tiistai 22. lokakuuta 2013

Lihaton lokakuu / viikko 3

 Lihaton lokakuu on viimeistä viikkoa vaille purkissa. Ja tiedättekö, tämä on sujunut aika vaivattomasti! Meillä kummallakaan ei ole ollut lihaa yhtään ikävä - syynä voi tosin olla sekin, että viime viikolla söimme kylässä lihaa, ja niin söimme tälläkin viikolla. Omia eväitä en sentään ala kylään raahaamaan muille kuin Ellulle, ja olisi aika töykeää vaatia erityisruokia tällaisen hupimielisen kokeilun takia.

Mutta niihin ruokiin:

 • Pinaattivelliä
 •  Vihersalaattia, kukkakaalia ja pinjansiemeniä 
 • Linssi-perunapata (tätä Ellukin sai, tosin ilman valkosipulia)
 • Kikhernepihvit ja kurkku-tomaattiraita

 •  Juustopatonki (se kahvilan ainoa suolainen kasvistarjoomus, oli tosin oikein hyvää)
 • Ruusukaali-tomaattipaistos ja persiljapesto
 • Porkkanakastike 
 • Porkkanapihvit ja kermaviilikastike (pihvit eivät ole ihan noin palaneet, meillä oli oranssi-liloja porkkanoita)

Nämä muutama viikko ovat ainakin tutustuttaneet uusiin kasviksiin ja olen löytänyt monta ruokaa, joita meillä tullaan varmasti tekemään myöhemminkin. Erityisen hyvää oli tällä viikolla tuo ruusukaali-tomaattipaistos, linssi-perunapata ja porkkanakastike - molemmat pihvitkin olivat hyviä, mutta varsinkin noiden porkkanapihvien paistaminen oli aivan kamalaa niin pannulla kuin uunissakin.

Saimme appivanhemmilta tosiaan kassillisen oranssi-liloja -porkkanoita joten porkkanaa on nyt popsittu tarmolla. Lisäksi saimme sitä hehkutettua lehtikaalia, ja pitihän meidänkin sitten tehdä lehtikaalisipsejä, jotka olivat viime vuoden puolella in ruokablogeissa. (Oo, nyt on sitten meidän vuoro tajuta nämä, yhdessä valokirjainten ja Keep calm -taulujen kanssa! ;)) Tarjosin niitä myös noiden porkkanapihvien lisukkeena ja hyvin maistuivat.


Jos jollakuulla muulla ovat vielä lehtikaalisipsit tekemättä, niin kannattaa kokeilla. Ihanan rapsakoita, ja luulisin, että maistuvat vaikka lapsillekin. Näissä on toki kaalin makua, mutta aika miedosti.

Seuraavat lihattoman lokakuun terveiset tulevatkin sitten kuun loputtua. Tähän mennessä tosiaan varsin vaivaton, mukava ja erityisesti ajatuksia herättävä kuukausi.


jk. Emmi arpoo ihanassa & Something Daily-blogissaan 25 euron lahjakortin Kappahliin. Kannattaa käydä osallistumassa! :)

3 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Ehdit kokata tosi paljon ja monenlaista viikon aikana. Teetkö ruokia moneksi päiväksi eteen päin vai teetkö joka päivä eri ruokaa? Ja onko tuossa myös sinulle itsellesi tekemiä lounaita mukana? En siis tarkoita, että sillä olisi mitään väliä, montako kertaa viikossa laittaa ruokaa, olen vain utelias eri ihmisten kokkaustiheydestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa olla utelias. :D

   Yleensä homma menee niin, että teen päivällistä reilummin jolloin siitä saa vaikka seuraavankin päivän päivällisen, tai edes miulle lounaan. Joitain ruokia (laatikoita ja keittoja yleensä) meillä syödään sitten parina päivänä putkeen, mutta yleensä teen ruokaa kahdeksi päiväksi. Olisi näppärää tehdä ruokaa tosi iso annos ja pakastaa osa, mutta meidän pakastin on ääriään myöten täynnä marjoja ja Ellun ruokia.

   Noista kuvista miun lounaita on tuo salaatti ja patonki, muina päivinä söin edellisen/edellisten päivien sapuskoja.

   Poista
 2. Mie en oo tuollaisista kuullutkaan! Lehtikaalisipseistä siis! Trendin aallonharjalla siis. =) Mutta sen voin sanoa, että avocadopastassa menin kyllä trendikkyydessä mukana, sitä meillä tehtiin silloin useasti. Vois kyllä taas tehdä. Mutta noita sipsejä voisi kokeilla joskus!

  VastaaPoista

Kaikenlaiset kommentit piristävät päivääni!