maanantai 30. syyskuuta 2013

Tämän kuun tekeleet / syyskuu 2013

Aina välillä tuntuu, ettei tällä puolivuotiaan (ihan kohta!! apuva!!) äidillä ole aikaa (tai energiaa) käsitöihin, mutta ainakin tässä kuussa on näköjään ollut!

Koska tuo yläpalkin Itse tehdyt /2013 laahaa aina jälkijunassa (kuka ihme senkin tulisi aina päivittämään?), niin ajattelin alkaa kuukausittain tekemään tällaisen koostepostauksen sen kuukauden käsitöistä, tuunauksista ja askarteluista. Osa on ollut täällä aiemmin, osa on tuolta Tuunausblogin puolelta.

Ja nyt kun päätän alkaa tekemään näin, niin mies varmasti katkaisee molemmat kätensä, koiriin iskee ripuli ja valeraskaus, Ellu päättää aina mennä nukkumaan vasta kahdelta yöllä ja itse sairastun johonkin monsteri-influessaan. Noh, yrittänyttä ei laiteta - onhan sekin tekele, jos kerran kuukaudessa liimaan tarran kartonginpalaseen...?

Mutta niin, tässä kuussa tuli tehtyä....

 Itselle
 •  
Miehelle

Ihan peruslapaset, mätsäämään talvitakkiin 

 •  

EllulleKotiinPuu Ellun huoneeseen (tämä tosin oli useamman kuukauden projekti)

Lahjaksi

 Heijastin blogiarpajaisvoitoksi
Pari korttia


Sellaista siis. Tällä hetkellä työn alla on yksi virkkaus, yksi neuletyö ja parikin juttua pitäisi ommella. Vähän harmittaa, että olen menettänyt Ellun pitkät päiväunet (tytön pisimmät päikyt ovat nykyään tunnin pituiset, eikä niin pitkiä edes ole joka päivä), joten käsityöjutuille ei kauheasti ole aikaa ainakaan arkisin. Onneksi niitä pieniä hetkiä edelleen löytyy aina välillä, niin pääsee toteuttamaan itseään. :) Aamu on kulunut selvitellessä metsästä löytyneen polkupyörän kohtaloa. Kyllä on pahuksen vaikeaa olla kiltti ja rehellinen ja yrittää palauttaa pyörä oikealle omistajalleen! En uskaltanut jättää pyörää metsään, koska siitä olisi seuraavan tunnin aikana varmasti varastettu sekä pyörät että satula (tervetuloa meidän kaupunginosaan!) ja sitten mies pelotteli miua varkaussyytteillä, kun raahasin pyörän odottamaan virastoaikaa meidän pihaan. Nyt on kuitenkin pyörä tallessa ihan virallisen luvan kanssa ja se jatkaa meiltä matkaansa loppuviikosta - tämän soittelurumban jälkeen en kyllä ollenkaan ihmettele, että kukaan muu ei tunnu ilmoittelevan hylätyistä pyöristä...

Pyöräpuheluiden ohella olen toki ehtinyt kiroilla myös lehtipuhaltimia. Sellainen ilmestyi meidän pihaan jo ennen kahdeksaa ja lähti sitten pois, sopivasti juuri ennen kuin Ellun oli aika mennä aamupäiväunille. Laitoin tytön sitten vaunuihin terassille ja heti tytön nukahdettua huoltoyhtiön auto kurvaa taas pihaan ja nyt puhallin lähestyy uhkaavasti meidänkin kulmaa. Pöh. Mikä ihmeen aika tämä edes on käyttää lehtipuhallinta, täällä melkein kaikki lehdet ovat vielä puissa?


Toivottavasti Ellu metakasta huolimatta nukkuisi vielä hetken, niin äiti saisi alkaa naputella tytön seuraavaa kuukausikertomusta - siitä taitaakin taas tulla kilometriromaani...

Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

17 kommenttia:

 1. Siä oot ollu ahkerampi ku miä ;) Miulla tuossa lattian rajassa lojuu yks keskeneräinen projekti ja käsityöpussi tursuaa keskeneräisiä töitä.. Ja samaan aikaan pää vilisee ideoita, jotka pitäisi ensi viikonlopun aikana tehdä! Mistähän miä revin ajan ja energian kaikkeen siihen, ihmellen useimmiten! :) Mut tuo siun pipo on aivan ihana, huolisin itellenikin samanlaisen.

  Ajatuksena on tehdä iteki yks pipo kivasta vanhasta paidasta, joka ei nyt istu enää päälle ei mitenkään päin. Miulla ei oo kaavoja, mut miusta tuntuu, et miä turvaudun meiän äitin ompelijan taitoihin ja se se saa auttaa miua kaavojen kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut vähän pakko, kun pipo ja hanskat tarvittiin. :P Ihmettelen kyllä itsekin, että missä välissä olen nuo oikein kerennyt tehdä?

   Poista
 2. Kaikkea kivaa olet ehtinyt tekemään, mutta nuo lapaset! Ihanat! :) Ihan mun väriset. <3

  VastaaPoista
 3. Todella paljon olet ehtinyt toteuttaa itseäsi tuon suloisen vauvan ohella. Kaikenlainen käsillä tekeminenhän on erittäin hyvä aivoille. Toivottavasti Ellun päiväunet pitenevät.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulle tuo on nimenomaan rentoutumiskeino: toiset käy lenkillä, toiset katsoo telkkaria, mie katon telkkaria ja teen samalla jotain.

   Poista
 4. Oletpas saanut paljon kuukaudessa aikaiseksi! Itse olen myös miettinyt tuollaista kuukausittaista koostepostausta, mutta ainakaan vielä tällä tahdilla en siihen rupea :) Ehkä joskus vielä lainaan tätä ideaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä, miunkin seuraavassa kuukausipostauksessa voi olla vain yksi työ. :D

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Luin ensin, että olit tehnyt Ellulle nahkaiset HOUSUT :-D ihmettelin vähän, mutta onneksi kyse olikin tossuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei luoja. :D Ellusta tulisi kulmakunnan trendsetteri!

   Poista
 7. Mulla on yks villapaita aluillaan mutta edelleen ollaan joustinneuleessa :D Pitäis vaan jaksaa jatkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villapaita! Mie olen miettinyt joskus tekeväni Ellulle neuletakin, mutta toistaiseksi olen tyytynyt esim. HM:n antiin. :D

   Poista
 8. Paljon oot saanut tehtyä, varsinkin tuo peitto pulkkaan on ihana :). Oot kyllä taitava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! :) Toivottavasti joskus tulisi niitä pulkkailukelejäkin, eikä pelkkää loskaa koko talvea.

   Poista
 9. Oi mikä ihana neulemekko Ellulla! Vau! Mitens noi jatkopalat, teitkö itse kaavan, vai onko jossain valmiina? Oon miettinyt myös, että pitäis tehdä niitä :)
  Ps. Perustin hetki sitten uuden blogin, siellä mun aikaansaannoksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos ilmoituksesta, pitääkin tulla kurkkimaan!

   Mie pähkäilin nuo jatkopalat ihan itse, katoin olemassa olevasta vähän mallia. Juttua siitä on täällä: http://tuunausblogi.blogspot.fi/2013/09/jatkopala-bodyyn-ja-blogihaasteet.html

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!