lauantai 21. syyskuuta 2013

Turistina kotikaupungissa

Tänään leikimme miehen ja Ellun kanssa turisteja - kotikaupungissamme sai ajella ilmaiseksi paikallisliikenteessä eilen ja tänään, joten mekin otimme ilon irti. Yleensä liikumme jalan täällä kotikaupunginosan ympäristössä, ja keskustaan menemme autolla - samalla kun tulee yleensä käytyä isommilla ruokaostoksilla.

Se pakollinen turistin kenkäkuva

Tavallisesta poikkeava liikkumismuoto toi keskustakävelyyn ihan erilaista fiilistä. Otimme turistimaisesti valokuvia, ostimme matkamuistoja (!!! niistä lisää joskus), kävimme ulkona syömässä ja kahvilla. Melkein koko päivä humpsahtikin sitten ulkoillessa.

Linssin läpi tuli katseltua tuttuja paikkoja vähän eri silmin. Kotona kuvia katsellessani huomasin, että kotikaupungissamme on...


Tullut jo syksy  Paljon sellaista, mikä muistuttaa sodista
 Kauniita, vanhoja asioita


 Ja sitten niitä uudempia, joiden kauneudesta voi olla montaa mieltäJa monentyylisiä patsaita, sekä aika sympaattisia penkkejäOli todella kiva päivä, sellainen rento - ihan kuin olisi lomalla ollut. Tuli ehkä tarpeeseen - eilinen kului melkein kokonaan siivotessa, pihahommissa ja varastoa järjestellessä, ja nukkumaan mennessä mies esitti vienon toiveen: "eihän meidän huomenna tarvitse siivota?" No ei siivottu, tehtiin kaikkea kivempaa.

Toivottelen teille taas kerran sitä ihanaa viikonloppua - jännää, miten vasta nyt äitiys- ja vanhempainvapaalla sitä on toden teolla alkanut arvostamaan.

2 kommenttia:

 1. Hi hii, tuttuja maisemia. :) Vaahterat alkavat olemaan tosi upean näköisiä väriloistossaan.

  Tuo saimaannorppa patsas kävelykadulla on kyllä kaikista patsaista mukavin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Norppa on kyllä herttainen - kun asuin jonkin aikaa muualla, sitä tuli ihan ikävä. :D

   Poista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!