun alla. Saas nyt sitten nähdä, milloin Ellu muuttaa omaan huoneeseensa: Ellu on uskomaton kääntyilijä ja unissaanjumppaaja, joten se häiritsee miua, ja toisaalta häiriinnyn myös siitä, jos Ellu jossain kohtaa yötä nukkuu sikeästi paikallaan. Ja jotta mie en olisi univaikeuksieni kanssa yksin, niin Ellukin on alkanut heräillä siihen, kun me miehen kanssa tullaan nukkumaan tai jos mie kääntyilen öisin unta saamatta. Kiva.

Alunperin ajattelin, että puoli vuotta on hyvä ikä muuttaa omaan huoneeseen, koska yöt ovat jo monta kuukautta sujuneet meillä yleensä hyvin. Nyt taas tuntuu, että en raaskisi siirtää tyttöä ihan vielä. Jossain kohtaa tässä kuitenkin pitää alkaa toimimaan, jos tytön  mielii saada omaan huoneeseensa ja meille kaikille paremmat yöunet ennen eroahdistusta (6-12 kuukauden iässä, yleensä yhdeksän kuukauden korvilla).  Kuvissa vilahdellut mustavalkoinen matto on muovia, Ikean tuomisia. Oikeastaan kysessä on siis kaksi pientä mattoa kun en löytänyt sopivanlaista oikeassa koossa. Edellinen pyöreä, musta bulkleematto ei todellakaan ollut hyvä valinta koiraperheeseen - uskomatonta, että olen omistanut koitan jo viisi ja puoli vuotta ja teen silti edelleen tällaisia typeriä virheitä. Katsotaan, saanko jotenkin kiinnitettyä nuo pikkumatot toisiinsa vai saavatko ne olla noin. Myös lipastolla ollut hoitoalusta lähti varastoon: Ellun vaatteet on tullut nykyään vaihdettua viereisen kylpyhuoneen hoitopöydällä. 


Tällaista siis Ellun huoneessa. Miusta tuo on ihana huone ja istuksin siellä kiikkutuolissa aina välillä ihan huvikseni - saas nähdä, miten käy sitten, kun Ellu päättää itse huoneensa sisustuksesta ja norsujen, muumien ja ihanan pikkutavaran tilalle ilmestyy julisteita, sekalaisia värejä, glitteriä ja "Äideiltä pääsy kielletty" -kylttejä. 

19 kommenttia:

 1. Ihana huone ja toi linnunpönttövalaisin on tosi kiva myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Miekin tykkään tuosta valaisimesta, siinä on kaunis valo - ehkä joskus voisin hankkia toisen tuollaisen, valkoisena?

   Poista
 2. Ellun huone on todella kaunis! Ja tuo puu on hyvä idea, lamppu sopii siihen kuin... kuin linnunpönttö puuhun! Toivottavasti muutto omaan huoneeseen sujuu hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samaa mekin toivotaan. Odotellaan nyt ensin ainakin, että Ellu paranee kunnolla flunssastaan, mutta jos sitä sitten kuukauden päästä alkaisi pohtia vakavammin. Iik. :/

   Poista
 3. Oh, hieno idea tuo puu! Ja valaisin sopii siihen kyllä tosi hienosti. Ellun huone näyttää muutenkin viihtyisältä - rauhalliselta, mutta sitten nuo väripilkut tuo huoneeseen ihanasti pirteyttä. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sieltä enää puutu kuin lapsi itse. :D Päivisin siellä toki puuhaillaan jonkin verran.

   Poista
 4. Tuo puujuttu on tosi kiva idea ja se lamppu vielä siihen niin se on ihan täydellinen. Hauskoja ideoita kaikenkaikkiaan.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - onneksi on näppärä mies, joka auttaa ideoiden toteutuksessa!

   Poista
 5. Aivan ihana huone ja ihana tuo valaisin ja tuo puuidea ja ja ja.. :) eli ihana huone!

  VastaaPoista
 6. Neidillä on kyllä tosi suloinen tuleva huone :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - katsotaan, milloin saadaan tyttökin sinne asti. Ehkä murrosikäisenä? :D

   Poista
 7. Aivan ihana huone <3 Pitää joskus päästä ihan paikan päälle sitä ihastelemaan! :) Ja tuo valaisin, et edes tiennyt tuollasia olevan olemassa. Voisin jopa itsekin kuvitella sellaisen joskus omaan kotiini. Ihana idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeksi kun kävit, se olikin kirppariromua täynnä. :D

   Kai pöllötkin tykkäisivät pöntöistä? ;)

   Poista
 8. Todella kiva tuo puu idea. :) Paljon parempi kuin ne tarrapuut mitä vähän joka kodissa nykyään tuntuu seiniltä löytyvän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie en ole vielä hankkinut yhtään sisustustarraa, meillä kun on valtaosa seinistä tapetilla. Ja tuon voi sitten muuttaessa ottaa mukaan - ja tarvittaessa maalata taas toisen väriseksi. ;)

   Poista
 9. Pöh. Mie olen kyllä olevinaan kommentoinut tähän jotain todella näppärää, mutta jonnekin se on kadonnut. En enää jaksa jaaritella sen enempää, kuin että HIENO HUONE!

  =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvitellaan, että se edellinen oli todella hieno ja oivaltava kommentti. :D Ja hieno kommentti oli toki tämäkin, kiitos! :)

   Poista
 10. Ihana puu ja tosi nätti huone! Mieki voisin tulla istuksimaa tuonne iha vaa huvikseni :D

  Eeva

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!